Μετά την συμφωνία της Μάλτας η εβδομάδα των παθών

 Μετά την συμφωνία της Μάλτας η εβδομάδα των παθών

Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλα είναι γεγονός αφού μετά την δύσκολη και καθόλου έντιμη συμφωνία της ΜΑΛΤΑΣ ξεκίνησε η εβδομάδα των παθών όχι μόνο του θεανθρώπου αλλα και των ελλήνων αφού τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας της ΜΑΛΤΑΣ θα πρέπει να περάσουν απο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν αυτό θα γίνει μέσα στην μεγάλη εβδομάδα ή θα τα αφήσει η κυβέρνηση για μετά το ΠΑΣΧΑ.

Πάντως το σίγουρο είναι οτι πάμε παρακάτω έστω και με αυτό τον τρόπο ενώ άμεσα επιστρέφουν και οι θεσμοί στην Αθήνα για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που “κλείδωσε” στην Μάλτα.

Για άλλη μια φορά θύμα και θύτης ερμηνεύουν διαφορετικά την συμφωνία της Μάλτας η οποία σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος αφού τα αντίμετρα θα έρθουν πάρουν όλα τα επιπλέον βάρη απο τα νέα μέτρα η ισχύ των οποίων θα γίνει σε δύο χρόνους.

Η πρώτη δέσμη μέτρων θα ξεκινήσει να έχει ισχύ απο το 2019 και η δεύτερη απο το 2020.

Όλοι αυτοί που ζητούσαν εδώ και αρκετές εβδομάδες την συμφωνία για να μην μπλέξουμε σε νέες περιπέτεις που θα θυμίζανε το καλοκαίρι του 2015 έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ανακουφισμένοι ενώ όλοι αυτοί που βλέπανε να έρχεται άλλη μια κακή συμφωνία για την Ελλάδα που θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα του έλληνα φορολογούμενου πολίτη δικαιωμένοι.

Εν ολίγοις έγινε αυτό που περιμένανε και οι μεν και οι δε.

Είναι η πρώτη φορά που βγήκανε οι προβλέψεις και των αισιόδοξων αλλά και των απαισιόδοξων.

Βέβαια για άλλη μια φορά και στο εσωτερικό της χώρας θα υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ποιότητα της συμφωνίας αλλα και τα απόνερα που αφήσει η νομοθέτηση των νέων μέτρων.

Απο την άλλη ο Τσίπρας που έχει καταλάβει με το καλύτερο τρόπο οτι οι μαγκιές του Βαρουφάκη δεν περνάνε δεν είχε άλλη επιλογή απο το να κλείσει την συμφωνία και να διεκδικήσει συγκεκριμένα μέτρα για την μείωση του χρέους που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε και κάποιες θετικές σκέψεις για το μέλλον της χώρας.

Σε αυτές τις θετικές σκέψεις έρχεται και “κουμπώνει” και η δήλωση του Σόϊμπλε που είπε προχθές οτι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οτι το 2018 θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές.

Αναρωτιέμαι αν αυτά τα μέτρα που συνοδεύουν το κλείσιμο και της δεύτερης αυτής αξίολόγησης δεν είναι μνημονιακά τι άλλο θα μπορούσαν  να είναι ;

Κατά τα άλλα πάμε καλά και ελπίζουμε κάποια στιγμή να στρώσει και ο καιρός και να γίνει επιτέλους ανοιξιάτικος γιατί αυτές οι θερμοκρασίες μόνο άνοιξη δεν θυμίζουν.

Θέλω να σας πω οτι και το δεύτερο 15θήμερο του Μάρτη αλλα και τις πρώτες μέρες του Απρίλη έχουμε φάει στην κυριολεξία “πολύ ξύλο” απο τον καιρό.

Φαίνεται οτι το σκηνικό του καιρού απο χθες Κυριακή έχει αλλάξει και οι μέρες που έρχονται θα έχουν υψηλότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη διαστήματα ηλιοφάνειας.

Το γεγονός οτι τα τελευταία 24ωρα βλέπουμε τον ήλιο ελάχιστα στην διάρκεια της ημέρας είναι πρόβλημα γιατί όταν ο ήλιος κρύβεται το κρύο τσιμπάει και μας ταλαιπωρεί.

Δεν ξέρω τι θα γίνει την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ αλλά την μεγάλη εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλός.

Για τον καιρό που θα μας κάνει την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ απο την Μεγάλη Πέμπτη και μετά.

Πάντως το σίγουρο είναι φέτος την σούβλα θα την γυρίσουμε με μπουφανάκι έστω και αμάνικο.

Το αμάνικο θα είναι στην καλύτερη περίπτωση γιατί στην χειρότερη βλέπω ο φούρνος να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο την μέρα εκείνη και να βγαίνουμε στο μπαλκόνι μόνο για τσιγάρο.

Στην γειτονική Τουρκία ζούνε στους ρυθμούς του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα δώσει εξουσίες Σουλτάνου στον Ερντογάν.

Παρά το γεγονός οτι ο μηχανισμός του Ερντογάν έχει κάνει μεγάλη προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ η μάχη θα κριθεί στο νήμα και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη θα είναι η κατάτασταση στην Τουρκία αν τελικά κερδίσει το ΟΧΙ το οποίο επί της ουσίας θα είναι ένα ΟΧΙ στο πρόσωπο του Ερντογάν που όπως έχουμε γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν φεύγοντας θα προκαλέσει μεγάλες αναταραχές με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ίδιους αλλά και τους γείτονες τους.

Ο Πάνος μπορεί να αποχώρησε απο το παιχνίδι του SURVIVOR αλλά δεν αναχώρησε απο Άγιο Δομίνικο για Ελλάδα.

Είναι ακόμα και στην Καραϊβική και κάνει διακοπές με την Ειρήνη Κολλιδά η οποία έμεινε εκτός παιχνιδιού λόγω του τροχαίου και για τον λόγο αυτό θα πάρει και ένα υψηλό ποσό ώς αποζημίωση , παρόμοιο με αυτό που θα πάρει ο μεγάλος νικητής του παιχνιδιού.

Αυτή όπως καταλαβαίνετε όπως και ο Μάριος ο Κύπριος είναι οι καλύτεροι του χωριού γιατί και τις διακοπές τους κάνουν πλέον σε μέρος εξωτικό χωρίς να βογγάνε απο την πείνα και φορτωμένοι με χιλιάδες ευρώ θα γυρίσουν πίσω στην πατρίδα.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης