• 26 Απριλίου 2024,

Μετά το μάθημα οι εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία!

 Μετά το μάθημα οι εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία!

Υπογράφηκαν χθες από τους αναδόχους και το Δήμαρχο Καβάλας οι συμβάσεις δύο νέων δημοτικών έργων προκειμένου αυτά να αρχίσουν να εκτελούνται.

Στο περιθώριο της σχετικής συνέντευξης τύπου, δηλώθηκε εκ μέρους του Δήμου Καβάλας η διαφωνία του επί νέας οδηγίας που έλαβε πρόσφατα.

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης τον ενημέρωσαν ότι όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα σχολικά κτίρια θα γίνονται μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων.

Ουσιαστικά τις απογευματινές ώρες. «Αυτό είναι αδύνατο» σημείωσε ο κ. Μάκης Χαραλαμπίδης, της Τεχνικής Υπηρεσίας. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορούν να εργάζονται συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα και φυσικά όχι απογευματινές.

Επί του προβλήματος που ανακύπτει ο κ. Μουριάδης πρόσθεσε: «Υπάρχουν εργασίες στα σχολεία που μπορούν να γίνουν το πρωί αφού είναι εντελώς ακίνδυνες». Το όλο θέμα προέκυψε μετά το τραγικό περιστατικό στο σχολείο των Σερρών κι αφορά όλα τα σχολεία, όλους τους Δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Καβάλας επωφελήθηκε της διακοπής των μαθημάτων λόγω εορτών, έκανε μικρές παρεμβάσεις κυρίως σε θέματα μόνωσης σε διάφορα σχολεία. Αυτές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα έγιναν συμπληρωματικές παρεμβάσεις στο 12ο, όπως ο χρωματισμός των γηπέδων μπάσκετ (φωτογραφία). Σχετικά με τα κοντέϊνερ που θα εξυπηρετήσουν τους μαθητές των Κρηνίδων, ο Δήμος Καβάλας δήλωσε ότι είναι έτοιμος να τα υποδεχθεί και να τα λειτουργήσει. Δεν φαίνεται ωστόσο να είναι έτοιμο το Υπουργείο μιας και μόλις χθες θα υπογράφονταν η σύμβαση για την προμήθεια τους.

Διαβάστε επίσης