Μετά το «Πατρογονικό» έρχεται ο «Ξεπεσμένος Δερβίσης»

 Μετά το «Πατρογονικό» έρχεται ο «Ξεπεσμένος Δερβίσης»

Ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων της πετυχημένης παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας το «Πατρογονικό» έκλεισε με την παράσταση της περασμένης Κυριακής. Ήταν ένας κύκλος παραστάσεων που απευθύνονταν κυρίως στα παιδιά. Πολλοί μαθητές της πόλης και της περιφερειακής ενότητας παρακολούθησαν την παράσταση. Μάλιστα ορισμένοι καθηγητές, πολύ ορθά σκεπτόμενοι, αποφάνθηκαν ότι τα παιδιά πριν από την παράσταση θα έπρεπε να δούνε από κοντά το σπίτι για το οποίο γράφτηκε το κείμενο.

Οι παραστάσεις που παρουσιάζονταν τα Σαββατοκύριακα, από τις 13 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου για ενήλικο κοινό, ήταν επίσης επιτυχημένες. Έτσι το «Πατρογονικό» ολοκληρώνει τον δεύτερο κύκλο του στην Καβάλα. Παραστάσεις είχαν παρουσιαστεί και την περασμένη άνοιξη, ενώ ετοιμάζεται για περιοδεία στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και πιθανόν άλλες πόλεις.

Παρά το ότι σχετική απόφαση δεν έλαβε ακόμη το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ επιβεβαιώνονται οι αρχικές ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες το «Πατρογονικό» θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη και μετά την έναρξη του νέου έτους στην Αθήνα. Ο Θοδωρής Γκόνης και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά θα εισηγηθούν την περιοδεία της παραγωγής και σε άλλες πόλεις της χώρας αφού το έργο παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Αυτή την περίοδο το δυναμικό του ΔΗΠΕΘΕ ετοιμάζει την επόμενη παραγωγή η πρεμιέρα της οποίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου. Στο δημοτικό θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» θα παρουσιαστεί το έργο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Ο ξεπεσμένος

Διαβάστε επίσης