• 19 Απριλίου 2024,

Εκδήλωση για την καύση των καλαμιών στη Χρυσούπολη

 Εκδήλωση για την καύση των καλαμιών στη Χρυσούπολη

Στο γραφείο της Καβάλας συνεδρίασε χθες το πρωί το παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Μία από τις αποφάσεις που έλαβε για τις επόμενες εκδηλώσεις του αφορά σε πραγματοποίηση ενημέρωσης στη Χρυσούπολη σχετικά με τη μη καύση καλαμιών. Πρόκειται για μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα σε συνεργασία με το δήμο Νέστου. Έχει αποδεχθεί, ότι ενώ η καύση καλαμιών έχει σταματήσει στα Τενάγη δυστυχώς συνεχίζεται στην περιοχή Νέστου, με αποτέλεσμα να σπεύδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ώστε να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά που ενοχλούν και τις πτήσεις του αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος. Το ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ θα συνεργαστεί με το δήμο Νέστου στο πλαίσιο εκδηλώσεως που θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Νοεμβρίου.

Στη συνεδρίασή της η διοικούσα επιτροπή του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ συζήτησε κι ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2019 που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τον φετινό. Συζήτησε για τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή προεδρικού διατάγματος στους γεωτεχνικούς, όπου αναγνωρίζονται επαγγελματικά δικαιώματα σε μηχανικούς περιβάλλοντος οι οποίοι πλέον μπορούν να αναλαμβάνουν και εργασίες δασολόγων, αν και όπως ισχυρίζονται οι γεωτεχνικοί δεν κατέχουν το αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα η κεντρική διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ σκέπτεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ όρισε ομάδα εργασίας για την υποβολή προτάσεων σχετικά με την ολοκληρωμένη αξιοποίηση της περιοχής Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα. Σκέπτεται να πραγματοποιήσει και στην Καβάλα, ειδικότερα στην περιοχή του Νέστου, εκδήλωση με θέμα της καλλιέργεια του φιστικιού. Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Αμμουδιά Σερρών. Η καλλιέργεια του φιστικιού εξαπλώνεται στην Ανατολική Μακεδονία. Πέραν του γεγονότος ότι οι αγρότες της περιοχής των Σερρών προτιμούν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια, πρόσφατα σημειώθηκαν και οι πρώτες καλλιέργειες φιστικιού και στην επαρχία Νέστου.

 

Διαβάστε επίσης