Θ. Μουριάδης: Για τη γέφυρα αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

 Θ. Μουριάδης: Για τη γέφυρα αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί

Η συζήτηση για την πτώση της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο συνεχίστηκε και χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Από τις δηλώσεις που έγιναν ξεχωρίζει εκείνη του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη. Στο ράδιο ΠΡΩΙΝΗ μίλησαν επίσης ο Σωτήρης Λαζαρίδης, ο Κωστής Σιμιτσής και ο Γιώργος Φιλόσογλου. Οι δηλώσεις παραχωρήθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης πριν τη μεσημβρινή συνέντευξη τύπου της δημάρχου για το ίδιο θέμα.

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου και μηχανικός που μετέχει στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ΑΜ, έλαβε την πρωτοβουλία να αποδοκιμάσει την έως εκείνη την ώρα στάση του προέδρου του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μιχάλη Παπαδόπουλου. Με τις έως εκείνη τι στιγμή δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου, το ΤΕΕ ΑΜ δε διαθέτει τους κατάλληλους μηχανικούς προκειμένου να κάνει πραγματογνωμοσύνη για την πεσμένη γέφυρα.

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου απαξιώνουν τα μέλη μας. Δείχνουν ευθυνοφοβία ανάλογη με εκείνη που έδειχνε και ο προηγούμενος πρόεδρος. Μπορεί να συσταθεί ομάδα εργασίας που θα ασχοληθεί με το θέμα. Ζητώ να μην αποφεύγει το ΤΕΕ ΑΜ τις καυτές πατάτες».

Ο Γιώργος Φιλόσογλου σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ σύμφωνα με τις οποίες όλη η γέφυρα είναι επικίνδυνη και θα πρέπει να κατεδαφιστεί. Όπως ισχυρίστηκε ο αντιδήμαρχος Καβάλας, το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της Εγνατίας διαφορετικά περιέγραψε το πρόβλημα και τη γέφυρα στη σημερινή της κατάσταση, μιλώντας στη διάρκεια της συσκέψεως στο δημαρχείο.

Ο Θόδωρος Μουριάδης μεταξύ των άλλων επεσήμανε: «Δεν είναι εύκολο για κάποιον που δε γνωρίζει από γέφυρες να κάνει πραγματογνωμοσύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πιστεύω ότι η πραγματογνωμοσύνη θα πρέπει να πραγματοποιηθεί είτε από μηχανικούς της Εγνατίας Οδού είτε από κάποιο πανεπιστήμιο.

Διαπιστώθηκε από την πλευρά μου το πρόβλημα το καλοκαίρι του 2014. Δεν ήταν άμεση η ανάγκη επέμβασης. Ενημέρωσα σχετικά την επόμενη διοίκηση του δήμου. Ωστόσο αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί».

Ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής φάνηκε να σκέπτεται παρατήρηση συμπολίτη για το ενδεχόμενο μη επανακατασκευής της γέφυρας. Να σκεφθούμε μήπως η γέφυρα δε χρειάζεται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος, που επέμενε ότι για τη διοίκηση του δήμου προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της περιμετρικής.

 

******

 

Διαβάστε επίσης