Μετά τον Μάρτιο και με ηλεκτρονική διαδικασία η πώληση της Αλάνας

 Μετά τον Μάρτιο και με ηλεκτρονική διαδικασία η πώληση της Αλάνας

Με μια ανακοίνωση του λίγων μόνο λέξεων χθες το πρωί, το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε τη διαδικασία για την πώληση 7 ακόμη ακινήτων του δημοσίου.

Ένα από τα οποία είναι η Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας. Για την πρώτη φάση της διαδικασίας αναφέρεται – για την Αλάνα- καταληκτική ημερομηνία η 18η Μάρτη 2021 και ώρα 2 το μεσημέρι. Δηλαδή μέχρι τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα δέχεται τις πρώτες προσφορές από ενδιαφερόμενους. Οι οποίοι λέγεται ότι υπάρχουν, είναι λέγεται και αξιόλογοι.   Στην πρώτη φάση- έως 18 Μάρτη 2021- κάθε ενδιαφερόμενος καταθέτει τα νομιμοποιητικά του έγγραφα και μια πρώτη προσφορά για το οικόπεδο. Στη συνέχεια προκύπτει ανεξάρτητη εκτίμηση της αξίας του, διαδικασία που προκαλεί το ΤΑΙΠΕΔ. Στην τελική τρίτη φάση η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ορίζει την τιμή εκκίνησης και την ημερομηνία της ηλεκτρονικής διαδικασίας για την πώληση της Αλάνας σε όποιον προσφέρει (ηλεκτρονικά)τα περισσότερα χρήματα.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτού τύπου με μετρητά. Τα 150 στρέμματα αναφέρεται ότι είναι εντός σχεδίου πόλης.

Για τους ενδιαφερόμενους το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει το μεγάλο οικόπεδο της Αλάνας με τα ακόλουθα στοιχεία: «Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600μ. και διαθέτει απεριόριστη  θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλιατης νήσου Θάσου.  Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14χλμ, από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45χλμ και 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5χλμ). Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping».

Με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο αναφέρεται ως εξής: Δύο όμορα οικόπεδα εμβαδού 44.592,91 τμ και 105.140,52 τμ, αντίστοιχα. Συνολική επιφάνεια: 149.733.43 τμ Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου2021.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr και στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία του e-Auction και ενημέρωση για τα ακίνητα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης