Μετακόμισε στα Καλαφατιά ο 6ος δημοτικός παιδικός σταθμός

 Μετακόμισε στα Καλαφατιά ο 6ος δημοτικός παιδικός σταθμός

Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε χθες την αδειοδότηση όλων των παιδικών του σταθμών, εξέλιξη που μοιάζει να είναι η αρχή για την ακόμη καλύτερη λειτουργία των παιδικών σταθμών τον προσεχή Σεπτέμβρη. Τα δεδομένα έτσι κι αλλιώς αλλάζουν λόγω της αποχώρησης από τους δ. σταθμούς των προ νηπίων.

Αυτό που δεν ανακοινώθηκε αλλά είναι εξίσου σημαντικό αφορά τον 6ο παιδικό σταθμό. Μετακόμισε στο καινούργιο κτίριο του 2ου παιδικού σταθμού,  της οδού Εκάβης (Καλαφατιά) και θα λειτουργεί εκεί. Μετακομίζουν περίπου 100 παιδιά κι έτσι αδειάζει το γνωστό κτίριο επί της οδού Κ. Τσολάκη. Αυτό φιλοξένησε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τουλάχιστον 10 χρόνια τώρα. Οι χώροι του άδειασαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν αποκλείεται ωστόσο το Φθινόπωρο να λειτουργήσει εκεί το νηπιαγωγείο του 12ου δημοτικού (εφόσον αρχίσει το δημοτικό έργο στο σχολείο).

Η μετακόμιση του 6ου παιδικού σταθμού (οδός Κ. Τσολάκη) σε αυτόν της οδού Εκάβης (Καλαφατιά) έγινε ήδη. Ο εξοπλισμός του 6ου μοιράστηκε σε παιδικούς σταθμούς που είχαν ελλείψεις. Αυτός της οδού Εκάβης ως καινούργιος, είναι πλήρης.

Στο μεταξύ η μετακόμιση του 6ου παιδικού σταθμού δημιούργησε παράπονα σε ορισμένους γονείς μιας και από ένα κεντρικό σημείο θα πρέπει να κινούνται προς την ανατολική πλευρά της Καβάλας. Επειδή η αλλαγή είναι για το καλό των παιδιών, φαίνεται ότι τα παράπονα γρήγορα θα ξεπεραστούν και θα πάψουν να υπάρχουν.

 

 

Διαβάστε επίσης