• 20 Απριλίου 2024,

Μετακομίζουν τον Σεπτέμβρη οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά- Ίσως και του Άη Γιάννη!

 Μετακομίζουν τον Σεπτέμβρη οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά- Ίσως και του Άη Γιάννη!

Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε στην πόλη μας ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κεραμάρης. Ήρθε στην Καβάλα με την ευκαιρία του 2ου Φεστιβάλ Παιχνιδιού το οποίο και παρακολούθησε. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 12ο δημοτικό σχολείο μαζί με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κώστα Μπαντίκο και ουσιαστικά συναίνεσε για το δημοτικό έργο που κυοφορείται επί σειρά ετών.

Απομένουν οι σημαντικές λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας δηλαδή πότε θα είναι έτοιμο το έργο ώστε να αρχίσει και τι θα γίνει με τους μαθητές του 12ο δημοτικού σχολείου. Προσωρινά θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλο διδακτήριο αν και στο κέντρο της Καβάλας δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις κι επιλογές. Ο δήμος Καβάλας είναι ικανοποιημένος από τη συναίνεση του περιφερειακού διευθυντή για το 12ο δημοτικό σχολείο και θα έχει περαιτέρω συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα του αναδόχου. Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ανάδοχο από δημοπράτηση που έγινε προ ετών.

Αντίθετα, το δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά θα μετακομίσει το Σεπτέμβριο στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Βύρωνα, επί της οδού Αλκίνου, και στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Φλορέξ. Είναι βέβαιο ότι στον Άγιο Λουκά θα αρχίσει το Σεπτέμβριο μεγάλο δημοτικό έργο άρα οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της συνοικίας θα πρέπει για έναν τουλάχιστον χρόνο να φοιτήσουν σε άλλα σχολεία της περιοχής. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περίοδο 2014 – 2015 όταν και πάλι ο δήμος Καβάλας υλοποίησε σημαντική παρέμβαση στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά.

Διαβάστε επίσης