• 18 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση για τις εγγραφές προνηπίων – Χωρούν στις υφιστάμενες υποδομές

 Ικανοποίηση για τις εγγραφές προνηπίων – Χωρούν στις υφιστάμενες υποδομές

Η περίοδος των εγγραφών για τα νήπια και τα προνήπια της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η ιδιαιτερότητα εστιάζεται στα προνήπια που από το Σεπτέμβριο για πρώτη φορά θα φοιτήσουν στα δημόσια νηπιαγωγεία της ΠΕ Καβάλας.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχει ανακοινώσει ακόμη στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εγγραφών. Ωστόσο, δεν κρύβει την ικανοποίησή της καθώς βάσει των διαθέσιμων στοιχείων τα νήπια και τα προνήπια θα χωρέσουν να στεγαστούν στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Ανακοινώσεις ίσως γίνουν εντός των ημερών και προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Προβλήματα υπάρχουν αλλά είναι περιορισμένα. Εντοπίζονται στο 11ο δημοτικό σχολείο Ποταμουδίων και αφορούν στο νηπιαγωγείο της σχολικής μονάδας, καθώς και μία ακόμη περίπτωση σε νηπιαγωγείο του δήμου Νέστου μάλλον της Χρυσουπόλεως.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το νηπιαγωγείο του 11ου δημοτικού σχολείου θα πρέπει να μεγαλώσει, δηλαδή θα πρέπει να επωφεληθεί μιας επιπλέον αίθουσας από εκείνες που είναι ελεύθερες και ανήκουν στο δημοτικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φόβοι που υπήρχαν σχετικά με τον αριθμό εγγραφών στο 5ο, 6ο, 24ο και 18ο νηπιαγωγείο δεν επιβεβαιώνονται. Στα προαναφερόμενα νηπιαγωγεία και σε όλα τα υπόλοιπα θα χωρέσουν τα νήπια και τα προνήπια.

Δε φαίνεται πως θα δοθεί παράταση στην προθεσμία εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία. Πάντως οι εκπρόθεσμες αιτήσεις θα ικανοποιηθούν ενδεχομένως με διαφορετικούς όρους. Για τις εγγραφές νηπίων και προνηπίων ενδιαφέρον δείχνει και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας που χθες είχε περίπου τις ίδιες πληροφορίες τις οποίες σήμερα δημοσιεύουμε.

Διαβάστε επίσης