• 28 Μαρτίου 2024,

Οι Κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας ζητούν βοήθεια για τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος

 Οι Κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας ζητούν βοήθεια για τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος

Με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες συναντήθηκαν χθες κτηνοτρόφοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης τώρα που οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος πέφτουν θεαματικά. Την ίδια ώρα της σύσκεψης στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» πραγματοποιούνταν ανάλογες συσκέψεις σε όλη την ΑΜΘ. Το προεδρείο του σωματείο κτηνοτρόφων ΠΕ Καβάλας είχε απέναντί του τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο, εκπρόσωπο του δήμου Θάσου, εκπρόσωπο του βουλευτή ΝΔ Νίκου Παναγιωτόπουλου, υπηρεσιακούς παράγοντες της κτηνιατρικής υπηρεσίας κι εκπροσώπους κομμάτων όπως το Κίνημα Αλλαγής και τους Οικολόγους Πράσινους, Λαϊκή Ενότητα.

Οι τιμές καταποντίστηκαν και πλέον είναι εξευτελιστικές, είπε για το αιγοπρόβειο γάλα ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος. Οι έμποροι παρατούν τα γάλατα, συμπλήρωσε, παρά το γεγονός ότι το προϊόν δε βρίσκεται σε επάρκεια. Διευκρίνισε δηλαδή ότι τα ελληνικά γάλατα πετιούται, καθώς κάτω από περίεργες συνθήκες που το υπουργείο οφείλει να ερευνήσει, προτιμώνται τα εισαγόμενα.

Πρέπει να υπάρξουν έλεγχοι, σημείωσε ο κ. Δημόπουλος, δίνοντας έμφαση στον έλεγχο των εισαγομένων ποσοτήτων γάλακτος, ενώ πρότεινε να πραγματοποιηθεί ότι εξήγγειλε το υπουργείο, να αναγράφεται δηλαδή ο χώρα προέλευσης για κάθε διακινούμενη ποσότητα γάλακτος.

Πρέπει να διεξαχθεί έλεγχος, παρατήρησε ο κ. Δημόπουλος, προκειμένου να βρεθεί ποιος είναι ο τελικός προορισμός για κάθε γάλα. Θύμισε ότι σχετικές υποσχέσεις έδωσε ο υπουργός κ. Αποστόλου, τον περασμένο Νοέμβριο στο αναπτυξιακό συνέδριο της κυβέρνησης στην ΑΜΘ. Οι παριστάμενοι στη σύσκεψη παράγοντες κι εκπρόσωποι κομμάτων ενημερώθηκαν αναλυτικά και υποσχέθηκαν καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει όπου και όσο μπορεί.

 

Διαβάστε επίσης