Αγέλη σκύλων φοβίζει δημοτικούς υπαλλήλους

 Αγέλη σκύλων φοβίζει δημοτικούς υπαλλήλους

Ένα ακόμη πρόβλημα ενόχλησης πολιτών από αγέλη αδέσποτων σκύλων (ορισμένοι από τους οποίους περιγράφονται ως ιδιαίτερα επιθετικοί) παρουσιάζει σήμερα η Πρωινή. Πρόκειται για εργαζόμενους του Δήμου Καβάλας, η έδρα της εργασίας των οποίων είναι οι υπηρεσίες στο στρατόπεδο Κωτσάλου (δυτική και νότια πλευρά). Το πιο πρόσφατο επεισόδιο σημειώθηκε προ μηνός. Ένα από τα επιθετικά σκυλιά δάγκωσε υπάλληλο, ο οποίος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο που του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι εργαζόμενοι διηγούνται κι άλλα περιστατικά, στα οποία τα ίδια σκυλιά επιτέθηκαν και δάγκωσαν δύο γυναίκες δημοτικούς συμβούλους. Μας λένε επίσης ότι ενημέρωσαν τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Αυτός ερεύνησε την υπόθεση, διαπιστώνοντας την καθημερινή φροντίδα (μετά φαγητού) στα σκυλιά από γυναίκα που φθάνει στην περιοχή με το αυτοκίνητο της. Της υποβλήθηκε το αίτημα να βοηθήσει προς τον επίλυση του προβλήματος αλλά δήλωσε ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν δημιουργεί προβλήματα.

Στη συνέχεια οι δημοτικοί υπάλληλοι περιέφραξαν έναν στρατιωτικό και άδειο χώρο (εντός του παλαιού στρατοπέδου), ο οποίος προτάθηκε να φιλοξενήσει τα σκυλιά. Η γυναίκα απέρριψε την ιδέα κι έτσι κάθε μέρα τα ταΐζει, οι εργαζόμενοι φοβούνται για τυχόν επιθέσεις κτλ . Λέγεται ότι με τα αυτοκίνητα τους φθάνουν στο σημείο της εργασίας τους, αποφεύγοντας εντελώς το περπάτημα εντός του στρατοπέδου. Ίδιες μικρές ή μεγάλες περιπέτειες έχουν να καταθέσουν κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονται για την αναψυχή τους στην ίδια περιοχή τις απογευματινές ώρες.

Τα σκυλιά (περισσότερα από 20) συνήθως εντοπίζονται κοντά στις αποθήκες του Δήμου, εκεί όπου λειτουργεί το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο. Αρκετές φορές κοιμούνται, παρακολουθούν ακίνητα και χωρίς να αντιδρούν την οποιαδήποτε κίνηση. Η οποία για ευνόητους λόγους δεν είναι μεγάλη. Άλλοτε κινούνται επιθετικά σαν αγέλη, τρομάζοντας τους εργαζόμενους. Αν φθάσει στις υπηρεσίες κάποιος που δε γνωρίζει την παρουσία τους, τότε αρχίζει και δημιουργείται πρόβλημα. Εξ αυτού του λόγου συχνά οι δημοτικοί υπάλληλοι προειδοποιούν επισκέπτες για την παρουσία των πολλών σκυλιών.

«Δεν θέλουμε τίποτα άλλο από την ησυχία μας για να κάνουμε τη δουλειά μας» λένε οι εργαζόμενοι. Οι οποίοι ακολουθούν φιλική τακτική και με τα σκυλιά, κυρίως με τη γυναίκα που τα φροντίζει μπας και την πείσουν αυτά να μπουν στην περίφραξη που ετοίμασαν. Προς το παρόν αυτή η τακτική τους δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης