• 25 Απριλίου 2024,

«Θόλωσα αλλά ζητώ συγνώμη» είπε στην απολογία του ο επιχειρηματίας

 «Θόλωσα αλλά ζητώ συγνώμη» είπε στην απολογία του ο επιχειρηματίας

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, οποία εξαγοράζεται προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε χθες το μεσημέρι από το Τριμελές Αυτόφωρο ο επιχειρηματίας που την Πέμπτη αποπειράθηκε να αποδράσει από το δικαστικό μέγαρο. Κρίθηκε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, αντίσταση- απόπειρα απόδρασης- πρόκληση σωματικών βλαβών. Η ποινή φαίνεται επιεικής αφού ρόλο έπαιξε η μεταμέλεια του κατηγορούμενου. Δήλωσε- στην έναρξη της διαδικασίας- ότι σέβεται τους αστυνομικούς και δεν ήθελε να τους χτυπήσει. Είπε δια των συνηγόρων του ότι ρόλο έπαιξε η εφαρμογή του αντισυνταγματικού (έτσι τον χαρακτήρισε) νόμου, σύμφωνα με τον οποίο ποινή για τη λειτουργία σφραγισμένου καταστήματος δεν μετατρέπεται και δεν αναστέλλεται με έφεση.

Στην απολογία του χαρακτήρισε την πράξη του απερίσκεπτη. Ζήτησε συγνώμη. «Θόλωσα» είπε και ξαναείπε στο δικαστήριο. Ο μάρτυρας κατηγορίας, αστυνομικός που τον καταδίωξε, κατέθεσε ότι «… από καθαρή τύχη είμαι ζωντανός». Περιέγραψε την πτώση του στα σκαλιά της εξόδου κινδύνου (μαζί με τον κατηγορούμενο) μακρά αφού άρχισε στον 4ο όροφο και τέλειωσε σχεδόν στο ισόγειο! Μετά το τέλος αυτής της «καθόδου» αστυνομικός και επιχειρηματίας ήταν σοκαρισμένοι και τραυματισμένοι. Και οι δύο ακινητοποιημένοι. Εκεί τους βρήκαν οι άλλοι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο.

Εφόσον ο επιχειρηματίας πληρώσει για την ποινή των 15 μηνών, στη συνέχεια θα είναι κρατούμενος 9 μέρες προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εκτίσει την ποινή του δικαστηρίου της Πέμπτης.

Διαβάστε επίσης