• 12 Μαΐου 2024,

Μετανάστες φεύγουν από τη Δομή για να εργαστούν σε εστίαση- τουρισμό

 Μετανάστες φεύγουν από τη Δομή για να εργαστούν σε εστίαση- τουρισμό

Αύριο θα βρεθεί στην στο δομή φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Καιρίδης.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρει και θα δει περίπου 800 ανθρώπους. Νούμερο μάλλον φυσιολογικό για την περίοδο που διανύουμε, για τη συστηματική διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα. Αυτή η κατάσταση σίγουρα θα αλλάξει τον μήνα Απρίλιο.

Τότε προβλέπεται μεγάλη μείωση λόγω θερινής και τουριστικής περιόδου. Ειδικά φέτος το Καλοκαίρι – και πριν το Καλοκαίρι- οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους στην Καβάλα θα αναχωρήσουν για να εργαστούν σε θέσεις τουρισμού- εστίασης κυρίως στα νησιά.

Είναι θέσεις που διαφορετικά οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να καλύψουν! Λέγεται ότι για το Καλοκαίρι η δομή της Καβάλας θα αδειάσει. Εκτός φυσικά αν αποφασιστεί να μεταφερθούν κι άλλοι από τα νησιά στην Καβάλα.

Κι αυτό δεν είναι τόσο απλό αφού για όλους όσους λάβουν τη σχετική απόφαση, η θερινή περίοδος είναι περίοδος εργασίας και όχι αναμονής για να προώθηση τους στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης