Dark Mode Light Mode
Εκπαίδευση SRT στον «Βράχο της Νυχτερίδας» στη Νέα Ηρακλείτσα
Μεταβολή του καιρού από τη νύχτα – Βροχές, μπόρες και ενίσχυση νοτιάδων
Αγία Βαρβάρα-Προσοτσάνη 68-63

Μεταβολή του καιρού από τη νύχτα – Βροχές, μπόρες και ενίσχυση νοτιάδων

Φωτογραφία αρχείου

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές-μπόρες με έμφαση στα βορειότερα τμήματα και στα ορεινά και την στροφή των ανέμων σε νοτιάδες με την ταυτόχρονη ενίσχυση τους.

Αναλυτικότερα, μέσα στην νύχτα-ξημέρωμα Δευτέρας θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές-μπόρες κατά περιόδους κυρίως στα ορεινά και στα βορειότερα τμήματα του νομού. Τα φαινόμενα αυτά προοδευτικά θα αρχίσουν να επηρεάζουν κι άλλες περιοχές και να παρουσιάζουν πιο αξιόλογες εξάρσεις. Έτσι, τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές-μπόρες κατά περιόδους και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν έμφαση στα βορειότερα τμήματα του νομού, στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά. Έπειτα, τις πρώτες απογευματινές εώς τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται ένα γενικευμένο πέρασμα βροχών (με τοπικά έντονες εξάρσεις) που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού από δυτικά προς ανατολικά.

Στην συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με τα φαινόμενα να αποκτούν προοδευτικά πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα, όμως δεν αποκλείεται κάποιες τοπικές βροχές κατά περιόδους να επιμείνουν μέχρι το πρωί της Τρίτης. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες φτάνοντας το μέγιστο της έντασης τους τις μεσημβρινές ώρες, 4-6 μποφόρ σε παράκτια και ορεινά (πιθανώς τοπικά εώς 7-8 κυρίως στην Θάσο). Από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα στραφούν σε μεταβλητές διευθύνσεις.
Τέλος, από την πρόγνωση γίνεται σαφές ότι αύριο υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν τοπικές μπόρες που θα αφήσουν αξιόλογα ύψη βροχής σε σύντομο χρονικό διάστημα οπουδήποτε στο νομό. Ενώ, αναμένονται τοπικά μεγάλα ύψη βροχής στις περιοχές έμφασης που αναφέρθηκαν παραπάνω, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ότι μπορεί να δούμε μεγάλα ύψη βροχής τοπικά και σε άλλες περιοχές του νομού.

πηγή: Meteokav – Ο Καιρός στην Καβάλα

Προηγούμενο άρθρο

Εκπαίδευση SRT στον «Βράχο της Νυχτερίδας» στη Νέα Ηρακλείτσα

Επόμενο άρθρο

Αγία Βαρβάρα-Προσοτσάνη 68-63