«Μετονομασία» οδού και χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή!

 «Μετονομασία» οδού και χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή!

Ακριβώς την περίοδο που μεγάλη συζήτηση γίνεται για την μετονομασία οδών της Καβάλας με πιο πρόσφατη αυτή της οδού Μητροπόλεως σε Μητροπολίτου Προκοπίου, ο Δήμος Καβάλας και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κατάφεραν να «μετονομάσουν» την παραλιακή οδό Εθνικής Αντιστάσεως σε Βασιλέως Παύλου και μάλιστα χωρίς την άδεια της αρμόδιας επιτροπής.
Προφανώς πρόκειται για μια γκάφα ολκής αφού οι δύο παραπάνω φορείς είναι οι διοργανωτές του αγώνα Βίκος Street Relays που πρόκειται να διεξαχθεί στην Καβάλα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και στην αφίσα που κολλήθηκε σε πολλά σημεία μέσα στην πόλη αναγράφεται ως αφετηρία και τερματισμός του αγώνα η ανύπαρκτη οδός Βασιλέως Παύλου. Πρόκειται φυσικά για την παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.
Η αναγραφή του λανθασμένου ονόματος δεν εμφανίζεται μόνο στις πολυάριθμες αφίσες που αναρτήθηκαν σε διάφορα σημεία της Καβάλας αλλά και στο σχετικό site στο διαδίκτυο όπου στην προκήρυξη της διοργάνωσης αναφέρεται συγκεκριμένα η οδός …Βασιλέως Παύλου ως τόπος αφετηρίας και τερματισμού του αγώνα.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα λάθος το οποίο όμως θα έπρεπε να επισημανθεί εγκαίρως από τους διοργανωτές και να διορθωθεί.
Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι η παραλιακή λεωφόρος της Καβάλας ονομάστηκε οδός Βασιλέως Παύλου το 1964 αμέσως μετά το θάνατο του τότε βασιλιά Παύλου και μετονομάστηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το Σεπτέμβριο του 1983 σε οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
Τριανταπέντε χρόνια αργότερα κάποιοι φαίνεται πως νοστάλγησαν το παλιό της όνομα…

Διαβάστε επίσης