Διορθώθηκε βλάβη στους σηματοδότες στην οδό Τενέδου

 Διορθώθηκε βλάβη στους σηματοδότες στην οδό Τενέδου

Μετά από διαμαρτυρίες αρκετών ημερών κατοίκων της περιοχής διορθώθηκε χθες το πρωί σημαντική βλάβη στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών της οδού Τενέδου και πολύ κοντά στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Το πρόβλημα που λύθηκε χθες ήταν διπλό. Από τη μια παραλήφθηκε και τοποθετήθηκε πλακέτα που εισήχθη στην Ελλάδα από το εξωτερικό κι από την άλλη, η συγκεκριμένη εργασία έγινε από ιδιώτη ο οποίος ακόμη και σήμερα δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας του με το δήμο Καβάλας.

Είναι ο ανάδοχος έργου συντήρησης των φωτεινών σηματοδοτών αλλά η γραφειοκρατία καθυστερεί την υπογραφή της σύμβασης. Η διασταύρωση όπου για δέκα τουλάχιστον ημέρες δε λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, συγκεκριμένα για όσους βγαίνουν στην οδό Τενέδου από την πλευρά της οδού Τερμεντζή και για όσους κατεβαίνουν στην Τενέδου από την πλευρά του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης.

Στην ίδια περιοχή υπάρχει ακόμη ένα παρόμοιο πρόβλημα που όμως θα αργήσει να λυθεί. Πρόκειται για τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην είσοδο του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να αντικατασταθεί η ηλεκτρονική πλακέτα.

Ο δήμος Καβάλας υπενθυμίζει ότι οι υπάλληλοί του έχουν αρμοδιότητα στη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών προκειμένου απλά να αντικαθιστούν τις λάμπες όταν αυτές καίγονται. Οι σοβαρότερες βλάβες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από ανάδοχο δημοτικού έργου.

Διαβάστε επίσης