• 2 Μαΐου 2024,

Μέτρα στήριξης και εξυπηρέτηση με ραντεβού ζητούν από την Κυβέρνηση τα Επιμελητήρια της χώρας

 Μέτρα στήριξης και εξυπηρέτηση με ραντεβού ζητούν από την Κυβέρνηση τα Επιμελητήρια της χώρας

Γενναία μέτρα στήριξης της αγοράς, λειτουργία της με ραντεβού.

Αυτά ζητούν από την Κυβέρνηση οι έμποροι- επαγγελματίες – επιχειρηματίες και της Καβάλας. Αυτά μετέφερε ως αιτήματα στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, ο οποίος έλαβε μέρος σε τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Επιμελητηρίων τη Δευτέρα με τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης.

Ο κ. Δέμπας ήταν συγκεκριμένος και αναλυτικός χθες το πρωί στη συνέντευξη του σε εκπομπή της ΕΡΤ3. Εκεί έδωσε ξεκάθαρη προτεραιότητα στην υγεία και στην πρόληψη του κορωνοϊού. Εξήγησε ταυτόχρονα ότι η αγορά ζητά γενναία μέτρα στήριξης της.

Κι ως τέτοια ανέφερε:

1) Πραγματική στήριξη από τις τράπεζες, οι οποίες σήμερα «…με τις προϋποθέσεις που θέτουν δεν εξυπηρετούν»

2) Νέες επιστρεπτέες προκαταβολές, την πέμπτη και την έκτη

3) Εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά

4)Διαγραφή υποχρεώσεων (χρεών) που δημιουργήθηκαν την περίοδο της καραντίνας

5) Ρύθμιση χρεών όχι σε 120 αλλά σε 240 δόσεις 5) Έκπτωση έως 25% στους συνεπείς φορολογικά και ασφαλιστικά επαγγελματίες.

Ταυτόχρονα ο κ. Δέμπας άσκησε κριτική στο click away χαρακτηρίζοντας το ημίμετρο. Η αγορά στην Καβάλα σήμερα ουσιαστικά είναι εκτός, τόνισε. Ζήτησε να ισχύει και στο λιανικό εμπόριο η διαδικασία του ραντεβού. Για κάθε έναν πελάτη που θα εξυπηρετείται μέσα σε διάστημα 5- 7 λεπτών, εξήγησε. Ο κ . Δέμπας υποστήριξε ότι τα ραντεβού μπορούν να επεκταθούν και στα εμπορικά καταστήματα όπως σήμερα ισχύουν στα κομμωτήρια και αλλού.

«Στην τηλεδιάσκεψη των προέδρων των Επιμελητηρίων της χώρας τη Δευτέρα το απόγευμα μεταφέραμε στον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη την αγωνία μας. Ταυτόχρονα κάναμε τις προτάσεις μας» κατέληξε στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης