• 19 Μαΐου 2024,

Μία ακόμη απόφαση για το μεγάλο έργο αναβάθμισης υποδομών στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

 Μία ακόμη απόφαση για το μεγάλο έργο αναβάθμισης υποδομών στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»

Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα γίνει ως συνήθως με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης. 

Στην ημερήσια διάταξη είναι γραμμένα για να συζητηθούν 15 μόνο θέματα. Κάποια από αυτά παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τρίτη συνεχόμενη φορά θα επιδιωχθεί να παρθεί η απόφαση για την τροποποίηση οργανισμού του Δήμου ώστε να δημιουργηθεί λιμενικό γραφείο. Στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις το θέμα συζητήθηκε αλλά δεν διαμορφώθηκαν οι οριστικές προϋποθέσεις για λήψη απόφασης. Κάτι που φαίνεται ότι θα γίνει στη συνεδρίαση σήμερα. Οι διαφωνίες και ενστάσεις αφορούν διαδικαστικά θέματα. Για το πως θα υφίσταται το γραφείο και τι προσωπικό θα απασχολεί. Αν θα είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ή όχι.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της κοινοπραξίας του Δήμου Καβάλας με τη ΔΕΠΟΣ. Η κοινοπραξία δημιουργήθηκε το 1988 και η διαδικασία της εκκαθάρισης συνεχίζεται για εννέα χρόνια! Η εκκαθάριση της κοινοπραξίας δεν περιλαμβάνει κανένα οικονομικό μέρος. Από πλευράς έργων ξεχωρίζει η απόφαση που θα παρθεί σήμερα για ένα μεγάλο έργο αναβάθμισης των υποδομών στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Πρόκειται για πρόταση που προετοίμασε η διοίκηση της κ. Δήμητρας Τσανάκα το 2019 με προϋπολογισμό αναβάθμισης υποδομών έως του ποσού του 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η μελέτη αφορά παρεμβάσεις στα γήπεδα έξω από το κλειστό, τα οποία δεν έχουν συντηρηθεί από τότε που ο χώρος λειτούργησε. Αντίθετα παρεμβάσεις εντός του κλειστού έχουν ξαναγίνει. Τα μισά χρήματα του έργου προέρχονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και τα υπόλοιπα από το ταμείο του Δήμου Καβάλας. Η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας ίσως είναι μικρότερη από αυτήν που αρχικά υπολογίζεται κι αυτό αν γίνει θα γίνει μέσω της έκπτωσης που θα προσφέρει ο ανάδοχος του έργου. Το δημοτικό συμβούλιο συζητά το έργο αποφασίζει για τη δέσμευση των χρημάτων που για τον Δήμο Καβάλας απαιτούνται.

Συζητείται αποχαρακτηρισμός τμήματος οικισμού του Ζυγού ο οποίος προ ετών είχε χαρακτηριστεί παραδοσιακός. Δεν τηρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, παρατηρεί στην εισήγηση του ο Θόδωρος Μουριάδης. Επιδιώκεται να βρεθεί ιδιώτης για να λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη συνοικία Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ). Αυτό θα επιτευχθεί με τον συνήθη τρόπο, τη μίσθωση του κυλικείου. Θα επιδιωχθεί να μισθωθεί δημοτικός χορός δίπλα από το κατάστημα «Μπρίκι» στην Παναγία, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Προφανώς αυτός που θα ενδιαφερθεί θα είναι ο επαγγελματίας που λειτουργεί την καφετέρια «Μπρίκι».

*Πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης στα απορρίμματα μνημόνευσαν το έργο της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός του έτους. Προηγούμενα χρονοδιαγράμματα για την ίδια δημοπρασία, τα οποία έγιναν γνωστά από τη ΔΙΑΜΑΑθ, δεν τηρήθηκαν.

 

Διαβάστε επίσης