• 6 Μαΐου 2024,

Είναι σε καραντίνα όσοι κάτοικοι του Ν. Καβάλας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό;

 Είναι σε καραντίνα όσοι κάτοικοι του Ν. Καβάλας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό;

Τουλάχιστον 80 συμπολίτες, κάτοικοι της πόλης και του Νομού Καβάλας, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό από τις 24 Ιουλίου έως και χθες.

Οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί. Οι ασθενείς (σαφώς λιγότεροι) μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Οι υπόλοιποι είναι ή ήταν σε καραντίνα στην οικία τους. Προκύπτει ωστόσο θέμα με την επιτήρηση τους και πολλές ανησυχίες ότι η καραντίνα δεν τηρήθηκε. Φυσικά όχι απ’ όλους αλλά από ορισμένους. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες για ανθρώπους που φέρονταν θετικοί στον κορωνοϊό κι αντί να είναι σπίτι, κυκλοφορούσαν κανονικά. Σα να μην τρέχει τίποτα!

Στη διάρκεια της αρχικής και γενικής καραντίνας η Αστυνομία έλεγχε όσους έπρεπε να είναι σπίτι. Τους –τότε- προερχόμενους από το εξωτερικό. Τους επισκέπτονταν ακόμη και 3 φορές την ημέρα για να βεβαιώσει ότι παραμένουν σπίτι. Εκείνη την περίοδο υπήρχε λίστα 40 περίπου ατόμων, την οποία είχε στα χέρια της η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Δυστυχώς τώρα, με τα 80 τουλάχιστον κρούσματα, δεν συμβαίνει το ίδιο. Οι πολίτες λαμβάνουν οδηγίες να είναι σπίτι κι εναπόκειται μόνο στους ίδιους να τις τηρούν. Όσοι προσπάθησαν να ερευνήσουν τη συνέχεια της υπόθεσης και πως βεβαιώνεται η τήρηση της καραντίνας αντιλήφθηκαν ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία ενημέρωση και εμπλοκή στη διαδικασία. Ούτε φυσικά ο ΕΟΔΥ. Άρα αυτούς τους ανθρώπους -με την καλή ή την κακή έννοια- δεν τους ελέγχει κανείς!

 

Διαβάστε επίσης