Μια απ’ τα ίδια…- Πάλι δεν εγκρίνονται οι πληρωμές των συμβασιούχων

 Μια απ’ τα ίδια…- Πάλι δεν εγκρίνονται οι πληρωμές των συμβασιούχων

Με μια ακόμη κινητοποίηση- μια από τις γνωστές του πρόσφατου παρελθόντος- οι συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι της Καβάλας γνωστοποίησαν ευρύτερα το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Δεν μπορούν να πληρωθούν αφού η μισθοδοσία τους δεν εγκρίνεται από την υπηρεσία του τοπικού επιτρόπου. Τον συνάντησαν στο γραφείο του αλλά δεν τον έπεισαν. Παρόμοια προβλήματα ανακύπτουν εκ νέου σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας κι έτσι το γνωστό «μπαλάκι» επιστρέφει πάλι στην Κυβέρνηση.

Η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr έγραψε χθες:  Νέο κρούσμα με επίτροπο που δεν υπέγραψε τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής 63 συμβασιούχων, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο δήμο Καβάλας. Ειδικότερα, ο επίτροπος Καβάλας σε συνάντηση που είχε με τους συμβασιούχους του δήμου, τους ανακοίνωσε ότι δεν υπογράφει τη μισθοδοσία τους, αφού σύμφωνα με τους εργαζομένους ισχυρίστηκε ότι «όλες οι συμβάσεις είναι παράνομες». «Δεν υπογράφω τίποτα έπρεπε να μείνετε 3 μήνες άνεργοι», φέρεται να είπε ο επίτροπος και απευθυνόμενος στους συμβασιούχους, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, τους είπε: «Κανένας υπουργός δεν μπορεί να κάνει τίποτα όσες εγκυκλίους και αν βγάλουν. Η νέα εγκύκλιος δεν με καλύπτει. Δεν στηρίζονται πουθενά τα έγγραφα που βγάζει το υπουργείο».

Σύμφωνα με τους συμβασιούχους, ο επίτροπος τους κάλεσε να πάνε στα δικαστήρια για να δικαιωθούν για τις νέες συμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοι του στην υπόλοιπη χώρα.

Διαβάστε επίσης