Άριστη η οικονομική κατάσταση της Ιεράς Μητρόπολης -Είναι πολλά τα λεφτά…

 Άριστη η οικονομική κατάσταση της Ιεράς Μητρόπολης -Είναι πολλά τα λεφτά…

Αμέσως μετά το θλιβερό γεγονός του αιφνίδιου θανάτου του Μητροπολίτη Προκόπιου ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις προβλέπει η Εκκλησία της Ελλάδας. Έγινε γρήγορα ο έλεγχος των οικονομικών της Ι. Μητρόπολης κι όπως ευρέως αλλά ανεπισήμως γίνεται γνωστό, αυτή βρέθηκε σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Ένα από τα προσόντα του μακαριστού Προκόπιου ήταν η τάξη, η διαφάνεια, η τήρηση όλων των κανόνων και με το παραπάνω.

Φημολογείται εντόνως (ανεπίσημα δεν διαψεύδεται) ότι σε έναν ή περισσότερους τραπεζικούς λογαριασμούς βρέθηκε συνολικό ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Κάποιοι μιλούν για 11 εκ ευρώ, άλλοι ισχυρίζονται ότι τα χρήματα είναι περίπου 6 εκ ευρώ.

Τα λεφτά- όσα κι αν είναι- είναι πολλά. Πάρα πολλά για τα δεδομένα της εποχής. Αφού επαναλάβουμε ότι και με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται η μακρά περίοδος του μακαριστού Προκόπιου στην Ιερά Μητρόπολη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι κι ένας επιπλέον λόγος για το αυξημένο ενδιαφέρον που γενικότερα υπάρχει για τον διάδοχο του.  Όλος αυτός ο ντόρος δηλαδή μπορεί να συμβαίνει και γιατί «…είναι πολλά τα λεφτά» όπως επίσης τα εξασφαλισμένα έσοδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης