Μια γιορτή της ΔΕΥΑΚ, μια γιορτή για το νερό – Τι δηλώνει ο Μπάμπης Κουφατζής για τη λειτουργία του ΒιολογικούΜε τη βοήθεια του καιρού που ήταν πραγματικά θαυμάσιος, η ΔΕΥΑΚ διοργάνωσε την Παρασκευή το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη μια ωραία γιορτή. Μια γιορτή για το νερό. Αφορμή η παγκόσμια μέρα του νερού. Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται σε δύο παράγοντες. Στην καλή της προετοιμασία από το μόνιμο και εποχιακό προσωπικό της επιχείρησης, στη συμμετοχή μαθητών του 11ου δημοτικού σχολείου. Όλα αυτά μα κυρίως ο Ανοιξιάτικος ήλιος δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στη γιορτή συμμετείχαν περαστικοί, απλοί πολίτες αλλά και άνθρωποι που εμπλέκονται στα κοινά.

Τα παιδιά διασκέδασαν. Απασχολήθηκαν δημιουργικά, εμπλούτισαν τις γνώσεις τους ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις βρέθηκαν ενημερωμένα για αυτό. Πλατιά χαμόγελα από μικρούς και μεγάλους, δυνατή ελληνική μουσική συμπλήρωναν το σκηνικό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Μόλις διαπίστωσε την επιτυχία της, χαμογέλασε πλατιά με φανερή την ικανοποίηση. Σε κάθε παιδί δόθηκε δώρο ένα μικρό παγούρι. Στον ίδιο χώρο είχαν αναρτηθεί ζωγραφιές μαθητών, οι περισσότερες με θέμα τις Καμάρες.

Ο κ. Κουφατζής δέχθηκε- αν και η ώρα δεν ήταν κατάλληλη- να απαντήσει σε ερωτήσεις για τη ΔΕΥΑΚ, οι οποίες ήταν εκτός του κλίματος της γιορτής. Ειδικότερα είπε:

Για την κατάσταση στην οποία είναι η ΔΕΥΑΚ σήμερα: « Είναι σε καλή κατάσταση, Έχουμε παλαιά δίκτυα. Καταφέραμε να εξυγιάνουμε τα διοικητικά και οικονομικά. Αυτή η κερδοφορία μετακύλησε και στους καταναλωτές με τις μειώσεις που είδαμε την τελευταία περίοδο. Συνεχίζουμε με καταθέσεις προτάσεων έργων για χρηματοδότηση».

Για την επιδιόρθωση των βλαβών που είναι πολλές καθημερινά: « Όσες βλάβες δηλώνονται στην υπηρεσία διορθώνονται εντός 24ωρου».

Για το αν θα μυρίζει το προσεχές Καλοκαίρι ο βιολογικός, πρόβλημα που υπήρξε πέρσι: « Οι ρότορες έχουν αντικατασταθεί. Λειτουργούν ήδη. Ελπίζουμε το πρόβλημα να έχει λυθεί. Ήδη οι οσμές είναι μικρότερες. Είμαστε έτοιμοι το Καλοκαίρι αν υπάρξει πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε».

Για την έλλειψη προσωπικού: «Χρειαζόμαστε καινούργιο προσωπικό καθώς το εργατικό μας δυναμικό μεγάλωσε σε ηλικία. Περιμένουμε το κράτος να μας δώσει τη δυνατότητα προσλήψεων. Έχουμε τους αντίστοιχους πόρους. Περιμένουμε την άδεια του κράτους να κάνουμε προσλήψεις».

Για την εμπλοκή ιδιωτών στην επιδιόρθωση των βλαβών: « Προς το παρόν τις βλάβες τις αντιμετωπίζουμε με το προσωπικό που διαθέτουμε. Το δικό μας προσωπικό. Ενώ έγινε σύμβαση με τον ιδιώτη δεν χρειαστήκαμε ακόμη το προσωπικό του. Θα τον χρειαστούμε για την αντικατάσταση μεγάλων τμημάτων δικτύων ύδρευσης σε περιοχές που έχουν πρόβλημα. Φίλιπποι, Παληό κτλ».

Για τη μείωση της τιμής του νερού: «Ο κόσμος μας το λέει και το αναγνωρίζει με κάθε τρόπο».

Για την κριτική της αντιπολίτευσης: «Όντως υπάρχουν προβλήματα. Και στους βιολογικούς σταθμούς και στην ύδρευση. Όλοι μαζί διοίκηση κι αντιπολίτευση, τόσο τώρα όσο και μετά τις εκλογές πρέπει να αγωνιστούμε για το καλό της επιχείρησης».

Για την εκδήλωση της πλατείας Καπνεργάτη: « Αναπτύσσουμε ένα σύγχρονο μοντέλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Πρέπει να έχουμε εξωστρέφεια, να πλησιάσουμε τον πολίτη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια περιβαλλοντική κουλτούρα. Να μάθουν οι νέες γενιές, ειδικά τα παιδιά, έχουν περιβαλλοντική συνείδηση»

 

 

eXTReMe Tracker