• 21 Μαΐου 2024,

Μια μελαγχολία στο φινάλε του καλοκαιριού

 Μια μελαγχολία στο φινάλε του καλοκαιριού

Πλέον δεν λέμε καλό χειμώνα αλλά καλό ΕΝΦΙΑ αφού η εποχή που ξεκινάει είναι η εποχή και του ΕΝΦΙΑ για τον οποίο έχουμε πεί και έχουμε γράψει τόσα πολλά οπότε καταλαβαίνετε οτι τον πληρώνουμε(αν έχουμε) και τελειώνουμε.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να σχολιάσουμε για τον συγκεκριμένο φόρο που μας προσγειώνει στην δύσκολη ελληνική πραγματικότητα μετά απο την χαλαρή εποχή του καλοκαιριού που μας παρέσυρε  το ρέμα το τουριστικό.

Μάνα μου δεν είναι ψέμα που λέει και το τραγούδι.

Φέτος το καλοκαίρι απο το νησί της Θάσου σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου κ.Χατζημανουήλ πέρασε 1 εκατομμύριο κόσμος.

Καταλαβαίνετε οτι το νούμερο είναι τόσο μεγάλο που μας δεσμεύει απο εδώ και στο εξής να πάρουμε πάρα πολύ σοβαρά τον τουρισμό γιατί στην χώρα αυτή δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός  απο “τζατζίκι – Μελίνα και Ακρόπόλη”.

Δεν είναι τυχαίο οτι οι τράπεζες οι ελληνικές χρηματοδοτούν με την μορφή δναεισμού μόνο επιχειρηματικές κινήσεις που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό.

Είναι αλήθεια οτι αυτή την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα έχει βοηθήσει και το γεγονός οτι η χώρα μας εξελίσσεται σε έναν απο τους πιο ασφαλείς προορισμούς αφού βλέπετε τι γίνεται όχι μόνο στα Βαλκάνια στην γειτονιά μας αλλά και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρας του Βορά που τα χτυπήματα τα τρομοκρατικά είναι πολύ συχνά.

Όσο αφορά τέλος τον ΕΝΦΙΑ ψυχραιμία και υπομονή αφού έχουμε ακόμα μέχρι την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Μέχρι την 30η του Σεπτέμβρη που πρέπει να έχουμε πληρώσει την πρώτη δόση απο τις πέντε στο σύνολο θα έχουμε πληρώσει την ΑΡΤΑ και τα ΓΙΑΝΝΙΝΑ σε διάφορα άλλα.

Το ένα μετά το άλλο ξεφυτρώνουν τα μικρά ξενοδοχεία στην Καβάλα αφού φαίνεται οτι έχουμε πάρει το μήνυμα οτι μόνο ο τουρισμός μπορεί να μας σώσει.

Μετά το ξενοδοχείο με τα λίγα δωμάτια στον Άγιο Νικόλαο , αναμένουμε τα δωμάτια πάνω απο την ALPHA BANK πρώην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , αναμένουμε το ξενοδοχείο μπουτίκ στην Παναγία (πρώην σπίτι Στρατηγού) και βέβαια  την Καπναποθήκη επί της Καράνου.

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, αν δεν κάνω λάθος, καίγεται η ΖΑΚΥΝΘΟΣ και  πλέον η φωτιά έχει αρχίσει και απειλεί οικισμούς αφού έχει καεί ήδη ένα σπίτι και έχουν αδειάσει χωριά.

Καταλαβαίνετε οτι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι μια βροχή.

Με τα μέσα που διαθέτουμε και την αντιμετωπίζουμε δεν μπορούμε να καταφέρουμε και πολλά αφού προχθές λέει η φωτιά είχε δεκάδες μέτωπα και ήταν ανεξέλεγκτη !

Είναι αυτό που λέμε ο θεός να βάλει το χέρι του.

Κάθε κανάλι και ένα SURVIVOR θα είναι φέτος το χειμώνα η δουλειά και για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ξεφουσκώσει και θα την πατήσουν και τα περισσότερα κανάλια που έχουμε μπεί ήδη στην ακριβή διαδικασία αυτής της παραγωγής αλλά είναι σχεδόν βέβαιο οτι δεν θα έχουν την επιτυχία που είχε το SURVIVOR του ΣΚΑΙ.

Επηρεασμένοι απο την επιτυχία του SURVIVOR την τηλεοπτική σαιζόν του περασμένου χειμώνα ψάχνουν όλοινα βρούνε τον τρόπο να καθαρίσουν όλη την χρονιά με ένα παιχνίδι.

Για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ έχει προβλέψει βροχές και καταιγίδες αλλά αυτή η πρόσκαιρη αστάθεια του καιρού δεν θα πρέπει να αφήσουμε να επηρεάσει την ψυχολογία μας αφού σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη απο την Τετάρτη ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία επιστρέφει εκεί γύρω στους 30 βαθμούς.

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι τουλάχιστον το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη ο καιρός θα είναι καλός και τα μπάνια μας τα οποία απο αρχές του μήνα γίνονται τρίποντα θα συνεχιστούν κανονικά.

Κάντε πολλά μπάνια πατριώτες για να μην έχετε πολύ μίξα το χειμώνα.

Είναι γνωστό οτι όσο περισσότερα μπάνια κάνεις το καλοκαίρι τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να μην αρρωστήσεις τον χειμώνα.

Ρε έχουμε τον μπελά μας με τον χωρισμό του ηθοποιού Αλέξανδρου Μπουρδούμη ο οποίος μόνο μερικές εβδομάδες πριν το γάμο βάρεσε κανόνι διάλυσης και παράτησε την νύφη στο νησί που κάνανε μαζί διακοπές.

Αφού μας πρήξανε με αυτή την απόφαση εγκατάλειψης τώρα μας πρήζουν με το δεύτερο μέρος του δράματος που έχει να κάνει με τον τρόπο τον οποίο έχει επιλέξει να ξεπεράσει τον χωρισμό του ο Αλέξανδρος ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ !

Ρε παιδιά έλεος με τον ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗ.

Οχι άλλο ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗ.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν ύποπτοι , ύπουλοι και θα γίνονται πλέον και δύσκολοι οσο θα προχωρά ο Σεπτέμβρης.

Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης