Μία μόνο δίκη στο Μονομελές που κι αυτή αναβλήθηκε

 Μία μόνο δίκη στο Μονομελές που κι αυτή αναβλήθηκε

Χθες Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Μονομελούς δικαστηρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Με απόφαση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας – ανακοίνωση του έξω από την αίθουσα του ακροατηρίου- αναβλήθηκαν όλες οι υποθέσεις. Αυτό έγινε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού. Εκτός από μία υπόθεση ρευματοκλοπής, η οποία όπως φαίνεται είχε θέμα παραγραφής. Τελικά η συνεδρίαση έγινε για την υπόθεση, η οποία ωστόσο αναβλήθηκε.

Η συγκεκριμένη ρευματοκλοπή αφορούσε χρονικό διάστημα από το 2013 έως το 2019!

Σχετικά sms των αναβολών των άλλων υποθέσεων του Μονομελούς είχε στείλει από την προηγούμενη μέρα στα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Φυσικά οι αναβολές σε όλες τις ποινικές υποθέσεις θα είναι κάτι μόνιμο για τις δικασίμους έως τις 30 Νοέμβρη. Για μετά βλέπουμε.

Τις προηγούμενες ημέρες αποσαφηνίστηκαν όσα ισχύουν στη δικαιοσύνη, οι αποφάσεις του Υπουργείου δεν βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς δικηγόρους. Μεταξύ άλλων αυτές οι αποφάσεις αναφέρουν:

*Στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια εκδικάζονται οι ακυρωτικές διαφορές, που είναι ώριμες για συζήτηση και οι διαφορές ουσίας για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους δήλωση παράστασης, χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο, εξετάζονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, εκδικάζονται επείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, υποβάλλονται και εκδικάζονται αντιρρήσεις κατά της απόφασης κράτησης αλλοδαπού.

*Στα πολιτικά  δικαστήρια, θα διενεργούνται οι δίκες της τακτικής διαδικασίας του ν. 4335/2015 και των δικών ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων που συζητούνται χωρίς την εξέταση μαρτύρων. Θα δικάζονται επίσης οι υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων (εγγυοδοσίας, εγγραφής ή εξάλειψης υποθήκης και συντηρητικής κατάσχεσης), η χορήγηση ή ανάκληση προσωρινών διαταγών καθώς και οι δίκες εκουσίας δικαιοδοσίας για θέση σε δικαστική συμπαράσταση.

(Χθες η προσέλευση πολιτών και δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ήταν περιορισμένη. Πάντως υπήρχε).

 

Διαβάστε επίσης