Απαντήσεις Κλειτσιώτη στην ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ

 Απαντήσεις Κλειτσιώτη στην ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ

Το πρωί της Δευτέρας μίλησε εκ νέου στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο Διοικητής του Νοσοκομείου ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

Παρουσίασε τα δεδομένα στο νοσηλευτικό ίδρυμα εκείνη την ώρα ενώ ταυτόχρονα ρωτήθηκε για τα θέματα που έθεσαν στην ανακοίνωση τους προ ολίγων ημερών οι γιατροί του νοσοκομείου.

Αρχικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης ενημέρωσε ότι στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) Covid του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν -το πρωί της Δευτέρας- πέντε ασθενείς. Ένας επιπλέον είχε προστεθεί τις προηγούμενες ώρες προερχόμενος από τη Δράμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Κλειτσιώτη 31 ασθενείς νοσηλεύονταν το πρωί της Δευτέρας στην κλινική Covid του Νοσοκομείου ενώ διαθέσιμα για αυτή την κλινική υπάρχουν 40 τουλάχιστον επιπλέον κρεβάτια.

Για τα τεστ που έκανε το Σαββατοκύριακο το εργαστήριο του νοσοκομείου ο Ντίνος Κλειτσιώτης ανέφερε ότι το 50% των ύποπτων περιπτώσεων αποδείχθηκαν θετικά. Τόνισε ότι πολλοί προέρχονταν από ιχνηλάτηση. Θέλουμε να ρίξουμε αυτά τα ποσοστά, είπε με νόημα.

Επανέλαβε ότι από δω και πέρα τεστ κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας θα κάνουν μόνο οι ασθενείς ή οι πολίτες με παραπεμπτικό γιατρού ή όσοι έχουν υποδειχθεί από τον ΕΟΔΥ να περάσουν αυτήν την διαδικασία.

Σχετικά με την ανακοίνωση των γιατρών του Νοσοκομείου -το δελτίο τύπου τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου- ο κ. Κλειτσιώτης είπε:

1) Από πλευράς υλικού και προστατευτικών μέσων υπάρχει επάρκεια

2)Για το ιατρικό προσωπικό, την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος είπε ότι συνεχώς έρχονται και αναλαμβάνουν εργασία νέοι γιατροί

3) Σε σύσκεψη τόνισε πού επρόκειτο να γίνει χθες το πρωί θα αποφασίζονταν να ενισχυθεί με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό η μονάδα εντατικής θεραπείας Covid του νοσοκομείου.

4) Σχετικά με τους χώρους καραντίνας ο κ. Κλειτσιώτης τόνισε ότι οι χώροι του νοσοκομείου προς το παρόν επαρκούν. Δεν είναι κακό είπε να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο.

Ειδικά για το Νοσοκομείο Καβάλας σημείωσε: «Προετοιμαζόμαστε για την έξαρση της πανδημίας. Μακάρι αυτή να μην υπάρξει».

Διαβάστε επίσης