• 22 Μαΐου 2024,

«Μια νέα ενίσχυση στην ΑΜΘ όπως το μεταφορικό ισοδύναμο»

 «Μια νέα ενίσχυση στην ΑΜΘ όπως το μεταφορικό ισοδύναμο»

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών (και πρώην Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου) κ. Γιάννης Παναγιωτίδης. Σχολίασε τις εξελίξεις σε κυβερνητικό επίπεδο σχετικά με το μέτρο της επιδότησης εργασίας για τα έτη 2010-2015.

Ο Γιάννης Παναγιωτίδης που αρχή της προηγούμενης δεκαετίας παρακολούθησε τις συζητήσεις με τους κυβερνώντες, σχολίασε: «Είναι μία θετική εξέλιξη ενός αιτήματος πολλών ετών. Μας ικανοποιεί που η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία για την συγκεκριμένη εκκρεμότητα και απλήρωτη επιδότηση εργασίας. Είναι ένα θέμα που από την εποχή Σταθάκη το προτείναμε.

Προτείναμε δηλαδή συμψηφισμό. Τον συμψηφισμό που προτείναμε από τότε τον κατάλαβε η σημερινή κυβέρνηση και τον υλοποιεί με τροπολογία. Πρέπει αυτή πρώτα να ψηφιστεί και στη συνέχεια να δούμε τις ερμηνευτικές εγκυκλίους καθώς ανακύπτουν πολλά ειδικά θέματα που με αυτές τις εγκυκλίους πρέπει να ρυθμιστούν. Πρέπει να λυθούν γρήγορα για να επωφεληθούν όλες οι επιχειρήσεις. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει πρόβλεψη και για αυτές που στο μεταξύ έκλεισαν. Ρόλο στο θέμα έπαιξε και η πίεση που ασκήθηκε προς την σημερινή κυβέρνηση από δύο σχετικές δικαστικές αποφάσεις».

Σε άλλη ερώτηση προς τον κ. Παναγιωτίδη για ένα καινούργιο μέτρο στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (παρόμοιο με την επιδότηση εργασίας) αυτός απάντησε ότι πρέπει να υπάρξει τέτοιο. Μία ενίσχυση -όπως περιέγραψε- σαν το μεταφορικό ισοδύναμο. Ο Γιάννης Παναγιωτίδης για τα τουριστικά δεδομένα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης είπε:

«Για το μέλλον δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη. Σημειώνω όμως ότι έπρεπε να έχει προετοιμαστεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όφειλε να έχει οργανωθεί για τα σύνορα που την αφορούν και σήμερα ζητούμε να ανοίξουν».

Διαβάστε επίσης