Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο ΣΧΟΚ

 Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο ΣΧΟΚ

Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας. Το κυριότερο θέμα η πρόταση ενοποίησης του συλλόγου με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας. Για αυτό το θέμα και για τη γενική συνέλευση αλλά και για τον ίδιο το σύλλογο μίλησε ο Γιάννης Πράσινης.

Η συνέντευξη

Ερ: Αύριο(σήμερα) έχετε γενική συνέλευση όπου θα πραγματοποιηθούν και εκλογές στο σύλλογο σας.

Απ: Έφτασε η ώρα και εμείς από τη στιγμή που πέρασε η θητεία μας να κάνουμε εκλογές. Επίσης οικονομικό απολογισμό, εκλογή μελών και ίσως ένα σοβαρό ερώτημα θα τεθεί στη γενική συνέλευση, αν συμφωνούμε να γίνει η ένωση των δυο συλλόγων, του ΣΧΟ Καβάλας και του ΕΟΣ Καβάλας. Πριν δυο εβδομάδες περίπου ο ΕΟΣ πήρε την απόφαση, να γίνει η ενοποίηση. Οπότε απομένει σε μας να πάρουμε και εμείς την απόφαση για την ενοποίηση για  να κλείσει μια πληγή πολλών ετών.

Ερ: Είστε σχεδόν βέβαιοι ότι η συνέλευση θα πάρει αυτή την απόφαση.

Απ: Η λογική αυτό λέει. Δεν έχουμε λόγο δυο σωματεία στην πόλη να είμαστε χωριστά.

Ερ: Παρατηρούμε ότι η εποχή που διανύουμε είναι  της ίδρυσης περισσότερων συλλόγων και όχι των συνενώσεων. Πάτε αντίθετα στο ρεύμα εσείς, οι δυο σύλλογοι.

Απ: Εμάς ειδικά ίσως να μας βοήθησε η εποχή αλλά αυτό σαν σκέψη στο μυαλό μας ήταν εδώ και αρκετά χρόνια. Τώρα ωριμάζουν οι συνθήκες.  Πιστεύω ότι θα το κάνουμε το βήμα. Δεν έχουμε λόγο να είμαστε ξεχωριστά σωματεία μέσα στην πόλη μας. Αντικείμενο μας είναι πάνω κάτω το ίδιο. Και παρεμφερές.

Ερ: Αν και ο δικός σας σύλλογος πάρει απόφαση την Τετάρτη (σήμερα) για την ενοποίηση, πως γίνεται διαδικαστικά στη συνέχεια;

Απ: Θα πάρει κάποιο χρόνο. Θέλει απενεργοποίηση των καταστατικών. Να συμφωνήσουμε το τι όνομα θα υπάρχει. Έχουμε κάνει βέβαια κάποιες συζητήσεις. Ίσως να υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο καταστατικό. Θα πάρει ένα διάστημα κάποιων μηνών. Δε χρειάζεται να διαλυθούν τα σωματεία απ` ότι ξέρουμε, θα ενωθούν παίρνοντας ένα άλλο όνομα και διατηρώντας τα ίδια περιουσιακά στοιχεία που έχουν τώρα.

Ερ: Τι δεν διοργάνωσε ο ΣΧΟ Καβάλας το προηγούμενο διάστημα λόγω του κορωνοϊού;

Απ: Είχαμε θέμα με τους αγώνες ορεινού τρεξίματος που διοργανώνουμε. Στο Παγγαίο και στο περιαστικό δάσος εδώ στην Καβάλα. Αναγκαστικά τα αναβάλαμε. Το Παγγαίου το αφήσαμε για του χρόνου, του περιαστικού το ορίσαμε 5 Οκτωβρίου. Περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. αν μπορέσουμε να τον κάνουμε 5 Οκτωβρίου τον αγώνα.  Υπάρχει ένα θέμα, επειδή έχουμε στο σύλλογο πίστα για αναρρίχηση, τεχνική αναρρίχηση με παιδιά που μαθαίνουν να σκαρφαλώνουν, λόγω του κορωνοϊού δεν επιτρέπονται πολλά άτομα.  Έχουμε ένα θέμα σε αυτή την καθημερινή μας εκδήλωση. Στην προπόνηση ας πούμε. Βέβαια είναι μια λύση στο βουνό αλλά δεν προσφέρεται όπως είναι μέσα στην πόλη που παρέχει άλλη ευκολία στη μετακίνηση.

Ερ: Πως κύλησαν τα οικονομικά σας τους προηγούμενες μήνες που δεν είχατε δραστηριότητες;

Απ: Υπάρχει ένα θέμα με τα οικονομικά. Δεν είμαστε μεγάλη πόλη όπως είναι η Αθήνα που έχει 1000 άτομα ως μέλη. Τα μέλη στις επαρχιακές πόλεις είναι μετρημένα, όσες συνδρομές και να βάλεις δύσκολα μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά. Σε μας ένα στήριγμα είναι η διοργάνωση των αγώνων και η λειτουργία της πίστας. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί ο ιός. Πιστεύουμε κάποια στιγμή ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Προς το παρόν δε φαίνεται αφού έχουμε έξαρση των φαινομένων αυτό το διάστημα. Ελπίζουμε όλοι να μην συνεχιστεί.

 

 

Διαβάστε επίσης