Μια νέα προσπάθεια για ένα πραγματικό Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

 Μια νέα προσπάθεια για ένα πραγματικό Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας

Νέο ξεκίνημα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις έκανε χθες το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας (ΒΙΟΠΑ). Η γενική του συνέλευση εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Να το δημιουργήσει από την αρχή. Προηγήθηκαν 5 τουλάχιστον χρόνια στασιμότητας και απραξίας. 5 χρόνια σκέψεων και συσκέψεων αλλά χωρίς καμία ουσία. Σε αυτήν την περίοδο ουσιαστικά ανυπαρξίας του ΒΙΟΠΑ μπήκε τέλος κι όλα αρχίζουν από την αρχή.

Οι υποδομές στα οικόπεδα υπάρχουν, ενδιαφέρον δείχνουν 15-13 από τους αρχικά 23 οικοπεδούχους κι έτσι η προοπτική ενός πραγματικού και «ζωντανού» βιοτεχνικού πάρκου έξω από την Καβάλα επανέρχεται δριμύτερη. Ο δρόμος ωστόσο θα είναι δύσκολος αφού η εταιρία του Βιοτεχνικού Πάρκου έχει χρέη αλλά όχι έσοδα.

Χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο έγινε γενική συνέλευση των μετόχων και εκλογή νέου συμβουλίου. Πρόεδρος ο κ. Παύλος Τσουμάκης. Αντιπρόεδροι ο Δήμαρχος Καβάλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και μέλη οι Κυριάκος Μπάης- Μάκης Δημητριάδης. Ο κ. Δημητριάδης είναι ο μοναδικός οικοπεδούχος επαγγελματίας που έχει κατασκευάσει κτίριο κι έχει εγκατασταθεί στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας.

Η νέα διοίκηση αντικατέστησε αυτή που όρισε το 2014 ο τότε περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης. Αμέσως θα απευθυνθεί στους οικοπεδούχους ζητώντας τους να πληρώσουν με δόσεις τα ενοίκια προηγούμενων ετών που οφείλουν. Θα έχει ως εκ τούτου έσοδα, για να μπορέσει να λειτουργήσει και να πληρώσει τα χρέη της. Υποτίθεται ότι έχει γίνει προετοιμασία, επαφή με τους ενδιαφερόμενους οικοπεδούχους. Αυτοί με τη βοήθεια και του Επιμελητηρίου θα επιδιώξουν χρηματοδότηση είτε από τις τράπεζες, είτε από το ΕΣΠΑ για να μεταφέρουν την έδρα τους στο οικόπεδο που νοικιάζουν εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Διαβάστε επίσης