Μια ωραία ιδέα που δυστυχώς αντιμετώπισε προβλήματα

 Μια ωραία ιδέα που δυστυχώς αντιμετώπισε προβλήματα

Τόσο χθες όσο και σήμερα πολλά παιδιά θα συγκεντρωθούν στη δημοτική καπναποθήκη. Εκεί ολοκληρώνεται το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε σε δημοτικά και γυμνάσια με τίτλο «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου». Πρόκειται για 33 σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν τις εργασίες τους. Χθες παρουσιάστηκαν οι 13 εργασίες των μαθητών της πρωτοβάθμιας και σήμερα παρουσιάζονται οι εργασίες των μαθητών της δευτεροβάθμιας.

Οργανωτικά οι εκδηλώσεις παρουσιάζουν προβλήματα, αφού δεν εξασφαλίστηκε μικροφωνική εγκατάσταση ώστε να ακουστούν οι μαθητές και όσα έχουν προετοιμάσει για τις γειτονιές τους. Όπως παραδέχθηκαν οι διοργανωτές, δηλαδή οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το πρόγραμμα άρχισε πολλά υποσχόμενο στην πορεία εμφάνισε προβλήματα. Το βασικότερο αφορά στην αποχώρηση από τη χρηματοδότηση του Δήμου Καβάλας.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε το φθινόπωρο του 2018. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2019 η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη ανακοίνωσε την απόφαση της δημάρχου να αποσυρθεί από τη χρηματοδότηση του προγράμματος, για το οποίο είχε υποσχεθεί ποσό πέντε περίπου χιλιάδων ευρώ. Ενώ οι διοργανωτές υπολόγιζαν στη συγκεκριμένη χρηματοδότηση αίφνης το κονδύλι χάθηκε με αποτέλεσμα αρκετές οργανωτικές λεπτομέρειες να επηρεαστούν. Προφανώς επηρεάστηκε και το θέμα της μικροφωνικής εγκατάστασης, η οποία είναι απαραίτητη σε ανάλογες περιπτώσεις τελικών εκδηλώσεων, προκειμένου να ακούγονται δυνατά οι εργασίες των μαθητών.

Στο ισόγειο της δημοτικής καπναποθήκης λειτουργεί από χθες έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών από σχολεία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και με θέμα «Γωνιές της γειτονιάς μου». Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με την ομάδα τέχνης Art Attack. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ιστορίες και συνεντεύξεις ενώ υπήρξαν και πρωτότυπες εμπνευσμένες δουλειές των μαθητών, πολλοί εκ των οποίων κατασκεύασαν σε μορφή μακέτας την περιοχή πέριξ του σχολείου τους, μνημονεύοντας όχι μόνο τις οδούς αλλά ακόμη και τις εμπορικές επιχειρήσεις που γειτνιάζουν με τη σχολική μονάδα.

 

******

Διαβάστε επίσης