Ο Βαγγέλης Παππάς για «μεγαλοπαπαγάλους» και τις διαδόσεις τους

 Ο Βαγγέλης Παππάς για «μεγαλοπαπαγάλους» και τις διαδόσεις τους

Προσκεκλημένο ήταν χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο υποψήφιος δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς για μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο πλαίσιο της οποίας επανέλαβε τα βασικά χαρακτηριστικά της προεκλογικής του προσπάθειας. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνική Αποτελεσματική παρέμβαση» εμφανίστηκε κι αυτή τη φορά μετριοπαθής, τόνισε την ανάγκη των συνεργασιών, τονίζοντας ότι εξαιτίας του Κλεισθένη υποχωρεί το «εγώ» και επικρατεί το «εμείς».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις που παρουσιάζονται στο θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μπροστά από το παλιό νοσοκομείο ο κ. Παππάς παρέπεμψε σε δελτίο τύπου της παράταξής του που είχε εκδοθεί τον περασμένο Νοέμβρη. Τότε ο κ. Παππάς ζητούσε μια διαφορετική λύση και όχι τη διοχέτευση της κυκλοφορίας στις οδούς Κολοκοτρώνη και Βάσσου. Έπειτα από πέντε μήνες αποφάσισαν να κάνουν ότι όφειλαν να είχαν πράξει τις πρώτες ημέρες μετά το περιστατικό κατάρρευσης της γέφυρας, τόνισε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Ασκώντας κριτική στη διοίκηση του δήμου ο κ. Παππάς σημείωσε ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε αρχικά ως συνταγματικό, εννοώντας τη γνωμοδότηση από τον κ. Χρυσόγονο που ζήτησε και έλαβε αναφορικά με την αρμοδιότητα συντήρησης. Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι η διοίκηση έρεπε να προσεγγίσει την υπόθεση από την τεχνική πλευρά και μάλιστα ταχύτατα.

Επεκτείνοντας τις δηλώσεις του επί των κυκλοφοριακών της Καβάλας, ο Βαγγέλης Παππάς ζήτησε να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοστεί η μελέτη του Νότη Παρασκευόπουλου, η οποία είχε εκπονηθεί στο τέλος της δημαρχιακής θητείας του Στάθη Εριφυλλίδη.

Στη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής ακροατής ζήτησε από τον Βαγγέλη Παππά να παραθέσει το όραμά του για τον δήμο. Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για την ανάγκη λειτουργίας του ασανσέρ στην Παναγία, πρότεινε ακόμη και τη σύγκρουση με όσους δεν το θέλουν, ενώ για τα κυκλοφοριακά δεδομένα της ιστορικής χερσονήσου πρότεινε να υπάρξει μίνι μπας και τρενάκι. Ο κ. Παππάς πρότεινε επίσης τη δημιουργία μιας μεγάλη πλατείας, ακριβώς μπροστά από το δημαρχείο, κάτω από την οποία κι εκεί όπου σήμερα βρίσκεται ο δημοτικός κήπος να δημιουργηθούν χίλιες θέσεις στάθμευσης κι ένα εμπορικό κέντρο.

Σημείο επί του οποίου ο Βαγγέλης Παππάς επιμένει είναι εκείνο της κρουαζιέρας. Προτείνει να γίνει το λιμάνι της Καβάλας αφετηρία και τερματισμός των κρουαζιερόπλοιων, αφού έτσι θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Προκειμένου οι εταιρείες να εμπιστευθούν το καβαλιώτικο λιμάνι ο κ. Παππάς πρότεινε να τους παρέχει δωρεάν ο Δήμος Καβάλας το νερό και την αποκομιδή των απορριμμάτων, τα οποία σήμερα μπορούν να αξιοποιηθούν και να αφήσουν μια ολόκληρη περιουσία.

Ο Βαγγέλης Παππάς έκανε λόγο για «μεγαλοπαπαγάλους» της διοίκησης του δήμου που διαδίδουν υποτιμητικά σχόλια για όλους τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους. Τους κάλεσε να δημοσιοποιήσουν τις δημοσκοπήσεις που επικαλούνται, ενώ τους κατηγόρησε ότι με τις συγκεκριμένες διαδόσεις επιδιώκουν να καθορίσουν ακόμη και τον δεύτερο συνυποψήφιο στο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι δεν πιστεύει τις διαδόσεις, εκτίμησε ότι η Δήμητρα Τσανάκα έχει υποστεί μεγάλη φθορά και υπενθύμισε: «Οι δημοσκοπήσεις και οι φήμες το 2014 τοποθετούσαν την παράταξή μου σε ποσοστό 4,9%. Αναφέρομαι σε δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί λίγο πριν από τις εκλογές του 2014 όπου η ΚΑΠ έλαβε ποσοστό 14% . Οι διαδόσεις όμως δε βοηθούν τις συνεργασίες».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Βαγγέλης Παππάς επεσήμανε: «Δε βιάζομαι για την επόμενη μέρα. Εκείνο που κρίνεται στις εκλογές είναι ποιος θα καταφέρει να πραγματοποιήσει περισσότερα από τα τετριμμένα».

Αναφορικά με τους πρόσφυγες που παραμένουν στη δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, ο κ. Παππάς αποφάνθηκε ότι η Καβάλα πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί. Δε συμφωνεί με την «γκετοποίηση» της δομής φιλοξενίας γι’ αυτό και ζήτησε την ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο Βαγγέλης Παππάς πλήττει το κύρος και το αίσθημα των Μακεδόνων, ωστόσο σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας μπορεί να ευνοηθεί σε τουριστικό επίπεδο. Ίσως επηρεαστεί αρνητικά, αλλά στο μέλλον.

Σχετικά με τις επόμενες προεκλογικές του δραστηριότητες, ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι έχει συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιό του στο οποίο όμως αφήνει σκόπιμα δύο κενές θέσεις, για ενδεχόμενες «καλές» υποψηφιότητες της τελευταίας στιγμής. Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιήσει μια σεμνή εκδήλωση στο προεκλογικό του κέντρο και σύντομα σκοπεύει να αρχίσει τις περιοδείες του στις συνοικίες και στις δημοτικές κοινότητες.

Καταλήγοντας ο Βαγγέλης Παππάς παρατήρησε: «Μου λένε ότι είμαι απρόσιτος. Τους απαντώ ότι δεν είμαι μαϊμού».

 

*******

Διαβάστε επίσης