• 20 Απριλίου 2024,

Μια παράταση της σύμβασης προσφέρει χρόνο στους εμπλεκόμενους

 Μια παράταση της σύμβασης προσφέρει χρόνο στους εμπλεκόμενους

Στάση αναμονής τηρούν τις τελευταίες ημέρες οι πρόεδροι των ναυταθλητικών σωματείων που ζητούν από το κράτος να παραμείνουν στα δύο κτήρια τα οποία χρησιμοποιούν και βρίσκονται στην περιοχή του ΝΟΚ. Περιμένουν τις συνεννοήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο ενώ συντονισμό των δράσεων υπέρ της ικανοποίησης των αιτημάτων των σωματείων διατηρεί ο καβαλιώτης βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου.

Επειδή οι απαραίτητες αλλαγές είναι αδύνατο να υλοποιηθούν έως τα μέσα του Δεκέμβρη, όταν και θα λήξει η υφιστάμενη σύμβαση, είναι πιθανό ο ΟΛΚ με απόφαση που θα λάβει εντός του  Νοεμβρίου να δώσει μικρή παράταση στη διάρκεια της συμβάσεως.

Μέσω της μικρής παρατάσεως θα εξασφαλισθεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να επωφεληθούν για τις επόμενες ενέργειές τους οι εμπλεκόμενοι. Τόσο το υπουργείο όσο και το ΤΑΙΠΕΔ. Φαίνεται ότι η λύση θα δοθεί με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία εξαρχής ζήτησαν οι πρόεδροι ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Δεν αποκλείεται ωστόσο οι διαβουλεύσεις που εξελίσσονται σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων να υποδείξουν έναν άλλον τρόπο, μέσω του οποίου θα ικανοποιηθεί το αίτημα των δύο συλλόγων.

Οι εκπρόσωποι των ναυταθλητικών σωματείων έχουν ανεπίσημες επαφές και με τους κυβερνητικούς βουλευτές αλλά και με τον ΟΛΚ. Διευκρινίζουν όταν αρχικά ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο συναντήσεως που είχε γίνει το Δεκέμβρη του 2017. Στη συνέχεια ενημέρωσαν άλλους εμπλεκόμενους μεταξύ των οποίων υπουργοί, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ. Από την πλευρά των δύο προέδρων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης