Ο Άγιος Βασίλης επιστρέφει στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ

 Ο Άγιος Βασίλης επιστρέφει στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης επαναφέρει τον Άγιο Βασίλη, που φθάνει στην περιοχή από την Καισαρεία, θα επανέρθει δε στη σπηλιά του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ. Επτά χρόνια κύλησαν από τότε που ο Αϊ Βασίλης επισκέφθηκε για τελευταία φορά τη σπηλιά του παραδοσιακού οικισμού. Φέτος ο Αϊ Βασίλης θα επανέρθει στη σπηλιά στο πλαίσιο εορταστικής πρωτοβουλίας που αφορά στον παραδοσιακό οικισμό, περιλαμβάνει επισκέψεις πολλών μαθητών και άλλα χριστουγεννιάτικα γεγονότα.
Η αρχική ανακοίνωση διακινήθηκε από σχολείο σε σχολείο σε όλη την περιφέρεια ΑΜΘ. Έως και τώρα περίπου χίλιοι μαθητές από τις Σέρρες έως την Αλεξανδρούπολη συμφώνησαν να επισκεφθούν τον Αϊ Βασίλη στη σπηλιά του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ. Φανερά ενθαρρυντική είναι η ανταπόκριση των σχολείων. Το πρόγραμμα των επισκέψεων συνεχίζεται και θα υλοποιηθεί είτε με τουριστικά λεωφορεία είτε με λεωφορεία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ.
Το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ θα ξαναπάρει ζωή και θα φιλοξενήσει αρκετό κόσμο και θα στολιστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Καβάλας. Σ’ αυτό συνδράμει και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Πέρσι ο Αϊ Βασίλης είχε φιλοξενηθεί στη δημοτική καπναποθήκη. Ωστόσο, η μεγαλύτερη επιτυχία σημειώνονταν όταν στο κατάλληλο περιβάλλον της σπηλιάς ο Άγιος υποδέχονταν καθισμένος στο θρόνο τους μαθητές.

Η σχετική ανακοίνωση της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης είναι η ακόλουθη:

“O Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισαρεία………”
Πράγματι ο δικός μας Αη-Βασίλης, έρχεται από την Καισαρεία. Έρχεται στις 17 Δεκεμβρίου από την Καππαδοκία στην όμορφη σπηλιά που του ετοιμάσαμε στο χωριό του, το Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη. Εδώ θα τον συναντήσουν τα παιδιά όλης της Ελλάδας για να τους δώσει τα δώρα του και κυρίως την παραδοσιακή βασιλόπιτα που τόση Ιστορία σέρνει πίσω της.
Εδώ στη ζεστή του γωνιά θα διηγηθεί τα παραμύθια από την μακρινή Καππαδοκία και για 15 ημέρες, μέχρι την Πρωτοχρονιά, θα δέχεται όλους όσους πίστεψαν σ’ αυτόν, όλους όσους τον είδαν στα όνειρά τους.
Το Λαογραφικό χωριό Ακόντισμα είναι έτοιμο να τον δεχθεί, η ατμόσφαιρα από τις 17 Δεκεμβρίου θα γίνει γιορτινή και κάθε μέρα από το πρωί στις 10.00 έως τις 4.00 το απόγευμα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.
Συνεχίζοντας την παράδοση της προσφοράς στον πολιτισμό μας, σας καλούμε να προγραμματίσετε εκδρομές για να γνωρίσουν τα παιδιά τον αληθινό, το δικό μας Αη Βασίλη που έρχεται από την Καισαρεία.
Τις εκδηλώσεις χαράς για τον Αη Βασίλη τον Καππαδόκη φέτος διοργανώνουμε μαζί ο Δήμος Καβάλας – Δημωφέλεια, η Δημοτική Κοινότητα και η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης. “Η είσοδος στη σπηλιά και το χωριό του Αη Βασίλη είναι ελεύθερη”
Η επίσκεψη σχολείων ομαδικά μέχρι τις 21/12/2018 γίνεται με προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση για ραντεβού στα τηλέφωνα: 2510 316192, 2510 316790, κιν. 6974000014. e-mail: akontismavillage@gmail.com
Σας περιμένουμε

Διαβάστε επίσης