«Το θέμα γίνεται πολιτικό από τις δηλώσεις Εμμανουηλίδη»

 «Το θέμα γίνεται πολιτικό από τις δηλώσεις Εμμανουηλίδη»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ για τα θέματα της γέφυρας, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τάκη Εμμανουηλίδη. Ο κ. Φιλόσογλου κατηγόρησε το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ότι μετατρέπει το θέμα σε πολιτικό, ενώ το ίδιο πράγμα απέφυγε και αποφεύγει η δήμαρχος. Ο κ. Φιλόσογλου έδωσε μεγάλη έμφαση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή της γέφυρας, καθώς από χθες ισχυρίζεται ότι αυτή ανήκει στο δημόσιο, ενώ υπεύθυνη για τη συντήρησή της είναι η περιφέρεια ΑΜΘ. Το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Φιλόσογλου είναι το ακόλουθο:

Ο κ. Εμμανουηλίδης έθεσε με σκληρό τόνο και ύφος πολιτικό θέμα. Έδωσε πολιτική διάσταση στην υπόθεση. Δε νομίζω ότι έκανε το ίδιο η Δήμαρχος. Η ιδιοκτησία της γέφυρας είναι του ελληνικού δημοσίου. Αναγράφεται επί λέξει «ειδική έκταση αιγιαλού και χερσαίας ζώνης ιδιοκτησίας ελληνικού δημοσίου». Το άλλο που είπε ο κ. Εμμανουηλίδης είναι ότι την αρμοδιότητα συντήρησης την έχει η Περιφέρεια. Η Δήμαρχος δεν κάνει καμία κολοτούμπα. Λάβαμε έγγραφο για την προκαταρκτική που ξεκίνησε η εισαγγελία. Στο έγγραφο αυτό πέρα από το γεγονός ότι αναφέρεται ως εθνική οδός, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή η εισαγγελία θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη. Από ποιόν άραγε; Από τον σύμβουλο του κράτους. Από το ΤΕΕ. Είναι κακό; Όχι. Επιβάλλεται. Αν δεν μπορεί να την κάνει ας την πει. Ο Δήμος Καβάλας έχει το δικαίωμα να ορίσει δικό του τεχνικό σύμβουλο για τη δική του πραγματογνωμοσύνη.

Ο Δήμος το είπε από την πρώτη στιγμή κι η Εγνατία Οδός προσφέρθηκε. Αυτό θα γίνει. Στη σύσκεψη του Σαββάτου- το είπε κι η δήμαρχος – ειπώθηκε πως αν δεν υπάρχουν χρήματα από την Περιφέρεια τότε θα αναλάβει το κράτος. Ποτέ η δήμαρχος δεν είπε ότι αναιρεί όσα είπε για το ελληνικό δημόσιο. Άποψη μου είναι, η οποία προκύπτει από έγγραφα, ότι η συντήρηση της γέφυρας δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου Καβάλας.

 

******

Διαβάστε επίσης