• 8 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος Καβάλας θα απευθυνθεί τελικά και στην Εγνατία Οδό

 Ο Δήμος Καβάλας θα απευθυνθεί τελικά και στην Εγνατία Οδό

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα αναφορικά με τις αλλαγές στο θέμα των επόμενων κινήσεων του δήμου για την γέφυρα που κατέρρευσε. Η κ. Τσανάκα διόρθωσε τη συμφωνία της Δευτέρας  με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο. Σε άλλα σημεία υποχρεωτικά αφού το ΤΕΕ ΑΜ δεν μπορεί να εκδώσει πραγματογνωμοσύνη και σε άλλα σημεία με διακριτικό τρόπο.

Από τις δηλώσεις της κ. Τσανάκα προκύπτει ότι ο δήμος Καβάλας τελικά θα απευθυνθεί στην Εγνατία Οδό. Η Δήμητρα Τσανάκα είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Χθες (Δευτέρα) μίλησα με τον κ. Παπαδόπουλο (πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ) που μου είπε ότι δεν έχουνε εμπειρογνώμονες προς αυτόν τον τομέα και πρέπει να απευθυνθούν αλλού. Μίλησα και με τον πρόεδρο της Εγνατίας Οδού ΑΕ που μου εξήγησε ότι βεβαίως και μπορεί να κάνει – χωρίς να πληρωθεί- μια πραγματογνωμοσύνη. Θα συζητήσω σήμερα το πρωί (χθες) με τον Περιφερειάρχη. Άσχετα τι θα κάνει η Περιφέρεια, ο Δήμος έχει δικαίωμα να προσφύγει και μόνος του σε πραγματογνώμονα.

Εμείς θα προσφύγουμε στην Εγνατία Οδό για να μας την κάνει γρήγορα. Από τον έλεγχο που κάναμε χθες (Δευτέρα) στο κτηματολόγιο, στις νομοθεσίες, στα έγγραφα μας, στους χάρτες κτλ ανακαλύψαμε και πέντε πράγματα. Πρώτον ότι ο δρόμος αυτός είναι εθνική οδός. Δεύτερον, ο δρόμος αυτός ανήκει στο δημόσιο. Γιατί είναι αιγιαλός και παραλία. Στην Καβάλα ισχύει το σχέδιο του 80. Η γέφυρα κτίστηκε μετά, επομένως η γέφυρα είναι εκτός σχεδίου. Ως εκ τούτου είναι περιουσία του δημοσίου.

Όταν το Σάββατο κάναμε τη συζήτηση μαζί με τους υπουργούς είχαμε πει ότι τα χρήματα θα δοθούν είτε από την Περιφέρεια, είτε από το κράτος. Τώρα που ανακαλύπτω ότι ο δρόμος είναι περιουσία του κράτους οφείλω να ζητήσω από το Υπουργείο να ανακατασκευάσει αυτό τη γέφυρα. Δεν ξέρω ποιος θα τα βάλει τα λεφτά. Η Περιφέρεια προσφέρθηκε. Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ποιος θα βάλει τα λεφτά για να γίνει η γέφυρα.

Όταν στη σύσκεψη του Σαββάτου ήμασταν μόνοι μας ζήτησα χρήματα και από τους δύο φορείς. Η κ. Νοτοπούλου είχε πει ότι ή η Περιφέρεια ή το Υπουργείο θα βάλουμε τα λεφτά. Από τη στιγμή που βγήκε και το ιδιοκτησιακό οφείλω να ενημερώσω και το υπουργείο. Να συνεννοηθούν με τον Περιφερειάρχη για το ποιος θα βάλει τα χρήματα. Ο κ. Μέτιος με καλή πρόθεση ήρθε χθες (Δευτέρα) για να δείξει ότι θέλει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η γέφυρα. Τα θέματα δεν είναι πολιτικά. Εγώ δεν μιλώ πολιτικά. Μιλούμε για να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η δουλειά μας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης