Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

 Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Με τη πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος 13 Νοεμβρίου 2018, η Εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, ημέρα κατά την οποίαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος άγει τα ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου ο οποίος και μίλησε επίκαιρα συγχοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας, των Αρχών του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχον Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδην και πλήθος πιστών της επαρχίας Παγγαίου.

Tην κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό η Ακολουθία του Όρθρου της εορτής και στην συνέχεια Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, πλαισιωμένου υπό Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην ζωή και το έργο του Αγίου Πατρός Ιωάννου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, του ανθρώπου που σαγήνευσε και συνεχίζει να σαγηνεύει χιλιάδες ανθρώπων μέσα από τον βίον του και το κήρυγμά του.

Πηγή : www.ekklisiaonline.gr

Διαβάστε επίσης