• 4 Μαΐου 2024,

Μια σημαντική δωρεά του ιδρύματος Λάτση στο Νοσοκομείο

 Μια σημαντική δωρεά του ιδρύματος Λάτση στο Νοσοκομείο

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας (Κ.Υ.Α.) η οποία έχει προχθεσινή ημερομηνία, οριστικοποιήθηκε υπέρ του Νοσοκομείου Καβάλας μία σημαντική δωρεά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού.

Η δωρεά συνδέει την Ελληνική Κυβέρνηση, το Νοσοκομείο Καβάλας με το ίδρυμα Λάτση. Περίπου 80.000 ευρώ φαίνεται να είναι το κόστος του εξοπλισμού που θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα το Νοσοκομείο Καβάλας. Τα σημαντικότερα από αυτά που δωρίζονται αφορούν την παιδιατρική κλινική και τα νεογέννητα ειδικότερα.

Σημειώνουμε ότι σε όλη την περίοδο της πανδημίας το Νοσοκομείο επωφελήθηκε πολλών δωρεών. Η συγκεκριμένη φυσικά και ξεχωρίζει. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Ωστόσο δωρεές γίνονται συνεχώς. Από τοπικές και μη εταιρίες, από απλούς ανθρώπους. Από ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο και με την πράξη τους επιθυμούν να το ευχαριστήσουν ακόμη περισσότερο.

Κατά τα άλλα το Νοσοκομείο Καβάλας σταθεροποιεί την κατάσταση με τους ασθενείς με κορωνοϊό, σε έναν μέσο όρο στους 25 την ημέρα περίπου. Κατάσταση η οποία είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη πρόκειται να επανέλθουν τα χειρουργεία που σταμάτησαν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη. Λόγω των απαραίτητων αδειών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Η κοινή απόφαση των Υπουργών για τη δωρεά του Ιδρύματος Λάτση αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αποφασίζουμε την έγκριση του από 16-05-2022 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ ως Δωρεοδόχου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος «John S. Latsis Public Benefit Foundation» και της αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία: «Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» ως Δωρητές και της Α.Ε. με την επωνυμία «DRAEGER HELLAS Μονοπρόσωπη Α.Ε. Ιατροτεχνικών Προϊόντων και Προϊόντων Τεχνικής Ασφάλειας», ως προμηθευτή, με αντικείμενο την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου του Νοσοκομείου ως ακολούθως: Μία (1) εξεταστική λυχνία Variolux, Μία (1) συσκευή φωτοθεραπείας BiliLux, Δύο (2) θερμοκοιτίδων κλειστού τύπου Isolette 8000Plus, Δύο (2) μονάδων ανάνηψης νεογνών Reuscitaire, Οκτώ (8) μονιτορ παρακολούθησης αιμοδυναμικών παραμέτρων Vista 120s, Ενός (1) αναίμακτου χολερυθρινόμετρου JM-105 και Δύο (2) συσκευών μέτρησης οξυγόνου FiO2. Το ύψος της δωρεάς ανέρχεται συνολικά στο ποσό των εβδομήντα οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων δέκα έξι ευρώ (78.516,00 €), μη συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φ.Π.Α.».

Διαβάστε επίσης