• 18 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Το Πολιτιστικό Διήμερο της Θρακικής Εστίας είναι κάτι που συνηθίζεται. Γίνεται με επιτυχία στην πόλη μας κάθε δύο χρόνια. Οι φετινές εκδηλώσεις ετοιμάζονται να παρουσιαστούν στο Αμφιθέατρο το διήμερο Σάββατο και Κυριακή. Η συνέντευξη τύπου πριν τις εκδηλώσεις δεν συνηθίζεται. Πρόκειται για μια αρκετά νέα μόδα, την οποία όλο και περισσότεροι ακολουθούν. Σύμφωνα με αυτήν πριν την εκδήλωση (ή τις εκδηλώσεις) «κοπανάς» και μια συνέντευξη τύπου προκειμένου να τις προβάλεις. Να τις διαφημίσεις. Παλαιότερα τούτου επιτυγχάνονταν με ένα απλό δελτίο τύπου. Ότι επιπλέον γράφονταν ή μεταδίδονταν αφορούσε τις εκδηλώσεις μετά την πραγματοποίηση τους.

 

Χθες παραδόξως οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης δεν ήταν πολλοί στην –προ των εκδηλώσεων- συνέντευξη τύπου της Θρακικής Εστίας. Στη διάρκεια της ο συμπαθής Νίκος Καραγιαννακίδης παρασύρθηκε. Προκειμένου να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να μπουν στο πνεύμα του Διημέρου άρχισε να μιλά για αυτό σα να επρόκειτο για την ίδια την εκδήλωση και όχι για συνέντευξη τύπου! Παρόλα αυτά ουδείς διαμαρτυρήθηκε αφού ο καθηγητής φιλόλογος 1ον τα έλεγε πολύ ωραία 2ον αναφέρονταν στην Πόλη. Η οποία άλλωστε είναι στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του διήμερου της Θρακικής. Καλή επιτυχία.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρήθηκε να «απλωθεί» στα σχολεία του Ν. Καβάλας η γνωστή μαθητική «νόσος», αυτή της αποχής και της κατάληψης. Το πρόβλημα άρχισε να εμφανίζεται σε σχολεία της Θάσου. Η παρέμβαση των καθηγητών και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν άμεση. Τα παιδιά επανήλθαν στο μάθημα. Για … κακή τους τύχη κενά εκπαιδευτικών στο Νομό μας δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου. Άρα και λόγος κινητοποιήσεων. Όλα ξεκίνησαν στην Αθήνα, όπου την προηγούμενη εβδομάδα έγινε μεγάλη μαθητική πορεία, αλλά τελικά δεν επεκτάθηκαν στην επαρχία. Τουλάχιστον όχι φέτος.

 

Ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος της Παλιάς Καβάλας ανακοίνωσε την καθιερωμένη χειμερινή του εκδήλωση. Πρόκειται για τον ορεινό αγώνα δρόμου που ορίστηκε να γίνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Ο δύσκολος αλλά με πολλές συμμετοχές αγώνας είναι απόστασης 20 χιλιομέτρων.

 

Με ανάρτηση στο διαδίκτυο ο σύλλογος Πνοή ευχαριστεί έναν άλλο σύλλογο της πόλης, την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας. Χρειάστηκαν οικιακά είδη για οικογένεια που στηρίζει η Πνοή, αυτά βρέθηκαν μέσω της Φιλοπτώχου.

 

Ο διετής απολογισμός που ετοιμάζει η κ. Δήμαρχος λέγεται ότι θα είναι κάτι ανάμεσα σε συνέντευξη τύπου και εκδήλωση. Έχει αποφασιστεί να γίνει εκτός δημαρχείου, σε κατάλληλη αίθουσα που αναζητείται.

 

Μεσημβρινή ήταν τελικά η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Αρχικά ορίστηκε να γίνει το απόγευμα, όπως πάντα. Το απόγευμα η αίθουσα δεν ήταν διαθέσιμη λόγω εκδήλωσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατόπιν τούτου η συνεδρίαση μετατέθηκε για το μεσημέρι. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση με το νέο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.  Το Περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει και την Κυριακή, με ένα μόνο θέμα. Τον προϋπολογισμό του 2017.

 

Αγιασμός τελέστηκε χθες το πρωί στο Τελωνείο Καβάλας. Τιμήθηκε ο προστάτης του κλάδου Απόστολος και Ευαγγελιστής Ματθαίος.  Τον αγιασμό παρακολούθησε το σύνολο του προσωπικού της υπηρεσίας.

 

Στην προμήθεια γεννήτριας προχωρά το Πρωτοδικείο Καβάλας προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Αυτό σημαίνει ότι οι υπηρεσίες του δικαστικού μεγάρου όπως επίσης και οι δίκες θα μπορούν να συνεχίζονται κανονικά ακόμη και σε ενδεχόμενο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

 

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού. Αποφάσισε (και εισηγείται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας) το αθλητικό διήμερο εκδηλώσεων να ενταχθεί στα Ελευθέρια του 2017. Το πετυχημένο αθλητικό διήμερο έχει γίνει δύο φορές (2015-2016) σε ημερομηνίες αμέσως μετά το Καλοκαίρι. Με αυτή την ιδέα η εκδήλωση αναβαθμίζεται, όπως της αξίζει.

 

Διαβάστε επίσης