Στην οδό Ζαλόγγου και στην οδό Σέκερη

 Στην οδό Ζαλόγγου και στην οδό Σέκερη

Το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε η ΔΕΥΑ Καβάλας για σημαντική διαρροή του δικτύου ύδρευσης στην οδό Σέκερη στη συνοικία του Βύρωνα. Η βλάβη διορθώθηκε χθες το πρωί μετά από εντατική παρέμβαση συνεργείου, ωστόσο επί πολλές ώρες η διαρροή προκάλεσε πρόβλημα στη συνοικιακή οδό τμήμα της οποίας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης ήταν πλυμμηρισμένο από νερά.

Η ΔΕΥΑΚ ισχυρίζεται, όπως πράττει συνήθως σε ανάλογες περιπτώσεις, ότι δεν μπορούσε να δράσει με διαφορετικό τρόπο και ταχύτερα. Οι περίοικοι ωστόσο επισημαίνουν ότι χάθηκε αδικαιολόγητα μεγάλη ποσότητα νερού ύδρευσης.

Σε μία άλλη οδό της συνοικίας του Βύρωνα, η ΔΕΥΑΚ αποφάσισε να αντικαταστήσει τμήμα του αγωγού ύδρευσης στο οποίο κατ’ επανάληψη παρουσιάζονταν βλάβες. Το πιθανότερο είναι ότι η μερική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην οδό Ζαλόγγου έγινε όμως το πεζοδρόμιο επί του οποίο εκτελέστηκαν οι εργασίες παραμένει σε πολύ κακή κατάσταση. Μία ακόμη φορά οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ εργάστηκαν και υποτίθεται ότι ολοκλήρωσαν το ουσιαστικό μέρος της παρέμβασής τους, αλλά εδώ και μια εβδομάδα δεν επανήλθαν προκειμένου να δώσουν και πάλι σε χρήση το πεζοδρόμιο. Επαγγελματίες κι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εντόνως καθώς υποστηρίζουν πως η ΔΕΥΑΚ τους ξέχασε και κάνουν έκκληση να επανέλθει προκειμένου το πεζοδρόμιο που είναι απαραίτητο για την κίνηση πεζών σε ένα μήκος τουλάχιστον εβδομήντα μέτρων να δοθεί και πάλι σε χρήση.

 

Διαβάστε επίσης