μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου έγινε χαλαρά, σύντομα και απολύτως ήσυχα. Εκτός από τον κανονισμό λειτουργίας των λαϊκών αγορών, το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για 12 προεγκρίσεις καταστημάτων. Τα μισά από τα οποία είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Δεν είναι –οι πιο πολλές- νέες επιχειρήσεις. Λειτουργούν ήδη αλλά οφείλουν να ανανεώσουν την άδεια τους.

 

Η Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ αποφάσισε ήδη για την παράταση ωραρίου στην αγορά της Καβάλας το βράδυ της επόμενης Λευκής Νύχτας. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. Από γραφειοκρατικής πλευράς η μεγάλη εκδήλωση της αγοράς και του Εμπορικού Συλλόγου έχει καλυφθεί πλήρως. Τώρα απομένουν όλα τα υπόλοιπα. Οι εκδηλώσεις της Παρασκευής 5ης Μάη. Προετοιμάζονται με μεγάλη προσοχή.

 

Παραμένει στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ μέχρι νεοτέρας ο Νίκος Ξανθόπουλος. Η νέα πρόταση που έγινε στον Φίλιππα Φιλιππίδη ούτε απορρίφθηκε, ούτε έγινε δεκτή. Η όλη συζήτηση μοιάζει με τη … διαπραγμάτευση. Συνεχίζεται μέχρι να «κλείσει» η συμφωνία… Πριν ή μετά το Πάσχα;

 

Τουλάχιστον περίεργα είναι αυτά που γίνονται στην Αθήνα κι έχουν σχέση με την παραχώρηση κτιρίου του ΟΛΚ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας. Προχθές αναρτήθηκε στη Διαύγεια μια απόφαση υπουργών που υπογράφηκε τον Νοέμβρη του 2016! Δεν είναι λίγοι αυτοί που ανησυχούν. Δηλώνουν ότι ούτε με αυτόν τον τρόπο λύθηκε το γραφειοκρατικό πρόβλημα. Είναι δυνατόν για κάτι απλό, αυτονόητο να περιμένουμε τόσο καιρό;

 

Θυμίζουμε ότι εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια υπάρχει βούληση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας να στεγαστεί στο παλιό συνεργείο του ΟΛΚ (πίσω από το κτίριο του Απεντομωτηρίου) αλλά διάφορες διαδικασίες, ίσως και λάθη υπηρεσιών δημιουργούν καθυστέρηση. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν κάποτε πρώτο στην ατζέντα των κυβερνητικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Ως που το ξέχασαν κι αυτοί. Ίσως να απογοητεύτηκαν από τα απίστευτα εμπόδια που ανέκυψαν και δεν λένε να ξεπεραστούν.

 

Κριτική στην Θεανώ Φωτίου. Ακόμη και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας! Αργεί πολύ με την υπόθεση του ιδρύματος Αγία Μαρίνα κι έτσι δικαιώνει αυτούς (τους Νεοδημοκράτες της Καβάλας) που ποτέ δεν πίστεψαν το ενδιαφέρον της. Η αναπληρώτρια Υπουργός οδεύει σε μεγάλο αυτογκόλ, με το οποίο θα εκθέσει πολλούς και διάφορους στην Καβάλα. Όσο για το ίδρυμα, συνεχίζει να λειτουργεί (και να περιμένει την Θ. Φωτίου) λόγω της προοπτικής που υπάρχει για δωρεές εν όψει του Πάσχα.

 

Στο αλιευτικό σκάφος του Γιάννη Μανιού εργάστηκε τρεις μέρες τηλεοπτικό συνεργείο προκειμένου να βιντεοσκοπήσει υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την συνεργασία της επιχείρησης με τα σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλου. Η εταιρία του Βασιλόπουλου έχει γνωστοποιήσει τη συνεργασία της με τον κ. Γιάννη Μανιό κι επενδύει περαιτέρω σε αυτήν.

 

Ούτε χθες ξεκαθάρισε ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση της πόλης μας το προσεχές Σάββατο. Φαίνεται ότι η απόφαση θα παρθεί την τελευταία στιγμή. Το καταλαβαίνουμε. Άλλα προέχουν για την Κυβέρνηση αυτήν την περίοδο.

 

Και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας βοήθησε χθες το μεσημέρι για την αντιμετώπιση φωτιάς που έκαψε παλιά λάστιχα σε περιβάλλοντα χώρο επιχείρησης κοντά στο Ποντολίβαδο. Κάποια στιγμή ο μαύρος καπνός ήταν ορατός και από την Καβάλα.

 

Οι απλήρωτοι συμβασιούχοι της καθαριότητας του Δήμου Καβάλας επρόκειτο την Τρίτη να λάβουν μέρος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συναδέλφων τους απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη. Τελικά ματαίωσαν τη συμμετοχή τους όταν έμαθαν ότι η διαμαρτυρία οργανώνεται από το ΠΑΜΕ. Εκπρόσωποι του τοπικού ΠΑΜΕ ήταν το μεσημέρι της Τρίτης στο Δημαρχείο, στη διαμαρτυρία των συμβασιούχων και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του Δήμου Καβάλας στην φετινή εξόρμηση εθελοντισμού Let’s Do It Greece θα λάβουν μέρος 43 σύλλογοι και ομάδες. Συνολικά 1.000 άτομα, τα οποία την Κυριακή 2 Απριλίου θα εργαστούν σε 40 διαφορετικά σημεία. Πολλές συμμετοχές προέρχονται από σχολεία. Κυρίως Δημοτικά. Πιο πρόσφατες συμμετοχές του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, του συλλόγου των ΑμΕΑ, των υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, του Φυσιολατρικού, του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Δώρο Ζωής» και πολλών άλλων.

 

Ο Θόδωρος Μουριάδης εκφράστηκε πρώτος, από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη παραχώρηση εκτάσεων του λιμανιού στον Δήμο Καβάλας. Εκφράστηκε αρνητικά σε σχέση με την Κυβέρνηση. Οι άλλοι φαίνεται να περιμένουν. Ακόμη κι ο Μάκης Παπαδόπουλος, ούτε δελτίο τύπου αλλά ούτε ανάρτηση. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουν πολύ. Μάλλον τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

 

Στην ημερήσια διάταξη του οποίου δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται το περιβόητο θέμα με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ. Αυτή η ιστορία δεν μπήκε απλώς στο… ψυγείο, μάλλον την έφαγε το λεγόμενο «μαύρο φίδι»….

=========================================================

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θράκης κατά Περιφέρειας ΑΜΘ και Θ. Μαρκόπουλου!

Ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης αναπαράγει συνέντευξη του προέδρου των ξενοδόχων της Θράκης με αφορμή την τουριστική προβολή στην πρόσφατη έκθεση της Μόσχας. Εκεί όπου την Περιφέρεια ΑΜΘ εκπροσώπησε ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το κείμενο αναφέρει:

«Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θράκης κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου σε συνέντευξή του χθες στον Maximum fm 93,6. Ο κ.Χατζηκωνσταντίνου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη μεγάλη έκθεση Moscow International Travel & Tourism. Όπως τόνισε, ο σκοπός της παρουσίας παραγόντων της περιοχής, στη Ρωσία, είναι στο σκεπτικό “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Η κίνηση από την Τουρκία είναι εύθραυστη, δήλωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων. “Αν πάει κάτι στραβά με άλλες αγορές, όχι μόνο με την Τουρκία, να έχουμε δεύτερες και τρίτες λύσεις” είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε ακόμη ότι φέτος δε θα υπάρχει κάποιο ρεύμα από Ρώσους προς την περιοχή, καθώς δεν υπάρχει και η αεροπορική σύνδεση, όμως όπως άφησε να εννοηθεί, όσο γίνονται προσπάθειες χρόνο με το χρόνο, δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ.Χατζηκωνσταντίνου για το περίπτερο της Περιφέρειας το οποίο είχε εκπροσώπους… μόνο από την Καβάλα. “Η παρουσία της Περιφέρειας ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Το κορυφαίο για να καταλάβετε την προχειρότητα της προσέγγισης, τα όποια έντυπα κληθήκαμε εγγράφως να στείλουμε για να έχουν υλικό στη Μόσχα, επειδή δε πρόλαβαν να συγκαλέσουν τα όργανα, πήραν μικρή ποσότητα μαζί τους… στις βαλίτσες τους. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές εδώ και χρόνια. Κάποιοι κάνουν ταξιδάκια αναψυχής στη Μόσχα. Ψευδεπίγραφα λένε ότι πάνε για την προβολή της Περιφέρειας. Έτσι δε γίνεται τουριστική προβολή” τόνισε ο πρόεδρος.

 

 

Διαβάστε επίσης