• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του το τοπικό συμβούλιο Καβάλας γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία θετικά στο κείμενο του νέου κανονισμού για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην πόλη μας και τις Κρηνίδες. Ο κανονισμός αποτελείται από 15 άρθρα, προβλέπει ομοιόμορφες τέντες χρώματος λευκού και συγκεκριμένες θέσεις για 366 πάγκους στην Καβάλα και 200 στις Κρηνίδες. Με το περιεχόμενο του έχουν ήδη συμφωνήσει οι μικροπωλητές. Σύντομα το τοπικό συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει και για τον κανονισμό λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου Πυθαγόρας. Μάλλον τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Νέα σύσκεψη έγινε χθες το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομικών για τα θέματα της ΒΦΛ. Αθωώθηκε στο Μονομελές συνεργάτης του Μάκη Ψωμιάδη που ήταν κατηγορούμενη για χρήση πλαστού εγγράφου. Η υπόθεση αφορούσε πρακτικό της διοίκησης του ΑΟΚ το Καλοκαίρι του 2011. Σε ιδιώτες αναθέτει η ΔΕΥΑΚ τη διανομή των φακέλων με τους λογαριασμούς νερού στον πρώην Δήμο Φιλίππων και στα δημοτικά διαμερίσματα Παληού- Λεύκης- Νέας Καρβάλης και Χαλκερού. Οι επαγγελματίες της οδού Ε. Αντίστασης ζητούν από τον ΟΛΚ το μέτρο της πεζοδρόμησης της παραλιακής να αρχίσει τον Μάη και όχι τον Ιούνιο. Διαμαρτυρία έξω από το ΙΚΑ πραγματοποιούν σήμερα το πρωί συνταξιούχοι και άλλοι πολίτες της Καβάλας. Το απόγευμα σύσκεψη σωματείων στο ξενοδοχείο Εσπέρια.

 

Τούρκους καθηγητές που είναι στην Καβάλα μέσω προγράμματος Erasmus αλλά και τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή της Τουρκίας δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Θ. Μαρκόπουλος. Μία ακόμη φορά υποσχέθηκε έναρξη εργασιών ασφαλτοστρώσεων το αργότερο τον Μάη. Ουσιαστικά κατήγγειλε ως πρόχειρη τη συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην τουριστική έκθεση της Μόσχας ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θράκης. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση προσυνεδριακού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε ότι τα εσωτερικά προβλήματα που αφορούν το συνέδριο του Ιουνίου θα ξεπεραστούν. Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ αθίγγανων έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη κεντρική πλατεία. Τραυματίστηκε ένας από αυτούς. Το επεισόδιο συνεχίστηκε την επόμενη μέρα στο δικαστήριο. Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές συλλόγων και πολιτών στην εξόρμηση Let’s Do It Greece που θα γίνει στην Καβάλα την Κυριακή 2 Απριλίου.

 

Εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δ. Καβάλας θα είναι το πρωί στο ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης. Μαθητές έκαναν πρόσφατα στον Πρίνο αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις από τη φωτιά του περασμένου Σεπτέμβρη. Επιτυχίες της σχολής χορού Best Dance στον διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

 

Στα πέναλτι κρίθηκε ο τελικός της ΕΠΣ Καβάλας. Ο Κεραυνός Πέρνης επικράτησε του Αετού Ορφανού. Πρόσκληση στους μαθητές των δημοτικών σχολείων απευθύνει η Ένωση για το κρίσιμο ματς του Σαββάτου με το Ηράκλειο.

 

 

 

Διαβάστε επίσης