• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μαζικές αφίξεις Τούρκων τουριστών σε όλο το Νομό Καβάλας το προηγούμενο τριήμερο (Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή). Τους είδαμε στο κέντρο της πόλης, τους είδαμε να βαδίζουν προς τη συνοικία της Παναγίας (φωτογραφία). Ήταν εξίσου πολλοί στη Θάσο όπως και στον πρώην Δήμο Ελευθερών. «Από εδώ και πέρα αυτό θα γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο» μας είπε επαγγελματίας του τουρισμού. Τόνισε επίσης ότι επικείμενη γιορτή στη Βουλγαρία θα γίνει αφορμή ο Νομός Καβάλας να υποδεχθεί πολλούς Βούλγαρους τις επόμενες ημέρες.

 

===========================================================================

 

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη γνωστή τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας, τώρα που διαπιστώνουμε ότι αυτή επανέρχεται δριμύτερη. Παραλείπει να ανακοινώσει σημαντικά γεγονότα, από αυτά του αστυνομικού δελτίου της. Μας γνωστοποιεί μόνο τις επιτυχίες της, επισήμως δεν λέει τίποτα για τον διαρρήκτη … Spiderman όπως επίσης για τη διάρρηξη των γραφείων της ΔΕΥΑ Νέστου. Απ’ όπου οι δράστες «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο.

 

Για τους ίδιους πάνω κάτω λόγους ασκήσαμε κι ασκούμε κριτική στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προωθούν κι αναδεικνύουν μόνο τα καλά τους νέα. Τα ίδια κι η Ελληνική Αστυνομία. Αποφεύγουμε να επιρρίψουμε ευθύνη στην Α.Δ. Καβάλας αφού όπως γνωρίζουμε τις αποφάσεις για τα δελτία τύπου τις λαμβάνει η Κομοτηνή! Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μακεδονίας Θράκης.

 

Θετικό αναμφίβολα το γεγονός της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας επί των προγραμματισμένων έργων ανακαίνισης του Βερούλειου. Όσο κι αν η απόφαση ήταν αναμενόμενη και φυσιολογική, υπάρχει πάντα μια ανησυχία να μην συμφωνήσουν ακόμη και στον τομέα των έργων. Ευτυχώς η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ξεχώρισαν τα έργα απ’ όλα τα άλλα.

 

Η ίδια ομόφωνη απόφαση στέλνει ταυτόχρονα μήνυμα στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Να πορευτεί σε αυτήν την οδό αφού περί των έργων υπάρχει συμφωνία και μηδενική κριτική. Μπορεί άραγε να επανέλθει άμεσα με ακόμη περισσότερα νέα έργα;

 

Θα συμφωνούσαμε ότι υπό τις σημερινές συνθήκες ένας φωτογράφος είναι απαραίτητος για την κάλυψη των δραστηριοτήτων τόσο της Δημάρχου όσο και του Δήμου Καβάλας γενικότερα. Την ανάγκη διαπίστωσε πρώτος ο προηγούμενος δήμαρχος που «εγκαινίασε» (δεχόμενος αρχικά κριτική) μια τέτοια συνεργασία. Απ’ την άλλη είναι κακή ιδέα ο φωτογράφος να προσλαμβάνεται για δύο μήνες με την ιδιότητα του εργάτη αποχέτευσης στη ΔΕΥΑΚ! Με αυτήν την διαδικασία εκτίθενται ο φωτογράφος, η διοίκηση του Δήμου και φυσικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ που υπογράφει την πρόσληψη. Κι αν γίνει έλεγχος στα δίμηνα; Θα βρεθεί ο φωτογράφος να δουλεύει στην αποχέτευση;

 

Κάτι ακόμη, σχετικό κι αυτό με τη ΔΕΥΑΚ. Οι αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο (4 συνολικά, όλες από πλευράς της πλειοψηφίας) δημιούργησαν μια περίεργη κατάσταση. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι απλό μέλος της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει πρώτη φορά.

 

Οι γενικότερες αλλαγές στις διοικήσεις (μόνο σε επίπεδο μελών διοικητικών συμβουλίων) δεν αφορούν τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Μαυρίδη- Ιορδάνη Παπαντίδη. Αυτοί οι δύο συνεχίζουν να μην  είναι πουθενά. Εικάζουμε ότι συνεχίζουν να απαντούν αρνητικά στις προτάσεις που τους γίνονται. Ή μήπως έπαψαν να τους προτείνουν θέσεις;

 

Με πληροφορίες προερχόμενες από την αγορά προκύπτει άμεση ενοικίαση του καταστήματος του πρώην καφενείου «Στάθης». Ήταν αναμενόμενο αφού το κατάστημα είναι σε πολύ καλή θέση στην παραλία. Λέγεται ότι νοικιάστηκε από επιχειρηματία που ήδη λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Αποστολή του Δήμου Νέστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βαγγέλη Τσομπανόπουλο αναχωρεί σήμερα το πρωί για την Κύπρο. Θα βρίσκεται εκεί όλη την εβδομάδα μετά από πρόσκληση που έλαβε από εκπροσώπους του νησιού που έχουν τουριστικής φύσεως σχέσεις με τη Κεραμωτή. Στην αποστολή μετέχουν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής Μένανδρος Μαρινάκης.

 

Την Παρασκευή ο κ. Τσομπανόπουλος έλυσε το πρόβλημα του αντικαταστάτη του. Εφόσον στο ταξίδι θα συμμετάσχει και ο κ. Νίκος Βαλσαμίδης που τον αναπληρώνει όταν απουσιάζει, όρισε προσωρινό αντικαταστάτη τον αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Καϊντατζόπουλο. Θα ασκεί χρέη δημάρχου Νέστου ως την Παρασκευή το βράδυ που η αποστολή επιστρέφει στην Χρυσούπολη.

 

Αν και η κ. Τσανάκα δεν απουσιάζει συχνά από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, το θέμα που δημιουργήθηκε με την απουσία της από τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αν η συνεδρίαση της Πέμπτης ορίζονταν για σήμερα, μιας κι η κ. Δήμαρχος έχει επιστρέψει από την Τουρκία.

 

Με ερώτηση του στη Βουλή, στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής της ΝΔ Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ζητά να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο Νοσοκομείο της γειτονικής πόλης ογκολογική κλινική. Ο κ. Κυριαζίδης αναφέρει ότι στη διάρκεια του 2016 900 ασθενείς από τη Δράμα έκαναν χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο Καβάλα. 100 στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και 800 σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

 

Στην Καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου νοσηλεύεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας του Δήμου Καβάλας και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μπάμπης Δράκος. Υπέστη έμφραγμα κι είναι υπό παρακολούθηση. Τον επισκέφθηκε η Δήμαρχος κ. Δήμητρα Τσανάκα. Ο Δήμος Καβάλας θα πρέπει να μάθει να λειτουργεί για ένα μικρό έστω χρονικό διάστημα χωρίς τον γραμματέα του. Του ευχόμαστε περαστικά.

 

Με επιστολική ψήφο ενέκρινε το πρόσφατο πακέτο μέτρων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Κώστας Μορφίδης. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα απουσίαζε στη Μολδαβία σε αποστολή του ελληνικού κοινοβουλίου. Χθες οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη συνεδρίαση της νομαρχιακής του κόμματος. Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης όχι συνέχεια αφού εκπροσώπησαν το κόμμα στην εκδήλωση για τη γενοκτονία των ποντίων.

 

Όπως δημοσιεύουμε και σε άλλη σελίδα της σημερινής Δευτεριάτικης Πρωινής, ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλεια Δημήτρης Καζανίδης υποσχέθηκε λειτουργία του μουσείου καπνού στη Δημοτική Καπναποθήκη σε 2 χρόνια. Στο βάθος της ίδιας αίθουσας άκουσε τον κ. Καζανίδη ο διευθυντής της επιχείρησης Στράτος Μαρουλάς. «Κι αν δεν είναι σε δύο, σίγουρα σε τρία» σχολίασε.

 

Το φιλόδοξο αυτό έργο επαναχρησιμοποίησης της μεγάλης δημοτικής καπναποθήκης, άρχισε στο τέλος της θητείας Αθανασιάδη όταν ξεκίνησε η ανακαίνιση. Πέρασαν τρεις δήμαρχοι κι ακόμη και τώρα δεν είμαστε απολύτως σίγουροι για το πότε θα ολοκληρωθεί. Τυπικά αυτήν την εποχή το κτίριο αποκτά έπιπλα. Δεν διατίθεται για εκδηλώσεις. Το έργο της επίπλωσης προχωρά απελπιστικά αργά κι έτσι ουδείς γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.

 

Συνέντευξη στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, του τηλεοπτικού σταθμού Star, έδωσε τις προάλλες ο διευθυντής του αεροπορικού σόου κ. Πάνος Γεωργιάδης. Το αφιέρωμα που θα «αγκαλιάσει» και το αεροπορικό σόου θα μεταδοθεί προσεχώς. Το Σαββατοκύριακο η διοργάνωση προβλήθηκε σε τουριστική έκθεση των Αθηνών. Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Γεωργιάδης καλεί σε μία ακόμη σύσκεψη τους διοργανωτές.

 

Συμπολίτης βάδιζε το Σάββατο το βράδυ στην Περιμετρική κι είδε αυτοκίνητα-μικρά φορτηγά να κινούνται στην οδό φορτωμένα σίδερα. Τα οδηγούσαν αθίγγανοι. Ήταν τόσο φορτωμένα που το μυαλό του πήγε στο Σανατόριο. Υποψιάστηκε ότι κάποιοι «αδειάζουν» το Σανατόριο οργανωμένα! Καλό είναι η ιδιοκτήτρια Ιατρική Εταιρία να ρίξει μια ματιά κι αν μπορεί να ασφαλίσει το ακίνητο ώστε να μην μπορεί να μπει μέσα σε αυτό ο καθένας.

===============================================================

Επιστολή απάντηση του Θ. Μαρκόπουλου

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή απάντηση σε πρόσφατο σχόλιο της στήλης:

Σε σχέση με το σημερινό σας (19-05-2017) δημοσίευμα  στη στήλη «Μικρά Πρωινά»  οφείλω (μετά από πάρα πολύ καιρό, είναι αλήθεια) να θέσω, γραπτά ,υπόψη σας, ότι: 1)Το ζήτημα της καθαριότητας του Διοικητηρίου αντιμετωπίζεται, εκ των  ενόντων, χωρίς να υπάρχει συνεργείο καθαρισμού για λόγους που ανάγονται στο νομικό πλαίσιο που ισχύει ,όπως και σε άλλες Π.Ε. της ΠΑΜΘ κ΄ όλης της χώρας. 2)Η αρμόδια υπηρεσία ξεκίνησε έγκαιρα την διαδικασία για την τακτοποίηση  του θέματος αλλά ο χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών είναι και πάλι συνάρτηση των απαιτήσεων του νόμου, τις οποίες   μπορούμε να σας παραθέσουμε. Στο θέμα αυτό έχουμε διαρκή συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων της ΠΕ Καβάλας και κάθε εμπλεκόμενο. 3)Η αντιπαραβολή της καθαριότητας  του χώρου Διοικητηρίου με τις άλλες δράσεις της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας την οποία επιχειρείτε είναι  μη αποδεκτή  αλλά και απορριπτέα. Μπορεί να γίνει αποδεκτό άραγε ότι η εμπλοκή ενός  συγκεκριμένου θέματος μπορεί να ¨φρενάρει ¨ όλα τα άλλα ζητήματα, π.χ. αυτά τα οποία αναφέρατε;  4)Για άλλη μια φορά η εφημερίδα σας επιλέγει (σε θέματα που αφορούν ειδικά την ΠΕ Καβάλας) να προβαίνει σε δημοσιεύσεις χωρίς να ενδιαφέρεται  να μας παρέχει την δυνατότητα ώστε να διατυπώσουμε τις απόψεις της ΠΕ Καβάλας, οπότε καθίσταται επιτακτική η αποστολή της γραπτής απάντησής.

Κλείνοντας σας ευχαριστώ για την ενασχόλησή σας με θέματα που αφορούν την ΠΕ Καβάλας και το πρόσωπό μου «!» και παραμένω στην διάθεση σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης