• 25 Απριλίου 2024,

Τα μεταξωτά και να φυσάει …

 Τα μεταξωτά και να φυσάει …

Απάντηση στην μεγάλη αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα για την οριστική λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους που θα είναι αρκετά ρεαλιστική και θα αποτέλεσει την έναρξης μιας νέας πορείας για την ελληνική οικονομία έδωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος δήλωσε οτι το Βερολίνο δεν θα δεχτεί καμμία μείωση του ελληνικού χρέους , καμμία επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ απο τον ESM.

Καταλαβαίνετε οτι όλη αυτή η τοποθέτηση αποτελεί την απάντηση των Γερμανών και προσωπικά του Σόϊμπλε προς τον έλληνα πρωθυπουργό που θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη υπομονή και να λειτουργεί θεσμικά με μεγαλύτερη εχεμύθεια.

Δεν μπορεί να δημοσιοποιεί συζητήσεις που έχει με την καγκελάριο και που μέχρι ένα σημείο εκθέτουν και τον υπουργό οικονομικών της κυβέρνησης της.

Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός γιατί όλα αυτά που εμπιστεύτηκε προχθές στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής έγιναν κοινώς βούκινο !

Σιγά μην καθόταν ο Σόϊμπλε με σταυρωμένα τα χέρια.

Άντε τώρα να τον μαζέψεις και άντε τώρα να τον μαλακώσεις ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 του Μάη.

Αν κάτι στραβώσει να ξέρετε οτι θα φταίει αυτή η υπερβολική αισιοδοξία του Τσίπρα που προέβλεψε οτι τις επόμενες εβδομάδες θα αναγκαστεί να βάλει και γραβάτα αλλά και τα πολλά τα λόγια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να λες λιγότερα και να κάνεις περισσότερα.

Ο Τσίπρας θα έπρεπε να περιμένει πρώτα να κλειδώσει η ελάφρυνση του χρέους και μετά να βγεί και να κάνει αυτές τις πανηγυρικές δηλώσεις.

Πρώτα κακάρισε – που λέει και ο λαός μας ο σοφός – και μετά λάλησε.

Εμείς πριν το κακάρισμα της 22 του Μάη αρχίσαμε το λάλησμα και ως συνήθως την πατήσαμε.

Παρόλα αυτά εμείς παραμένουμε αισιόδοξοι και ελπίζουμε οτι δεν θα χαλάσει ούτε το γλυκό και κυρίως δεν θα χαλάσει το πάρτι.

Στο τέλος θα πάνε όλα καλά , όπως συνηθίζουν να λένε και οι Ινδοί οι φίλοι μας και κυρίως θα πάνε έτσι όπως περιμένουμε να πάνε.

Χρόνια πολλά στον Κώστα και την Ελένη που γιορτάζανε χθες Κυριακή.

Χθες γιόρταζε η μισή Ελλάδα.

Εκείνα τα χρόνια τα ανέμελα προς τα τέλη της δεκαετίας του 80 και αρχές του 90 αυτή η ονομαστική εορτή αποτελέσουμε και το έναυσμα της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου για ένα σωρό επιχειρήσεις και κυρίως BAR απο το Παληό και μετά.

Κων/νου και Ελένης ήταν η ημερομηνία που τα περισσότερα μπαρ του Παηλού κάνανε πρεμιέρα για μια σαιζόν που μπορεί να μην είχε τόσους Βαλκάνιους τουρίστες αλλα είχε περισσότερη διασκέδαση , αυθορμητισμό , ανεμελειά και λιγότερες σκοτούρες.

Είναι αλήθεια οτι εκείνα τα χρόνια δεν είχαμε ανάγκη τους Βαλκάνιους τουρίστες και κυρίως τους Βούλγαρους και τους Τούρκου που αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης είναι αλήθεια οτι έχουν σώσει την παρτίδα.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ξεκινήσει ο τελικός του Μπάσκετ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσέ αλλά για άλλη μια φορά το ξύλο και τα επεισόδια στο κέντρο της Κων/πουλης απο την Παρασκευή που βρίσκονται και οι φίλοι του Ολυμπιακού εκεί είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου περίπου 100 φιλοι της Φενέρμπαχτσεμπουκάρανε σε ξενοδοχείο που υπήρχανε έλληνες φίλαθλοι και τα κάνανε όλα γης Μαδιάμ !

Συμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός της βδομάδας που μόλις ξεκίνησε θα είναι καλός με καλές θερνμοκρασίες.

Το καλό είναι οτι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν δροσερές και επαναλαμβάνω οτι αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει καθόλου.

Απολαύστε τις γλυκιές βραδιές του Μάη γιατί απο τον Ιούνιο θα αρχίσουν τα καζάνια να βράζουν.

Τα τσακάλια της ΕΜΥ μιλάνε για ένα καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και πολλούς καύσωνες.

Θέλοντας να ευχαριστήσει όλους τους διαδικτυακούς της φίλους για τα χρόνια πολλά που της έστειλα η Ελένη Μενεγάκη ανέβασε μια φώτο στο Inastagram όπου φοράει ένα ψάθινο καπέλα αλά Αλίκη Βουγιουκλκάκη και πίνει ένα παγωμένο αναψυκτικό.

Η Ελένη γιόρτασε την ονομαστική της εορτή με την οιογένεια και τον καλό της στα Άχλα της Άνδρου και είναι πανέτοιμη για την τελική ευθείας της φετεινής τηλεοπτικής της πορεία η οποία δεν πήγε και τόσο καλά αφού τα νούμερα της Ελένης ήταν πολύ χαμηλά και αυτό προβλημάτισε το κανάλι.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης