• 26 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Στη διάρκεια της Τρίτης 25ης Ιουλίου (από το πρωί έως αργά το απόγευμα) οι εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών «έφθασαν» στην οδό Βελισσαρίου (Άη Γιάννης). Ο δρόμος ήταν εκτός κυκλοφορίας, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση των οδηγών και των περιοίκων από την προηγούμενη ημέρα ενώ κι η σήμανση ήταν ελλιπέστατη. Όταν το έργο τέλειωσε ή όταν σταμάτησε επειδή νύχτωσε, ο δρόμος επανήλθε σε κυκλοφορία. Ωστόσο βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση. Ήταν γεμάτος χώματα, στην άκρη του υπήρχε χαντάκι. Αλλού καλυμμένο με πρόσφατο τσιμέντο, αλλού όχι.

 

Οι συνεχιζόμενες τσαπατσουλιές του συγκεκριμένου έργου, το γεγονός ότι ο εργολάβος «δεν καταλαβαίνει τίποτα» μας βάζει σε σκέψεις. Τελικά ποιος κάνει κουμάντο σε αυτήν την πόλη; Ποιος παρακολουθεί, παρατηρεί, διορθώνει, προειδοποιεί, τιμωρεί; Τι θα γίνει αν συμβεί κάτι κακό σε κάποια από αυτές τις καθημερινές «μισές δουλειές»;

 

Ο τρόπος που εκτελείται το συγκεκριμένο έργο έχει επικριθεί πολλές φορές. Αυτό έγινε κατ’ επανάληψη και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση, δεν υπήρξε τίποτα το διαφορετικό. Ο ανάδοχος ανοίγει χαντάκι για να βάλει οπτικές ίνες, φεύγοντας από το σημείο που υποτίθεται ότι ολοκλήρωσε το έργο αφήνει «βομβαρδισμένο τοπίο». Το οποίο είναι υποχρεωμένοι να υποστούν (με ότι αυτό συνεπάγεται) όσοι κυκλοφορούν σε δρόμους που από κακοί, λόγω του έργου γίνονται ακόμη χειρότεροι.

 

Τον περιμένουν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά αυτός άφαντος! Ο Σύλλογος Κατοίκων Περιγιαλίου μετά τη συνέλευση του ανακοίνωσε την παρουσία του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεσολάβησαν δύο συνεδριάσεις αλλά σε αυτές δεν υπήρξε εκπρόσωπος του. Θυμίζουμε ότι ο σύλλογος θα απευθυνθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο για το γνωστό πρόβλημα του Σχεδίου Πόλης κι ειδικότερα αυτού της εισφοράς σε χρήμα.

 

Ποσό 3.150 ευρώ πλήρωσε η δημοτική επιχείρηση Δημωφέλεια προκειμένου να υποβάλλει τις αντιρρήσεις της επί των αναρτημένων δασικών χαρτών. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι αντιρρήσεις αφορούν εκτάσεις της στην περιοχή Εσκί Καπού.

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές, ο Άρης Βέρρος ήταν σε μεγάλη φόρμα. Δεδομένης της απουσίας των άλλων (Σιμιτσής, Παπαδόπουλος, Ποτόλιας, Αγανικόλας) «έπαιξε» φουλ επίθεση. Με τον δικό του φυσικά τρόπο. Ρώτησε για τα έργα στα σχολεία ώστε να λυθούν προβλήματα τώρα, που αυτά δεν λειτουργούν.

 

Εκ της απαντήσεως καταλάβαμε ότι κι αυτή τη φορά θα γίνει ότι συνήθως. Τα έργα θα εκτελεστούν «τρέχοντας» τον Αύγουστο, σίγουρα και τον Σεπτέμβρη. Παρήλθαν χωρίς παρεμβάσεις δύο Καλοκαιρινοί μήνες κι έτσι τώρα θα γίνει μια τιτάνια προσπάθεια για όσο το δυνατό περισσότερες διορθώσεις και επιλύσεις προβλημάτων.

 

Ο κ. Βέρρος αμφέβαλλε κι αμφιβάλλει για την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας στον ΧΥΤΑ. Η Δήμαρχος χαρακτηρίζει την κριτική του «πυροτεχνήματα», τον καλεί στο γραφείο της για να τον ενημερώσει. Υπήρξε τέλος η έντονη κριτική για τις δαπάνες της εκδήλωσης Tedx. Τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα έπεισε όσους δεν ήξεραν, τους έπεισε ότι ο Δήμος Καβάλας έκανε συνεχόμενα λάθη. Εντύπωση προκάλεσε ότι επί των παρατηρήσεων Βέρρου τόσο η Δήμαρχος όσο και η κ. Ιωσηφίδου σιώπησαν. Πολύ θα θέλαμε να τον έχουν ήδη διαψεύσει. Μήπως όμως ο κ. Βέρρος έχει δίκιο;

 

Η εκδήλωση Tedx έγινε όντως με εισιτήριο 45 ευρώ; Επιχορηγήθηκε όντως με 7.000 ευρώ αν και διέθετε ιδιώτες χορηγούς; Γιατί ενώ κι η Δήμαρχος εντόπισε το λάθος χρόνο του γεγονότος, χρηματοδοτήθηκε απλόχερα; Εκδήλωση Tedx έγινε στην Καβάλα και πέρσι. Την Άνοιξη. Δεν προέκυψε κάποιο συγκεκριμένο «κέρδος» αν και τότε (όπως και φέτος) η στήριξη του Δήμου Καβάλας ήταν μεγάλη.

 

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Βέρρος έχει σε όλα δίκιο, σε ορισμένα ή και σε τίποτα. Ξέρουμε ότι η αντιπολιτευτική του παρουσία προχθές ήταν σε σωστά πλαίσια. Είχε μελετήσει τα θέματα που τον απασχόλησαν κι έπιασε αδιάβαστη σε ένα τουλάχιστον από αυτά τη διοίκηση. Το μόνο κακό είναι ότι ο κ. Βέρρος δεν είναι το ίδιο εύστοχος σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Τελειώνει κι ο Ιούλιος. Ρωτάμε τον αγαπητό κ. Μαρκόπουλο: Μπήκε στο τεχνικό πρόγραμμα το έργο ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου; Ποιες ήταν οι ενέργειες του επί των αιτημάτων του ΤΕΕ ΑΜ για τις συχνότερες συνεδριάσεις του ΣΥΠΟΘΑ;

 

Δεύτερη δημόσια συγνώμη του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Νίκου Ξανθόπουλου. Η πρώτη (παλαιότερη) αφορούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις προσωπικές του δουλειές. Όπως η πρώτη έτσι κι η δεύτερη συγνώμη (χθεσινή) διατυπώθηκε κατόπιν εορτής. Πάσχει από ειλικρίνεια. Κατά συνέπεια μάλλον δεν γίνεται δεκτή. Εκτός αν το έχει αυτό το κουσούρι. Καταλαβαίνει τα λάθη του με καθυστέρηση. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε πέραν του ότι ευχόμαστε να διορθωθεί, επιθυμούμε η καθυστέρηση να είναι όσο το δυνατό πιο μικρή.

 

Ας δούμε τώρα την ουσία. Πότε κι από ποιόν αποφασίστηκαν αλλαγές στους υπαλλήλους του αντλιοστασίου; Πόσο έμπειροι ήταν οι υπάλληλοι που είχαν βάρδια το προηγούμενο τριήμερο (από Παρασκευή έως Κυριακή); Γιατί είπαν ψέματα για διακοπή ρεύματος και βλάβη στην οδό Πρεβέζης; Ποιος πρέπει να τιμωρηθεί με στέρηση μισθού για όλα αυτά; Κάποιος υπάλληλος που εκτελεί άνωθεν εντολές ή αυτός που βρίσκεται …. άνωθεν;

 

Ο συμπολίτης Γιώργος Βαλαβάνης (όπως φαίνεται κάτοικος της περιοχής όπου τη Δευτέρα υπήρξε η διακοπή νερού) μας γράφει στο Facebook: Νίκος Ξανθόπουλος (Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ):
«… θεωρούμε βέβαιο πως η ‘αφετηρία’ ήταν η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας …>>. Η διακοπή νερού στην περιοχή “ΝΕΑΠΟΛΗ” (ΔΕΠΟΣ) άρχισε στις 10 το πρωί της Δευτέρας, η (στιγμιαία) διακοπή παροχής ρεύματος στην ίδια περιοχή εμφανίσθηκε αργότερα (γύρω στις 11 !!!), ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας ΔΕΝ υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος στην περιοχή του κεντρικού αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΚ (περιοχή Αμισιανών)! Το πρώτο ερώτημα παραμένει: Υπάρχει Ηλεκτρολόγος ή Μηχανολόγος Μηχανικός στην ΔΕΥΑΚ με γνώση και εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο; Φθάνει πια με τις … επί παντός αυθεντίες … γιατρούς … δικηγόρους … ασφαλιστικούς πράκτορες … ή και … Πολιτικούς Μηχανικούς».

 

Η ιστοσελίδα newsmakedonias. Gr ασχολήθηκε χθες και με τον Μακάριο Λαζαρίδη αναρτώντας το ακόλουθο σχόλιο: «Το έδαφος προλειαίνει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης καθώς όπως φαίνεται πήρε το πράσινο φως να είναι υποψήφιος στην Καβάλα, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί κατά πόδας τον αρχηγό του για να κλέψει πόντους δημοσιότητας. Στο ψηφοθηρικό κυνήγι της ΝΔ και τα social media, όπως διδάσκει και ο Γεωργιάδης, καθώς ο Λαζαρίδης έσπευσε να αναρτήσει νωρίς – νωρίς «Στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας με τον Kyriakos Mitsotakis».

 

====================================================

Οι 3 εκδηλώσεις του Δ. Ωδείου

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί σήμερα για τις τρεις μουσικές εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου, πρόγραμμα εκδηλώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα από τη διοίκηση του φορέα στις 26 Ιουνίου. Αναλυτικά αυτά που θα γίνουν είναι τα ακόλουθα:

1)Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017: Συναυλία Κλασικής Μουσικής, στον Φάρο Καβάλας (αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας). Η 20μελής Ορχήστρα Εγχόρδων “ProMusica” της Θεσσαλονίκης (όπου παίζουν και Καβαλιώτες) θα συμπράξει με την διακεκριμένη γιαπωνέζα πιανίστα Etsuko Hirose, υπό τη διεύθυνση του πιανίστα-μαέστρου και τέως Διευθυντή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Γεώργιου Κωνσταντινίδη. Οι δύο καλλιτέχνες έχουν προσκληθεί στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας για σεμινάριο πιάνου, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές του ΔΩΚ και θα λάβει χώρα το διάστημα 28/7 έως 1/8. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανιστούν αφιλοκερδώς στην προτεινόμενη εκδήλωση, με την ορχήστρα όπου συμμετέχουν και κάποιοι σπουδαστές του ΔΩΚ που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης.

2)Συναυλία Κλασικής Μουσικής, ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ. Εννέα σολίστ της διεθνούς κύρους Ορχήστρας Εγχόρδων Estonian Sinfonietta – συνόλου που την ερχόμενη σεζόν θα εμφανιστεί στη Μεγάλη Αίθουσα των Φίλων της Μουσικής στη Βιέννη – έρχονται στο ΔΩΚ  για σεμινάριο εγχόρδων, εστιάζοντας στην ερμηνεία έργων της εποχής Μπαρόκ και του Κλασικισμού. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το τριήμερο 11-13 Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτού του σεμιναρίου, οι Estonian Sinfonietta Soloists στις 12 Αυγούστου θα παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα Μπαρόκ & Κλασικισμού.

3)Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017: Συναυλία Κλασικής Μουσικής, στο Κάστρο Καβάλας με τη νεοϊδρυθείσα Ορχήστρα Φιλαρμόνια Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου Βύρωνα Φιδετζή, επί σειρά ετών Αρχιμουσικού της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.Η ορχήστρα θα συμπράξει σε ένα κοντσέρτο με τον διακεκριμένο βιολονίστα Ιωάννη Κορμπέτη, παλαιό μαθητή του ΔΩΚ που επί πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στη Γερμανία. Στις 29 και στις 31 Αυγούστου, ο Βύρων Φιδετζής και ο Ιωάννης Κορμπέτης θα προσφέρουν σεμινάριο διεύθυνσης ορχήστρας και βιολιού, αντίστοιχα, σε μαθητές του ΔΩΚ. Στο πλαίσιο αυτού του σεμιναρίου, θα συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση της 30ης Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης