μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έσπασε στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή τζάμι επί της σιδερένιας κατασκευής (σκέπαστρο) των Ταξί στην πλατεία (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα και το Τουριστικό Περίπτερο). Όσα γυαλιά έπεσαν εκείνη την ώρα στο έδαφος απομακρύνθηκαν ωστόσο ,όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, άλλα κομμάτια κρέμονται κι είναι έτοιμα να πέσουν κι αυτά. Η περιοχή ως κεντρική είναι πολυσύχναστη για αυτοκίνητα και πεζούς.

================================================================

Ο Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη την Παρασκευή νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, δίνοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα ετών η οποία φυσικά και εξέθεσε τη χώρα μας σε όλη την Ευρώπη (ίσως και σε όλο τον κόσμο). Το αποτέλεσμα των πολυσυζητημένων εκλογών κρίνεται φυσιολογικό. Το ενδιαφέρον της Καβάλας για αυτές οφείλεται στην ψηφοφορία που προηγήθηκε, την εκλογή νέας διοίκησης στην ΕΠΣ Καβάλας. Οφείλεται επίσης στο ότι εντελώς ξαφνικά αντίπαλος του κ. Γραμμένου ήταν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής. Η σχέση του οποίου με την ΕΠΟ ήταν (έως την ώρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του) ανύπαρκτη.

 

Ο Γιώργος Καλαντζής ήταν και παραμένει ένας συνεπής φίλος κυρίως του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είχε και έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στο εξωτερικό μόνο για να παρακολουθήσει έναν σημαντικό ποδοσφαιρικό αγώνα! Από πολιτικής πλευράς βρίσκεται σε παρατεταμένη απραξία, κινδυνεύει μάλιστα να μην επιλεγεί στο επόμενο ψηφοδέλτιο του κόμματος του στο Ν. Καβάλας λόγω της ανανέωσης που «έρχεται».

 

Η ανάμιξη του Γ. Καλαντζή στις εκλογές της ΕΠΟ (αλλά και στις εκλογές της ΕΠΣΚ) πρόσθεσε «αλατοπίπερο» στην καθημερινότητα του, στη συζήτηση για τη σύνθεση του επόμενου βουλευτικού ψηφοδελτίου της ΝΔ στην Καβάλα και σε πολλά άλλα. Ήταν ένα γνήσιο πολιτικό και αθλητικό σήριαλ, Καλοκαιρινό και ενδιαφέρον από αυτά που μόνο η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει.

 

Ο πρώην βουλευτής δεν είχε καμία προηγούμενη ασχολία με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου. Δεν είχε ακουστεί καθόλου το όνομα του στις εκλογές της ΕΠΟ, δεν έδειχνε να παρακολουθεί τις ποδοσφαιρικές εξελίξεις. Οι οποίες είναι περισσότερο επιχειρηματικές παρά πολιτικές και κομματικές. Προέκυψε υποψήφιος πρόεδρος από το πουθενά αλλά αυτό στην Ελλάδα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να γίνεται το …νταλαβέρι.

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Παρασκευής δείχνει το ορθό της επιλογής του, της στρατηγικής του, όλων των κινήσεων του. «Τρύπωσε» στην ΕΠΟ και μέσω αυτής απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης. Εξασφάλισε προβολή, η οποία μοιάζει να είναι το οξυγόνο του στη δύσκολη προσπάθεια που τον περιμένει. Αυτός άλλωστε ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος του. Να αποκτήσει νέα ευκαιρία ώστε να επιδιώξει να επανέλθει στο κοινοβούλιο.

 

Άσχετα από το θετικό αποτέλεσμα που κατάφερε (σε μια υπόθεση εντελώς χαμένη για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν οι ποδοσφαιρικές του δραστηριότητες συγκίνησαν την ηγεσία της ΝΔ. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην ώρα του. Η οποία καλώς ή κακώς φαίνεται να αργεί.

 

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν προσωπικό, όλα τα υπόλοιπα αποδείχθηκαν χρήσιμα εργαλεία ενός ανθρώπου που είναι υποψήφιος σχεδόν σε όλη του τη ζωή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ θυμήθηκε την Καβαλιώτικη καταγωγή του, έπεισε έτσι μόνο κάποιους αφελείς ή καλοπροαίρετους που ξέχασαν ότι από χρόνια τώρα διαμένει και ουσιαστικά ζει στην Αθήνα. Την οποία φυσικά και προτιμά σε σχέση με την μικρή, επαρχιακή Καβάλα.

 

Πέραν του θετικού αποτελέσματος και της δημοσιότητας που εξασφάλισε, έχει δίκιο όταν διαμαρτύρεται για το ότι δεν ψηφίστηκε στις εκλογές της ΕΠΟ από τους εκπροσώπους της ΕΠΣ Καβάλας. Επειδή στα ποδοσφαιρικά είναι πρόσφατος, δεν ήξερε και δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο «δεμένη» ήταν η ιστορία Γραμμένου. Το κατάλαβε στο τέλος, όταν αυτοί που υποστήριξε στην Καβάλα τον «άδειασαν». Αυτοί όντως δεν πείσθηκαν για το κριτήριο της εντοπιότητας. Ούτε κι αναγνωρίζουν μια βοήθεια που τους πρόσφερε, η οποία έπαιξε κι αυτή το ρόλο της ώστε να εκλεγούν στη διοίκηση της ΕΠΣΚ με διαφορά μίας ψήφου.

 

Οι εκλογές της ΕΠΟ πέρασαν ήδη στην ιστορία. Ο Γιώργος Καλαντζής θα κάνει τον απολογισμό του, θα ανασκουμπωθεί ώστε αν τα καταφέρει να επαναλάβει την έκπληξη. Κάπου αλλού να «τρυπώσει» προκειμένου τα σπάνια κι ανιαρά δελτία τύπου του να τύχουν ιδιαίτερα μεγάλης προσοχής. Ο μεγάλος στόχος παραμένει, η αποστολή του είναι πάντα δύσκολη αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί. Όλα τα ενδεχόμενα είναι «ανοιχτά».

 

Προβολή, την οποία δεν επεδίωξε, είχε τις προηγούμενες μέρες και ο Τάκης Εμμανουηλίδης. Η οποία ήταν πανελλαδική και αρνητική. Που να το περιμένει ο άνθρωπος ότι μια στραβοτιμονιά στην οδό Βενιζέλου θα έκανε το γύρο όλης της Ελλάδας! Η εποχή που ζούμε τα έχει κι αυτά. Κάθε πολίτης είναι κατ’ ουσία δημοσιογράφος- φωτογράφος- κάμεραμαν. Διαθέτει το δικό του μέσο ενημέρωσης κι αυτό βρίσκεται στο διαδίκτυο.

 

Κάπως έτσι άρχισε η ιστορία της Παρασκευής. Ο κ. Εμμανουηλίδης κινήθηκε αντικανονικά σε σχέση με τον Κ.Ο.Κ. κι ένα λεωφορείο συγκρούστηκε με το όχημα του. Το ότι η ευθύνη είναι δική του, είναι το λιγότερο. Αμέσως μετά το νέο άρχισε να διαδίδεται. Μια φωτογραφία από έναν περαστικό κι ένα σωρό αναδημοσιεύσεις! Οι οποίες στηρίχθηκαν σε λάθος πληροφορία (μη διασταυρωμένη, κατά τη δημοσιογραφική διάλεκτο), σύμφωνα με την οποία ήθελε να μπει σε μονόδρομο.

 

Μαζεμένα πολλά λάθη πολλών και στο τέλος μια κατάσταση που δεν «μαζεύεται». Για να τον παρηγορήσουμε θα του πούμε δύο πράγματα. Πρώτον, υπάρχουν και χειρότερα. Δεύτερον, ειδικά τώρα που είναι βουλευτής πρέπει να προσέχει πολύ. Όλοι μοιάζουν να τον παρακολουθούν. Έχοντας το χέρι τους στην… σκανδάλη. Δηλαδή στο πλήκτρο φωτογραφίας ή βίντεο του κινητού τους τηλεφώνου.

 

Μια 4μελής οικογένεια από την Πολωνία σταμάτησε την Παρασκευή το πρωί για να θαυμάσει τη θέα της Καβάλας. Επέλεξε τη γνωστή παρκίδα δίπλα στο Διόνυσο. Τα παιδιά μικρά. Οι γονείς έβγαλαν τα απαραίτητα εφόδια που είχαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου. Τους μίλησαν για την πόλη που μόλις επισκέπτονταν, τα τάιζαν όπως κάθε σωστός γονέας.

 

Πριν κατηγορήσουμε τους Πολωνούς επειδή τίποτα απ’ όσα χρησιμοποίησαν στο γεύμα δεν το αγόρασαν από την τοπική αγορά, οφείλουμε να τους δώσουμε συγχαρητήρια. Για την υπομονή τους. Δίπλα στο παγκάκι ένας πράσινος κάδος απορριμμάτων (του Δήμου Καβάλας) βρωμούσε. Έχει να πλυθεί πολλά Καλοκαίρια. Αυτός ο κάδος (μαζί με την όμορφη θέα) υποδέχθηκαν τους συγκεκριμένους επισκέπτες της πόλης μας.

 

Οι αρμόδιοι του Δήμου Καβάλας ας δώσουν προσοχή σε κάτι ακόμη. «Κοκκίνισε» η οδός Ερυθρού Σταυρού, «κοκκίνισε» κι η Βενιζέλου. Το ειδικό βιοκλιματικό υλικό κάλυψε κι έτσι «εξαφάνισε», τις διαβάσεις των πεζών. Οι οποίοι ειδικά στην Ερυθρού Σταυρού ρισκάρουν τη ζωή τους για να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο απέναντι.

 

Γίνεται τώρα γνωστό ότι η διαθήκη του μακαριστού Προκόπιου ήταν χειρόγραφη κι είχε συνταχθεί το 2014. Διαβάστηκε λίγες μόνο ημέρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του κι όπως είναι γνωστό τα προσωπικά του χρήματα τα έκανε δωρεά στη Μητρόπολη. Θυμίζουμε ότι το 2014 ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε κάποια προβλήματα με την υγεία του. Τα οποία ήταν μάλλον η αφορμή να σκεφθεί να συντάξει τότε τη διαθήκη του.

 

Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι κακές φήμες που κάποιοι σκόπιμα «κυκλοφορούν», σύμφωνα με τις οποίες επίκειται παραίτηση από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ του Μπάμπη Δράκου. Ο κ. Δράκος παραμένει σε φάση ανάρρωσης κι όσοι ξέρουν (συνομιλούν μαζί του, μαθαίνουν νέα του κτλ) παραδέχονται ότι η επιστροφή του δεν αργεί.

 

Μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, που δεν φαίνεται να καλύπτονται από τη διάδοχη του Α. Τσατσούλη κατάσταση, ψάχνουν να βρουν «συμμάχους» για να φτιάξουν μια εναλλακτική πρόταση που θα έχει προοπτική ακόμη και εκλογικής νίκης! Οι έρευνες έχουν αποτέλεσμα, όπως λένε, με εξαίρεση τον επικεφαλής. Αναζητείται με λίγα λόγια ο υποψήφιος πρόεδρος!

 

==================================================================

 

Ο Δημήτρης Παπουτσής ευχαριστεί

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής έσπευσε να συμπαρασταθεί στη μητέρα του, η οποία είχε πρόβλημα με την υγεία της. Αμέσως μετά έγραψε: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τις “μάχιμες δυνάμεις” του ΕΣΥ και ιδιαίτερα τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για την αμεσότατη και αποτελεσματική ανταπόκριση τους σε επείγον περιστατικό σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας μου.Κατά την παραμονή μου στο Νοσοκομείο Καβάλας διαπίστωσα γι άλλη μία φορά το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο της έμπρακτης συνεισφοράς τους στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.Το γεγονός ότι αδιάλειπτα και αγόγγυστα και με αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες ήταν άμεσα παρόντες στα δεκάδες, αμέτρητα επείγοντα περιστατικά για να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όλους τους νοσηλευόμενους. Ναι, τέτοιοι άνθρωποι είναι η πατρίδα μου. Ας τους έχει ο Θεός καλά».

 

Διαβάστε επίσης