μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ανακοινώθηκε χθες η αναβολή για 12 περίπου μήνες των προγραμματισμένων για τον Οκτώβρη εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας. Κατόπιν τούτου ο κ. Κροκίδης θα είναι πρόεδρος του συλλόγου ένα ακόμη έτος.
Στην φωτογραφία ο Ξενοφώντας Κροκίδης συζητά με την κ. Δήμαρχο, η θητεία της οποίας είναι πιθανό να παραταθεί κι αυτή. Αντί οι επόμενες δημοτικές εκλογές να γίνουν τον Μάη του 2019, είναι πιθανό να γίνουν τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Φαίνεται για τους γιατρούς πάντα τα δεδομένα είναι διαφορετικά…

 

Αξιοσημείωτο αυτό που έκανε το περασμένο Σάββατο ο Τάσος Μαρκουλίδης, υπεύθυνος της ιστοσελίδας Kavala- portal. Gr. Αρχικά κάλυψε δημοσιογραφικά το Night City Run, στη συνέχεια πρόλαβε την εκκίνηση κι έτσι έτρεξε κι αυτός! Φυσικά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Μόνο για αυτόν τον λόγο οι διοργανωτές πρέπει να τον ξεχωρίσουν και να τον βραβεύσουν.

 

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε το Επιμελητήριο, στη συμμετοχή του στην πρόσφατη ΔΕΘ. Πρόκειται για τον πρόεδρο των Καβαλιωτών της Θεσσαλονίκης κ. Παπαχριστόπουλο. Ενίσχυσε το περίπτερο της Καβάλας, ήταν σε αυτό πολλές ώρες.  Προσκάλεσε κόσμο κτλ. Στην φωτογραφία ενώ βρίσκεται στο περίπτερο του Επιμελητηρίου. Μαζί του το ζεύγος Μεταξά.

=================================================================

Ολοκληρώνεται εντός των ημερών δημοτική παρέμβαση σε πεζοδρόμιο της οδού Κ. Παλαιολόγου, ακριβώς απέναντι από το κτίριο του πρώην ΠΙΚΠΑ. Πρόκειται για ένα κλασικό έργο αυτεπιστασίας, από αυτά που η πόλη χρειάζεται αλλά δεν έχει.

 

Στην οδό Κ. Παλαιολόγου δημοτικοί υπάλληλοι αλλάζουν πλάκες στο πεζοδρόμιο, το οποίο διορθώνεται σε μήκος 10 περίπου μέτρων. Παλιά, πολύ παλιά, αυτές οι εργασίες ήταν πολύ συχνές. Τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες. Τώρα σπανίζουν. Για αυτό και ξεχωρίζουμε το γεγονός, το αναφέρουμε ως κάτι θετικό μπας και υπάρξει συνέχεια. Εξαρτάται από τον Δήμο Καβάλας και τις προτεραιότητες του. Θυμίζουμε ότι μέσω της αυτεπιστασίας αντιμετωπίζονταν και η ανεργία στον κλάδο των οικοδόμων.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του Μάρκου Δέμπα, σχετικά με την διεκδίκηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Η ομάδα συγκροτήθηκε κι ανανέωση φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη. Ο συνδυασμός – που σήμερα αποφασίζει οριστικά το όνομα που θα έχει- θα εμφανίσει λίστα υποψηφιοτήτων μεγάλη, με πολλά νέα πρόσωπα.

 

Για την προσπάθεια του κ. Κίμωνα Παπαδόπουλου στο Επιμελητήριο ακούγονται οι πρώτες γκρίνιες. Τον «κατηγορούν» ότι έχει υποστήριξη από το Δημαρχείο. Νομίζουμε ότι πρόκειται για κάτι βιαστικό και υπερβολικό αν και με την κ. Τσανάκα ο Κίμωνας έχει πάντα καλές σχέσεις. Τόσο η κ. Τσανάκα όσο και άλλοι θεσμικοί παράγοντες της πόλης (προερχόμενοι από τη ΝΔ), θα επιλέξουν να μην εμπλακούν στην αναμέτρηση για να μην έχουν τα γνωστά «μπλεξίματα».

 

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης βρίσκεται κι αυτός στην Αγία Πετρούπολη, επικεφαλής μεγάλης αποστολής του Έβρου. Συμμετέχει στο γνωστό ελληνορωσικό συνέδριο, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Καβάλας. Φεύγοντας για την Αγία Πετρούπολη ο κ. Λαμπάκης δήλωσε ότι επί των ημερών του οι σχέσεις της Αλεξανδρούπολης με τον Δήμο Αγίας Πετρούπολης «δυνάμωσαν» πολύ. Σα να μας έλεγε ότι σε αυτόν τον τομέα η πόλη του προηγείται της δική μας…

 

Κάτοικοι του υψώματος «Βασιλάκη» που διαμαρτυρήθηκαν στη ΔΕΥΑΚ ότι δεν τους προμήθευσε έγκαιρα με νερό, ισχυρίζονται ότι η αντιμετώπιση που είχαν από τον κ. Ξανθόπουλο ήταν η χειρότερη δυνατή. Εννοούν τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί του. Εδώ που τα λέμε άργησε. Άργησε αλλά «ξαναχτύπησε» η … χαρά της αντιπολίτευσης.

 

Βασική υποχρέωση αυτού που διοικεί είναι να ακούει τον πολίτη. Να κάνει υπομονή όσο ο πολίτης του διαμαρτύρεται, του περιγράφει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Αν ο αιρετός δεν έχει την υπομονή και τον κατάλληλο τρόπο να λύσει το πρόβλημα, τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Υπάρχουν φυσικά και αιρετοί που τα καταφέρνουν. Είναι αυτοί που μέσω των προβλημάτων της καθημερινότητας εξασφαλίζουν νέους φίλους!

 

Με ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο η ΑΝΕΘ, επιρρίπτει (ως συνήθως) ευθύνες στην εταιρία Φιλιάγκου επειδή άργησε η απόφαση του Υπουργείου για ένα ακόμη βραδινό δρομολόγιο στην γραμμή της Κεραμωτής. Στην ανακοίνωση της η ΑΝΕΘ επικαλείται την προσπάθεια του κ. Μαρκόπουλου, ουσιαστικά σχολιάζει αυτήν θετικά.

 

Κατά κάποιο τρόπο ανταποδίδει στον κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος επιμελώς αποφεύγει να ασχοληθεί με τις εταιρίες κι επικεντρώνει την κριτική του μόνο στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Στο τέλος μας προκύπτει μια μικρή διαφωνία. Κατά τον Μαρκόπουλο έφταιξε το Υπουργείο, κατά την ΑΝΕΘ ο Φιλιάγκος…

 

Επί της ουσίας δεν υπήρξε κανένα ζήτημα αφού το επιπλέον δρομολόγιο εγκρίθηκε τη Δευτέρα κι εκτελείται κανονικά από την Δευτέρα το βράδυ. Το μόνο που απομένει είναι να αρχίσουμε από τώρα την … προπόνηση για το επόμενο επεισόδιο του ίδιου σήριαλ. Ραντεβού τον Μάη του 2018…

 

Εκτός αν οι εταιρίες κάνουν στο προσεχές ΣΑΣ αυτό που δεν έκαναν πέρσι τέτοια εποχή. Προτείνουν τα απαραίτητα δρομολόγια του Μάη και του Σεπτέμβρη, τα συμπεριλάβουν στις προτάσεις τους για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο. Αυτό θα είναι το πιο απλό και εύκολο. Θα γίνει άραγε; Τις πιέζει κάποιος να το κάνουν;

 

Ο κανονισμός λειτουργίας του Πυθαγόρα μας ήρθε με …φόρα τους προηγούμενους μήνες αλλά κάπου στην πορεία χάσαμε τα ίχνη του. Είναι σε εκκρεμότητα κι έτσι ενώ κάποιοι γνωμοδότησαν θετικά, αυτός ποτέ δεν εγκρίθηκε για να μπει σε εφαρμογή.  Ίσως φοβούνται τις αντιδράσεις των συλλόγων, σκεπτόμενοι ότι οι επόμενες εκλογές δεν είναι και τόσο μακριά.

 

Το ίδιο ισχύει και για την ελεγχόμενη στάθμευση. Η οποία καταργήθηκε μαζί με την δημοτική αστυνομία και δεν επανήλθε ποτέ. Ο Δήμος Καβάλας χάνει λεφτά από την μη εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά για αυτόν το ζήτημα συνεχίζει να μην είναι πρώτης προτεραιότητας. Μάλλον οι πολλοί βολεύονται κι έτσι σιωπηρώς δεν επανέρχονται στην εφαρμογή της!

 

Για το Μονομελές και το Τριμελές Καβάλας το νέο δικαστικό έτος άρχισε χθες. Ήταν αδύνατο από την πρώτη δικάσιμο να απουσιάζει ο Δήμος Παγγαίου. Η παλιά διοίκηση κατηγορούνταν για υποβάθμιση περιβάλλοντος, μια υπόθεση ρέματος στον Ακροπόταμο. Μετά από αναμονή όλη την ημέρα, η υπόθεση δεν πρόλαβε το ωράριο του δικαστηρίου. Πήρε αναβολή για να δικαστεί τον Γενάρη του 2018. Μέχρι τότε άλλες υποθέσεις του Δήμου Παγγαίου θα απασχολήσουν άλλα δικαστήρια στην πόλη μας.

 

Γενικά στο δικαστήριο χθες είχε πολύ κόσμο αλλά κι αρκετές αναβολές. Οι περισσότερες υποθέσεις τόσο στο Μονομελές όσο και στο Τριμελές αναβλήθηκαν για πολλούς και διάφορους λόγους. Δικάστηκαν υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών, χρεών στο ΙΚΑ, αυθαίρετων κατασκευών, μη πληρωμής διατροφών κτλ.

 

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας άργησε (όπως και το έργο του Μεντρεσέ). Από χθες το συγκεκριμένο ακίνητο είναι στα χέρια του Συλλόγου των Μικρασιατών. Σύντομα θα λειτουργήσει το μουσείο, ένα ακόμη μουσείο στην πόλη που και σε αυτόν τον τομέα αναπτύσσεται.

 

Η αργοπορία του Δήμου Καβάλας οφείλεται σε άλλες σκέψεις που είχε για τη χρήση του Μεντρεσέ. Τελικά έγινε το σωστό, αυτό που πρώτος υποσχέθηκε ο προηγούμενος Δήμαρχος. Καλή επιτυχία στον σύλλογο, στόχο έχει να ζωντανέψει τον Μεντρεσέ και την ιστορική περιοχή των Καμαρών γενικότερα.

 

Καλεσμένος σε μία ακόμη τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι ήταν χθες το πρωί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μίλησε στην δημοσιογραφική εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου για όλα τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

 

Η εταιρία της Λένας Γαρυφάλλου που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη έκανε σημαντική δωρεά στην Ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Πρόκειται για μια κλινική με αξιοπρόσεκτη εξωστρέφεια, η οποία έχει προσελκύσει πολλές τέτοιες δωρεές από επιχειρήσεις και της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης