• 19 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Κι ενώ αντιπολίτευση στον κ. Μέτιο δεν υπάρχει από πουθενά, ξαφνικά οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν την Αμερική…. Ασχολούνται και πιέζουν για την Εργοανάπτυξη, με έναν τρόπο τουλάχιστον βιαστικό. Αν θέλουν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται τότε πρέπει να πάρουν τα πράγματα από την αρχή κι όχι από τη μέση. Από τον άγονο διαγωνισμό για τα Λουτρά το 2016 έως και σήμερα.
Κάτι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία διαρκείας, κάτι τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου κι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης (φωτογραφία) επιτέλους αντιδρά. Στέλνει μήνυμα, το οποίο γίνεται απόλυτα κατανοητό.
Διαβάζοντας την γραπτή δήλωση του, αναζητούμε όλα όσα υπάρχουν πίσω από τις γραμμές της. Μοιάζει να δείχνει την προηγούμενη διοίκηση, έχει υπονοούμενα που ξεπερνούν τις εφημερίδες και τα δημοσιεύματα. Κάπως έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα: Στην ομάδα της Καβάλας (αν ποτέ υπήρξε τέτοια) τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Παρακαλούμε τους αρμοδίους και τον κ. Ιωσηφίδη ειδικότερα, να μας πουν συγκεκριμένα ποιος έκανε την καταγγελία για την υπό διερεύνηση υπόθεση υπεξαίρεσης.  Μπας και σιγά σιγά λυθούν οι απορίες μας….

 

=============================================================

 

Με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας , ρωτήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας για την παρουσία και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας την περασμένη Κυριακή. Ο κ. Ποτόλιας απάντησε: « Επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα, η οποιαδήποτε συμπεριφορά του μεγάλου δημιουργού δεν δικαιολογείται. Ήταν ένα εθνικιστικό συλλαλητήριο με αλυτρωτική έξαρση».

 

Ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης μίλησε για τον Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Καβάλας». Είπε: ««Για όλους που αγαπάμε την πολιτική και τους ανθρώπους της, ήταν σαν να μας ξερίζωσαν ένα κομμάτι της ιστορίας μας με το ανέβασμα του Μίκη Θεοδωράκη στην σκηνή του συλλαλητηρίου. Αυτός ο άνθρωπος, που μπορεί να έχει κάνει λάθη στην πολιτική καριέρα του και να του τα έχουμε συγχωρήσει, βρέθηκε να αποκαλεί αδέρφια του τούς βασανιστές του. Για όσους τον αγαπήσαμε και τον αγαπάμε, αυτόν και τη μουσική του, ήταν μια μαχαιριά».

 

Και ο Αθηναϊκός τύπος ασχολείται με τις συχνές κι άνευ ουσίας επισκέψεις του κ. Φούχτελ σε πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα. Προχθές εφημερίδα της πρωτεύουσας έγραψε ότι ο κ. Φούχτελ είναι στη συγκεκριμένη κυβερνητική θέση από το 2011 κι έχει αγωνία να τη διατηρήσει. Χθες ο κ. Φούχτελ πήγε από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη, έστειλε εκπροσώπους του να συναντήσουν τη Δήμαρχο της πόλης μας.

 

Με ανακοίνωση του στο facebook ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τα μέλη του να στηρίξουν τον ΑΟΚ προσερχόμενοι την Κυριακή στο γήπεδο για το εντός έδρας ντέρμπι. Η πρωτοβουλία του συλλόγου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, προλαβαίνουν να την ακολουθήσουν κι άλλοι σύλλογοι- φορείς- παράγοντες.

 

Μετά πώς να μην γκρινιάζει ο Βαγγέλης Παππάς; Εκπρόσωπος της ΠΕΔ ΑΜΘ στον νέο φορέα τουρισμού της ΑΜΘ ορίστηκε (ομόφωνα) ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης. Η Καβάλα είναι αναπληρωματική του δια της Αναστασίας Ιωσηφίδου.

 

Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η ημερήσια διάταξη για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα το απόγευμα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτή η συνεδρίαση θα έχει προ ημερήσιας διάταξης. Όπως και έγκριση δαπανών για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

Άρχισαν οι προετοιμασίες στη ΔΗ.ΣΥ. Καβάλας για την εκλογή συνέδρων στο 1ο συνέδριο του φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ψηφοφορία θα γίνει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα αρχές Μαρτίου και το συνέδριο 16 με 18 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, κάθε υποψήφιος σύνεδρος θα πρέπει να πληρώσει παράβολο 10 ευρώ. Φθηνοδουλειά…

 

Έξω από το γραφείο της αντιδημάρχου Μαρίας Φρατζεσκάκη βρίσκονταν χθες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας. Περίμεναν να συζητήσουν μαζί της τη βοήθεια του Δήμου στον αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος τον Μάρτιο. Χωρίς τη βοήθεια του Δήμου κι αυτός ο αγώνας δεν γίνεται.

 

Για αυτούς τους λίγους που ξέρουν δεν υπάρχει είδηση. Για όλους τους άλλους υπάρχει. Ανακλήθηκε χθες άδεια φαρμακείου στο Νομό Καβάλας. Η ανάκληση της άδειας έγινε επειδή ο φαρμακοποιός αποχώρησε για να εργαστεί στο εξωτερικό! Η κρίση συνεχίζεται και δεν κάνει εξαιρέσεις.

 

Καθυστερεί η έναρξη των εκδηλώσεων του Χειμερινού φεστιβάλ «Γιάννη Παπαϊωάννου». Ο λόγος έχει σχέση με την αίθουσα του Όσκαρ. Μόνο όταν η αίθουσα επανέλθει στο Δήμο θα γίνει το φεστιβάλ. Όλοι αυτό περιμένουν να συμβεί από μέρα σε μέρα. Υπό άλλες συνθήκες το φεστιβάλ, που πρώτη φορά θα γίνει μήνα Φεβρουάριο, θα είχε αρχίσει ήδη.

 

Την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα η Ενεργειακή Αιγαίου οργανώνει εκδήλωση στην πόλη μας. Αυτή γίνεται με την ευκαιρία υπογραφής των συμβάσεων χρηματοδότησης και παρουσίασης του νέου επενδυτικού προγράμματος στον Πρίνο. Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της εταιρίας Μαθιός Ρήγας και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γόντικας.

 

Απολογιστικού χαρακτήρα ανάρτηση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ (στο Facebook του Δήμου Καβάλας) για τις παραστάσεις του έργου «Μια ξεχωριστή μέρα». Τα εισιτήρια αναφέρονται στο νούμερο 2.000! Το κείμενο αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Επτά παραστάσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, περίπου 2.000 θεατές και οι συγκλονιστικές παρουσίες των ηθοποιών που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, συγκίνησαν και μάγεψαν το κοινό. Ήταν ομολογουμένως πολλές και ξεχωριστές μέρες, για όλους εμάς στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, τους εργαζόμενους του, που ξεπέρασαν εαυτούς και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία που γνώρισε η παράσταση, τους οποίους και ευχαριστώ όλους θερμά».

 

Δική μας απορία είναι για το οικονομικό όφελος του ΔΗΠΕΘΕ. Πόσα είναι τα χρήματα που αντιστοιχούν στα 2.000 εισιτήρια; Ποιο είναι το μερίδιο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας; Πόσο χρειάζεται η αίθουσα να διαθέτει και κυλικείο, αλλά δεν διαθέτει; Περιμένουμε τον αγαπητό κ. Πετρόπουλο να μας ενημερώσει.

 

============================================================================

Νέες δηλώσεις Σκουρλέτη για αυτοδιοικητικές εκλογές το Φθινόπωρο του 2019

Ευρισκόμενος στην Πάτρα, για ένα ακόμη αναπτυξιακό συνέδριο της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ξαναμίλησε για τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ξαναείπε ότι θα γίνουν το Φθινόπωρο του 2019. Είδηση πάντως είναι ότι το νομοσχέδιο εντός ολίγων ημερών κατατίθεται στη Βουλή. Η δήλωση Σκουρλέτη είναι η εξής:

«Καταρχήν οι εθνικές εκλογές θα γίνουν με την ολοκλήρωση στο πέρας της τετραετίας. Αυτός είναι ο προγραμματισμός κυβέρνησης και δεν συντρέχει κανένας λόγος για να μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Αυτό το οποίο ανακοίνωσα στην ομιλία μου, σε σχέση με τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, με το νόμο που θα κατεβάσουμε τις επόμενες ημέρες, θα διαχωρίσουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές. Άρα λογικό είναι ότι θα προσδιοριστεί μία ημερομηνία το Φθινόπωρο του 2019. Η απλή αναλογική θα είναι ένα εκλογικό σύστημα το οποίο θα έρθει να αντικαταστήσει το πιο αντιδημοκρατικό, θα έλεγα, και παραμορφωτικό σύστημα εκλογών που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, μοναδικό στην Ευρώπη. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε ένα σύστημα, πράγματι δημοκρατικό, γνήσια αντιπροσωπευτικό που θα εισαγάγει μία νέα κουλτούρα συνθέσεων και συναινέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλω πάλι να επισημάνω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλει πάνω από όλα συνεργασία, συναινέσεις και συνθέσεις και σε αυτό βοηθά ο χαρακτήρας της τοπικότητας της τοπικής διάστασης των προβλημάτων. Οι αποφάσεις στα περισσότερα προβλήματα, το 90% των αποφάσεων στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, παίρνονται ομόφωνα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να εμμένουμε σε μονοπαραταξιακές αντιλήψεις».

Εκδήλωση για τα παιδιά που μεγαλώνουν

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου και 5ου Γυμνάσιου Καβάλας προσκαλούν στην ομιλία της Εκπαιδευτικού – Κοινωνικής Λειτουργού, Νεοκοσμίδου Παναγιώτας, υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα: «Η απότομη ενηλικίωση: Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Λίγα λόγια για το θέμα της ομιλίας: – Αλήθεια τι συμβαίνει στα παιδιά μας όταν αλλάζουν σχολείο και από το Δημοτικό πάνε στο Γυμνάσιο; – Γιατί στο Δημοτικό τα συμπεριφερόμαστε ως μικρά παιδιά μέσα σε ένα κλίμα πολλές φορές υπέρ – προστατευτικό και μόλις πατήσουν το πόδι τους στο Γυμνάσιο θεωρούμε ότι έχουν μεγαλώσει πολύ; – Τι σημαίνει να είσαι παιδί, προ – έφηβος αι τέλος έφηβος στη σημερινή εποχή; – Πως καλούνται οι γονείς και το σχολείο να τα αντιμετωπίσει; Αυτά και άλλα πολλά είναι ερωτήματα τα οποία θα συζητηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των γονέων.

Διαβάστε επίσης