• 25 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ποιος είπε ότι ο Νίκος Ξανθόπουλος δεν έχει να παρουσιάσει έργο στη ΔΕΥΑΚ; Έχει και παραέχει. Χωρίς μάλιστα να χρειάζεται βοήθεια από το ΕΣΠΑ… Χθες έγινε στάση εργασίας του προσωπικού, η πρώτη μετά από 7 χρόνια. Ποιος άλλος μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα;

Με τέτοιο έργο δεν αξίζει παραμονή στη θέση του ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές; Φυσικά και αξίζει τη συγκεκριμένη …δικαίωση. Απόλυτα σύμφωνη είναι η αντιπολίτευση, που εδώ και καιρό βρήκε τη χαρά που αναζητούσε!

 

===============================================================

 

Η αλήθεια είναι ότι άργησε να ετοιμαστεί ώστε να παρουσιαστεί η τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας. Χθες καταλάβαμε ότι η καθυστέρηση ήταν για καλό. Δυνατά μηνύματα, έντονα χρώματα, ωραίες φωτογραφίες δείχνουν και προβάλλουν ένα πρόσωπο της Καβάλας διαφορετικό. Ίσως υπερβολικά κολακευτικό αλλά κατάλληλο για τουριστική προβολή. Έγινε πολύ καλή δουλειά, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή ήταν ομαδική.

 

Η ιστοσελίδα χρειάζεται καθημερινή εργασία για να είναι πάντα επίκαιρη. Άρα η Δημωφέλεια πρέπει έναν ή περισσότερους ανθρώπους να τους έχει για αυτόν τον λόγο πάντα σε ετοιμότητα. Θα το κάνει, καταλάβαμε χθες. Πρέπει να το κάνει. Έτσι μόνο θα υπάρξει ακόμη πιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.

 

Για τους μόνιμους κατοίκους της Καβάλας, τους παραδοσιακούς και ρομαντικούς Καβαλιώτες, δεν υπάρχει τουριστική προβολή χωρίς Καμάρες και Φρούριο. Η ιστοσελίδα μας πείθει ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε άποψη. Άλλα είναι σήμερα τα προσόντα της Καβάλας. Χωρίς αυτό να είναι υποτιμητικό για τις λεγόμενες σταθερές της αξίες.

 

Η ιστοσελίδα φτιάχτηκε για αυτούς που αναζητούν προορισμό διακοπών. Παρόλα αυτά και οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης πρέπει να την επισκεφθούν. Αξίζει τον κόπο. Αμέσως μετά πρέπει να την προτείνουν. Σε γνωστούς και φίλους σε όλη την Ελλάδα. Σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Η τοπική κοινωνία πολύ καλά έπραξε κι ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που της απεύθυνε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Τάσος Καρασαββόγλου. Την Τετάρτη το απόγευμα πήγε και παρακολούθησε τον απολογισμό του, ο οποίος ήταν καλά προετοιμασμένος. Με στοιχεία που εύκολα γίνονταν κατανοητά, όλοι αντιλήφθηκαν την καλή δουλειά που γίνεται στο ίδρυμα από αυτούς που νυχθημερόν εκεί εργάζονται.

 

Ένα μερίδιο φυσικά ανήκει στον διοικητή. Υπό αυτές τις συνθήκες οι πολίτες, οι εκπρόσωποι των φορέων και των συλλόγων, ξέχασαν ήδη την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Το γνωστό πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης κοντά στο κτίριο. Έκαναν απογευματινή γυμναστική με το περπάτημα που «έριξαν», αλλά δεν πειράζει. Καρασαββόγλου είναι αυτός, Νοσοκομείο είναι αυτό. Άξιζε να περπατήσεις λίγο παραπάνω.

 

Κι ενώ ο Παύλος Πολάκης στα εγκαίνια της ΤΟΜΥ έφθασε μισή ώρα νωρίτερα, στην λογοδοσία του διοικητή του Νοσοκομείου άργησε 40 λεπτά. Το κοινό έδειξε την δυσφορία του. Κάποιοι άρχισαν να χειροκροτούν για να προτρέψουν τον κ. Καρασαββόγλου να αρχίσει την ομιλία του. Ήταν αδύνατο. Πρώτα ήρθε ο κ. Πολάκης, μετά ξεκίνησαν όλα. Πως άρχισαν; Με τον ευγενικό Στράτο Πλωμαρίτη να ζητά μια μεγάλη συγνώμη για την καθυστέρηση.

 

Τόσο στα εγκαίνια της ΤΟΜΥ όσο και στη λογοδοσία του διοικητή του Νοσοκομείου παρόντες ήταν ένα σωρό διοικητές όμορων νοσοκομείων. Είδαμε τον κ. Γερόπουλο της Ξάνθης αλλά και αυτούς των νοσοκομείων της Δράμας και της Αλεξανδρούπολης.

 

Η αγωνία μας συνεχίζεται. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ετοιμάζεται στη Γερμανία, θα μετέχει ή όχι ο κ. Φούχτελ; Προς παρόν πληροφορίες και προβλέψεις υπάρχουν πολλές. Αντικρουόμενες.

 

Ρωτήθηκε εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για πιθανή εμπλοκή καβαλιώτη (γιατρού ή γιατρών) στην υπόθεση της Novartis. Απάντησε πολύ προσεκτικά: «Δεν το αποκλείουμε αλλά δεν το ψάχνουμε κιόλας». Συμπλήρωσε ότι με 4.000 γιατρούς που αναφέρονται στα στοιχεία της υπόθεσης, όλο και κάποιος Καβαλιώτης θα εντοπιστεί στους καταλόγους.

 

Διαφορετική είναι η περίπτωση του Μιχάλη Τιμοσίδη. Προσερχόμενος στην εκδήλωση των ΑμΕΑ την περασμένη Κυριακή (εκεί όπου είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΑμΕΑ κ. Βαρδακαστάνη»), άκουγε τον κόσμο να τον χαρακτηρίζει τυχερό που δεν μπλέχθηκε στην υπόθεση. Ο κ. Τιμοσίδης (που ως γνωστόν ήταν υφυπουργός Υγείας την κρίσιμη περίοδο) δεν μιλούσε. Μόνο χαμογελούσε. Φανερά ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπο του.

 

Οι πολίτες συνεχίζουν να τον αγαπούν και να του το δείχνουν. Σε κάθε ευκαιρία. Σε κάθε εκδήλωση. Ο κ. Τιμοσίδης παρά το ότι εφήρμοσε δύσκολες μνημονιακές αποφάσεις, παρά το ότι αυτές του στοίχησαν πολιτικά, παραμένει ενεργός. Γιατρός του ιδιωτικού τομέα, πολιτικός που μετέχει στις εξελίξεις στη ΔΗ.ΣΥ. Τα άλλα (της Novartis) τα παρακολουθεί απ΄ την τηλεόραση. Τα διαβάζει στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

 

4 ή και 5 ΤΟΜΥ ζητά για την Καβάλα ο Ιατρικός Σύλλογος. Ας γίνει η δεύτερη και βλέπουμε. Διότι η δεύτερη ΤΟΜΥ από εκεί που ήταν σίγουρη και κοντινή, απομακρύνθηκε. Ο κ. Πλωμαρίτης μιλά για το προσεχές Καλοκαίρι μα δεν μας πείθει. Χρειάζεται να βρεθεί χώρος (που δεν βρέθηκε), κυρίως προσωπικό. Που δεν υπάρχει. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν εντός του έτους λειτουργήσει η ΤΟΜΥ στην ανατολική πλευρά της πόλης.

 

Οι τοπικοί παράγοντες- εκπρόσωποι των φορέων που πληρώνουν για το αεροπορικό σόου, έδωσαν συγκεκριμένη παραγγελιά. Ζήτησαν από τον Πάνο Γεωργιάδη το γκρουπ με τους πιλότους και τα αεροπλάνα από τη Σαουδική Αραβία. Δύσκολος ο στόχος αλλά ο διευθυντής του σόου κάνει ότι μπορεί.

 

Αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την όδευση του αγωγού ΤΑΡ. Είναι το ψήφισμα της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας. Δυστυχώς όχι ομόφωνο. Τον παρακάλεσαν τον κ. Ποτόλια να απέχει, διευκολύνοντας έτσι μια ομόφωνη απόφαση, μα αυτός ως το τέλος αρνήθηκε. Στο πρακτικό αναφέρεται η διαφορετική άποψη που διατύπωσε. Η οποία επί της ουσίας είναι πιο σκληρή από τις απόψεις όλων των άλλων.

 

Το Καλοκαίρι έρχεται. Μαζί του και οι εκδηλώσεις. Χθες η ΕΡΤ δεσμεύτηκε να είναι χορηγός επικοινωνίας στο φεστιβάλ με τίτλο “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη Καρδία” που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων Καβάλας από τις 5 Μαΐου 2018 έως τις 8 Μαΐου 2018.  Ένα από τα πρώτα της θερινής περιόδου του 2018.

 

Ο Μανώλης Κελαϊδάκης είναι ο πιο συνεπής δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Με την αλλαγή των μελών της επιτροπής (Μάρτιος 2017) υπήρξε μια κινητικότητα, ένα ενδιαφέρον από την αντιπολίτευση. Αυτό κράτησε λίγο. Τώρα η Επιτροπή συνεδριάζει χωρίς αντιπολίτευση. Εκτός αν εμφανιστεί ο Μ. Κελαϊδάκης.

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση συνεχίζει τα αυξημένα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της πόλης. Κάθε Τετάρτη απόγευμα, πλησίον της πολυκατοικίας όπου εκείνη την ώρα λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο κόσμος συνήθισε να βλέπει ΜΑΤ στο πεζοδρόμιο της Βενιζέλου. Καταλαβαίνει ότι είναι απόγευμα Τετάρτης!

 

Το περίπτερο στην οδό Κουντουριώτου (δίπλα στη στάση των λεωφορείων) είναι καιρό κλειστό. Ο περιβάλλον χώρος του περιπτέρου μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο ενώ η μικρή περίφραξη παραβιάστηκε. Ποιος ξέρει τι συμβαίνει ακόμη και μέσα στο περίπτερο τα βράδια… Ας δουν το θέμα στο Δήμο αφού όπως έχουν πει, τα κουβούκλια των κλειστών περιπτέρων απομακρύνονται.

 

Έγινε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην άδεια από κόσμο παραλία του «Ατσπά» στη Σκάλα Μαριών. Σταματούν αρκετά αυτοκίνητα. Από αυτά βγαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Του δείχνουν την ομορφιά της παραλίας. Οι κάτοικοι της περιοχής, ελάχιστοι εκείνη την ώρα, ξαφνιάζονται. Που να περίμεναν Φλεβάρη μήνα, τέτοιο σουξέ η γειτονιά τους…

 

Πρόθεση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας (μαζί με το δήμαρχο της Θάσου) ήταν να ξεναγήσουν στο νησί και τον Παύλο Πολάκη. Δυστυχώς ο καιρός δεν τους το επέτρεψε. Έφυγαν γρήγορα από τη Θάσο αφού κινδύνευαν να αποκλειστούν λόγω καιρού.

 

Η πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Θόδωρου Μουριάδη δεν είχε είδηση. Ήταν μια γενικότερη συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ο υποψήφιος επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» ανέπτυξε γενικές απόψεις και ιδέες. Αυτό το διάστημα ο κ. Μουριάδης συναντά πολύ κόσμο, συγκεκριμένους ανθρώπους. Δελτία τύπου κι άλλες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν. Η αθόρυβα μα πολύ ουσιαστική δουλειά μόλις τώρα ξεκίνησε.

 

Έτσι κι αλλιώς ο κ. Μουριάδης είναι χαμηλών τόνων. Αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη. Τα νέα θα τα μάθουμε μαζεμένα. Κι όχι σύντομα.

 

Διαβάστε επίσης