• 3 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Λειτουργεί αρχές Σεπτέμβρη σε ισόγειο μεγάλο χώρο κοντά στη ΔΕΗ ( περιοχή Ιχθυόσκαλας) ένα καινούργιο κατάστημα που συνδυάζει τον παραδοσιακό γνήσιο ξυλόφουρνο με την προσφορά διαφόρων προϊόντων. Ακόμη και σπιτικού μαγειρευτού φαγητού. Μια φιλόδοξη ιδέα και επένδυση που παρόμοια της στην πόλη δεν φαίνεται να υπάρχει. Στο κατάστημα θα προσφέρονται: Είδη αρτοποιείου. Καφές, πρωινό, μαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακά γλυκά. Βασικός εξοπλισμός ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, κατασκευασμένος από τεχνίτη που ήρθε στην Καβάλα για αυτόν τον λόγο από την Τρίπολη.

Το περιβάλλον είναι άριστο. Όλα ολοκαίνουργια, λαμπερά. Μέσα στο κατάστημα θα υπάρχει σαλόνι, για τους πελάτες που θα μένουν εκεί. Ξεχωρίζει το μαύρο χρώμα, συνδυάζεται άριστα με το φυσικό χρώμα του ξύλου. Η σημαντική επένδυση που ολοκληρώθηκε στη διάρκεια του Καλοκαιριού, δημιουργεί περίπου 10 θέσεις εργασίας. Το κατάστημα θα λειτουργεί τις περισσότερες ώρες του 24ωρου. Είναι βέβαιο ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή αφού θα εξυπηρετεί τόσο τους διερχόμενους όσο κι αυτούς που βρίσκονται ή εργάζονται στη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ, το δικαστικό μέγαρο, την Ιχθυόσκαλα κτλ. Σημειώνουμε ότι το ακίνητο της επένδυσης νοικιάστηκε πρώτη φορά. Ευχόμαστε καλές δουλειές.

(Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε δείχνει εξωτερικά το κατάστημα στη σημερινή του κατάσταση. Εσωτερικά είναι πανέτοιμο αλλά αυτό θα φανεί εντός λίγων ημερών)

 

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το βράδυ της Τρίτης το 11ο λαϊκό γλέντι του συλλόγου κατοίκων Κηπούπολης- Καλαμίτσας. Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση έγινε στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. Αθρόα η προσέλευση των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Των τουριστών, που μένουν στο Λούσυ ή σε διάφορα AirBnB της περιοχής. Συγκινημένος ο Λαυρέντης Στεφανίδης, τραγουδιστής του λαϊκού προγράμματος αφού όπως είπε τραγούδησε για τους κατοίκους της γειτονιάς του. Λίγο νωρίτερα χόρεψε το χορευτικό του συλλόγου, χορούς από τη Θράκη. Άριστος οικοδεσπότης ο πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Κεσόγλου. Ενημέρωσε για τη συνοικία και τις δραστηριότητες του συλλόγου τη Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φιλόσογλου.

Στο τραπέζι των επισήμων το αδιαχώρητο. Πολλοί αιρετοί βρέθηκαν στην Καλαμίτσα προερχόμενοι από ίδια εκδήλωση στη Λυδία. Είδαμε τη Δήμαρχο με τους συνεργάτες της (Φιλόσογλου, Δρακονάκη, Τσουρουκίδη, Τουλκίδη, Γραμμένο, Τζατζάρη κτλ), τον Θόδωρο Μουριάδη με Λ. Παππά- Κ. Σταυρίδη- Α. Δημητριάδη, τον Κ. Σιμιτσή, τον Α. Γρανά, τον Μάκη Παπαδόπουλο και άλλους.

 

=======================================================================

 

Εξ αιτίας του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων διακόπηκε μια ισχυρή τοπική παράδοση, η οποία συνέδεε την εκπαίδευση- τον τοπικό τύπο- την εισαγωγή στα ΤΕΙ- ΑΕΙ αποφοίτων των Λυκείων. Τα ονόματα δεν δόθηκαν φέτος , πρώτη φορά, στη δημοσιότητα. Κατά συνέπεια δεν δημοσιεύτηκαν στις τοπικές εφημερίδες. Όπως τον Ιούνιο, για τον ίδιο λόγο, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των αριστούχων μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

 

Η πρόσφατη ανάρτηση της Μαρίας Παραντινού, αν και χωρίς ονόματα, δείχνει το που έχουν φθάσει τα πράγματα. Προετοιμάζει για αυτά που θα ζήσουμε από εδώ και πέρα. Η κ. Παραντινού , ήταν υποψήφια πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας, σημειώνει αορίστως αλλά και συγκεκριμένα ταυτόχρονα: «Σας τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα. Απέδειξε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πόσο ανάξιοι και ανύπαρκτοι ήσασταν εδώ και πολλά χρόνια, πόσο φιλοτομαριστές ,εγωκεντρικοί και συμφεροντολόγοι ασχέτως αν το παίζατε μεγάλοι και τρανοί σε πλάτες άλλων. Τώρα λοιπόν τι σας μένει; Καρχαρίες όπως κάθε άλλη φορά που ότι καλύτερο από αυτούς πρέπει να το εξαφανίζουν να το κατασπαράζουν για να συνεχίζουν ομαδικά το τραγικό έργο τους μόνο που αυτή τη φορά λυπάμαι που θα σας το πω άλλα χάσατε εσείς και κερδίζει ο Νομός μας».

 

Συνεδριάζει το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΑΜΘ. Είναι η πρώτη συνεδρίαση από την επιστολή Μέτιου, με την οποία ο Περιφερειάρχης «άδειασε» τον κ. Μαρκόπουλο. Κατά πληροφορίες οριστική είναι η ρήξη και με τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη. Τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης μοιάζουν απλά και εύκολα. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει. Ειδικά όταν οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές.

 

Αναρτήσαμε χθες στην ιστοσελίδα της Πρωινής φωτογραφία που δείχνει δημοτικούς υπαλλήλους να περιποιούνται στάση του αστικού λεωφορείου στο κέντρο της πόλης. Για την ακρίβεια την καθαρίζουν. Είναι φωτογραφία αρχείου, από την περίοδο του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Τότε ο Δήμος Καβάλας είχε τόσο προσωπικό που επαρκούσε και για την καθαριότητα των στάσεων. Σήμερα το προσωπικό είναι λίγο και δεν φθάνει ούτε για τα βασικά.

 

Παραμένει αδιευκρίνιστο και ασαφές το αποτέλεσμα της συνάντησης δύο εκπροσώπων της διοίκησης του Δήμου με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ. Συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν φαίνεται. Ίσως να έρχεται αλλά έρχεται κι είναι αρκετά μακριά ακόμη.

 

Ξέρουμε ότι η συζήτηση του κ. Χαλεπιάδη με τους δύο αντιδημάρχους έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Αυτή είναι η βάση για να βρεθεί μια λύση. Αυτό θα γίνει κάποια στιγμή το προσεχές έτος κι αφού λήξει η σύμβαση με τον ιδιώτη, ο οποίος φροντίζει κι εκμεταλλεύεται τις 25 κεντρικές στάσεις. Μέχρι τότε υπομονή και τύχη. Να μην συμβεί τίποτα το απρόοπτο και αρνητικό στις στάσεις που έχουν κουβούκλια άθλια και επικίνδυνα.

 

Είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες στην πόλη μας εκδηλώσεις Via Egnatia και να μην προηγηθεί συνέντευξη τύπου του κ. Μαρκόπουλου; Θα είναι είδηση αν συμβεί κάτι τέτοιο…

 

Με μια πρώτη ματιά και ανάγνωση ο προχθεσινός ανασχηματισμός δεν επηρεάζει τον κ. Ανδρέα Νεφελούδη. Ο οποίος παραμένει γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας. Άρα μπορούμε να ελπίζουμε σε μία ακόμη τριμερή για το εργοστάσιο. Λίαν συντόμως, ισχυρίζεται το σωματείο.

 

Ο Μάκης Ζουμπλιός ανακοινώνει με ένα απλό κείμενο, την νέα υποψηφιότητα του στο Δήμο Παγγαίου. Σήμερα ο κ. Ζουμπλιός είναι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Περάμου. Εξελέγη με το συνδυασμό του Φίλιππα Αναστασιάδη.

 

Γράφει στο διαδίκτυο: «Δεν γαμιέται, θα ξανακατέβω ως υποψήφιος στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης (θα δω πως και τι όταν αρχίσουν οι προεκλογικές αλχημείες) και ας μην πάρω καμία ψήφο. Οι ”συνταξιούχοι” πολιτικοί ούτως η άλλως μας ”πρόκοψαν” και με το παραπάνω και πρέπει να εμβολιαστούν από το νέο αίμα. Προτρέπω όσους νέους μπορούν να ασχοληθούν με τα τοπικά, αρκεί να μην ασχοληθούν επειδή θα τα αρπάξουν. Κάντε το επειδή το χρειάζεται ο τόπος, όχι μόνο η προσωπική ευημερία σας και στο τέλος ας μην μείνετε ικανοποιημένοι. Η προσπάθεια όμως πάντα κάτι προσφέρει».

 

Λίγο πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο των Εσωτερικών, ο Πάνος Σκουρλέτης υπέγραψε μια ακόμη απόφαση υπέρ του Δήμου Παγγαίου. Τον επιχορηγεί με ποσό 320.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει ζημιές και καταστροφές που προκαλούνται από θεομηνίες. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Παγγαίου έλαβε έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο όσα κανείς άλλος δήμος του Νομού.

 

Φαίνεται οριστικό Ο Φώτης Καραλίδης δεν θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Οι πληροφορίες ότι αποσύρεται για να διεκδικήσει θέση στο κοινοβούλιο επιβεβαιώνονται συνεχώς. Η θέση αδειάζει κι οι ενδιαφερόμενοι είναι ένα σωρό. Η απόφαση θα είναι Φθινοπωρινή, σε αυτήν θα παίξει ρόλο η Αθήνα. Η κεντρική διοίκηση του Κινήματος Αλλαγής.

 

Απόλυτος αιφνιδιασμός με την αλλαγή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου. Σε ώρα που τέτοιες αλλαγές δεν προβλέπονται. Οι εξηγήσεις της διοίκησης δεν έπεισαν την αντιπολίτευση και δη την παράταξη Σάββα Μιχαηλίδη.

 

Η οποία αποχώρησε από τη διαδικασία δηλώνοντας τα ακόλουθα: « Είδαμε την αίτηση της παραίτησης της κας. Ψυλλίδου Ελένης (η προηγούμενη πρόεδρος) και έχουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις οι οποίες για εμάς θεωρούνται σημαντικές. Ο Πρόεδρος για εμάς θεωρείται θεσμός, θα ήταν λογικό να υποβάλει μία παραίτηση όταν συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας όπως αυτός π.χ. της εγκυμοσύνης της κυρίας . Αλλά σήμερα η παραίτηση αυτή θεωρούμε ότι είναι προσχηματική γιατί θα δούμε μεθαύριο να μπει σε μία άλλη θέση. Αυτό λοιπόν που γίνεται με τον Πρόεδρο νομίζουμε ότι είναι θεσμικό λάθος. Ο Πρόεδρος ψηφίζεται για δυόμιση (2,5) έτη , όσο ορίζει η νομοθεσία και αν δεν υπάρχει ανωτέρα βία θα πρέπει να είναι Πρόεδρος. Δεν έχουμε πρόβλημα με το ποιος θα μπει Πρόεδρος και υπό άλλες συνθήκες θ α συμφωνούσαμε με αυτό. Άλλωστε έχετε την ευκαιρία να αλλάζεται όλους τους υπολοίπους. Ο Πρόεδρος θα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο, για εμάς είναι θέμα θεσμών. Δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε πρόβλημα με τη διαδικασία που τηρείται όσο αφορά το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρα εδώ διαφωνούμε και αποχωρούμε».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης