μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Βαδίζοντας στην Παναγία, στα όμορφα και περιποιημένα σοκάκια της τουριστικής περιοχής της πόλης, συναντάς ως… «αξιοθέατο» το παρατημένο και διαλυμένο μικρό δίκυκλο της φωτογραφίας. Βρίσκεται στην άκρη του δρόμου, στην πολυσύχναστη οδό Μεχμέτ Αλή. Τον δρόμο που περπατούν όλοι οι τουρίστες για να βρεθούν είτε στην Παλιά Μουσική, είτε στο Φρούριο.

Μα είναι τόσο δύσκολο; Δύο άτομα να το σηκώσουν, να το φορτώσουν σε ένα φορτηγό και να το απομακρύνουν. Να ανοίξει ο δρόμος, να πάψει να υπάρχει αυτό το ενοχλητικό εμπόδιο. Θα ζητούσαμε να τηρηθεί η νομοθεσία και η διαδικασία. Δυστυχώς αυτός ο φυσιολογικός τρόπος που εφαρμόζει η Δ. Αστυνομία είναι ακόμη χειρότερος και χρονοβόρος. Οπότε ας γίνει μια άμεση ενέργεια, ας λυθεί το πρόβλημα. Κάποιες τέτοιες λεπτομέρειες είναι που κάνουν την τουριστική διαφορά.

 

============================================================

 

Η προεκλογική συζήτηση τροφοδοτήθηκε με νέο και πλούσιο υλικό. Ο Μάκης Παπαδόπουλος φρόντισε για αυτό. Η εκδήλωση του την Τετάρτη το απόγευμα μας έφερε πιο κοντά στην αναμέτρηση, η οποία θα γίνει τον προσεχή Μάη.

 

Αμέσως εμφανίστηκε η πρώτη (αναμενόμενη) διαφωνία. Μήπως είναι νωρίς; Ο Μάκης Παπαδόπουλος καιρό τώρα απαντά αρνητικά. Όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούν μεταξύ τους. Μας λένε ότι είναι νωρίς. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι είναι πάρα πολύ νωρίς.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις αξία έχει όχι η άποψη των εμπλεκόμενων (των υποψηφίων) αλλά του κόσμου. Των πολιτών. Οι πολίτες φαίνεται να συμφωνούν ότι είναι νωρίς για τόσο συγκεκριμένη προεκλογική δραστηριότητα. Την έναρξη της οποίας μοιάζουν να περιμένουν το Φθινόπωρο. Δηλαδή σε λίγες μόνο εβδομάδες.

 

Αυτή η προσέγγιση είναι μάλλον σωστή αν και δεν περιγράφεται ως… «έγκλημα» οτιδήποτε αντίθετο. Ο σχεδιασμός ενός υποψήφιου δημάρχου είναι διαφορετικός κι έχει λόγο για αυτό. Η ζωηρή διαρκής προεκλογική του δράση του δίνει πόντους σε σχέση με τους άλλους πόλους της αντιπολίτευσης. Αφού λοιπόν αυτό που κάνει τον ευνοεί, τον βοηθά, γιατί να μην το συνεχίσει;

 

Ας δούμε τώρα τα ονόματα. Ανακοίνωσε 50. Δεν διευκρίνισε επακριβώς το είδος της υποψηφιότητας αυτών. Έπραξε πολύ σωστά. Έκανε ακριβώς ότι έπρεπε, απέφυγε να κάνει αυτά που για την ώρα είναι περιττά. Με λίγα λόγια ο κάθε ένας υποψήφιος βλέπει το ποτήρι όπως ο ίδιος θέλει. Όπως τον συμφέρει. Ως που θα έρθει- σύντομα- η ώρα που όλοι θα συμφωνήσουν στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

 

Δεν θα αναλύσουμε την 50αδα των υποψηφίων γιατί δεν φαίνεται και τόσο οριστική. Τα ζητήματα των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων έχουν μέλλον. Επηρεάζονται από τις αλλαγές του Κλεισθένη κι έτσι για αυτά δεν πρέπει να είμαστε από τώρα σίγουροι. Για κανέναν.

 

Αντίθετα θα δούμε το σημείο στο οποίο ο Μάκης Παπαδόπουλος έκανε μια μικρή έκπληξη. Έδωσε προσωπικό χαρακτήρα στην προσπάθεια του. Η Λένα Γαρυφάλλου δίπλα του, η Τζένη Παπαδημητρίου το ίδιο. Αυτές οι οικογενειακές στιγμές της προεκλογικής περιόδου ξεχωρίζουν. Είναι- κατά γενική ομολογία- όμορφές στιγμές.

 

Για κάθε υποψήφιο Δήμαρχο, υποψήφιο βουλευτή κτλ είναι σημαντικό να έχει δίπλα του την οικογένεια του. Αν αυτές οι γυναίκες (σύζυγοι των υποψηφίων), αν αυτοί οι άνδρες (σύζυγοι των υποψηφίων γυναικών) μπορούσαν να μιλήσουν. ..Αν μπορούσαν να περιγράψουν τις δικές τους εμπειρίες μιας ή περισσότερων προεκλογικών αναμετρήσεων, θα έλεγαν πολλά. Διαφορετικά από τα συνηθισμένα που έχουμε μάθει να ακούμε στη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου.

 

Πάνω στην ώρα σημειώνουμε την γραφή της κ. Ντόρας Καλαντζή. Η σύζυγος του Γιώργου άρχισε να αρθρογραφεί στο διαδίκτυο! Ίσως γιατί η ανάμιξη της με τα κοινά τόσα χρόνια, με τον έμμεσο τρόπο που όλοι αντιλαμβανόμαστε, την ώθησε σε κάτι τέτοιο.  Τις προάλλες «ανέβασε» κείμενο σχετικό με την τραγωδία στην πυρκαγιά της Αττικής. Έπεται συνέχεια… Παρακολουθείστε την στη σελίδα στο facebook με το όνομα της.

 

Μία μόνο αλλαγή αντιδημάρχου φαίνεται ότι ετοιμάζει η κ. Δήμαρχος. Η κ. Μαρία Φρατζεσκάκη θα αναλάβει αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Υπηρεσιών. Τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει δεκτή η παραίτηση της από την προεδρία του νομικού προσώπου Αλληλεγγύη. Η κ. Φρατζεσκάκη ήταν αντιδήμαρχος το 2017. Στη θέση του προέδρου της Αλληλεγγύης βρίσκονταν από τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Ρωτήθηκε χθες ο Κωστής Σιμιτσής αν θα εμπλακεί στις επόμενες εκλογές στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. «Αν χρειαστεί θα είμαι. Ακόμη κι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος» τόνισε χαρακτηριστικά. Είναι δηλαδή πιθανό να «κυνηγήσει» τον σταυρό προτίμησης σε όλο το Νομό Καβάλας.

 

Αν ακούσαμε καλά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει επίσκεψη περιοδεία στον Νομό της Ξάνθης! Τόσο κοντά μας. Αυτό σημαίνει ότι εκείνες τις ημέρες άπαντες οι νεοδημοκράτες της Καβάλας θα βρίσκονται στο κατόπι του…

 

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κώστας Καρακατσιανόπουλος παραιτήθηκε από την θέση του. Αδιευκρίνιστοι αλλά όχι ευχάριστοι οι λόγοι. Ο κ. Καρακατσιανόπουλος επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ Καβάλας και Θάσου αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας του.

 

Η υποψηφιότητα του Σωτήρη Λαζαρίδη με το συνδυασμό του Μάκη Παπαδόπουλου σημαίνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το Θόδωρο Μουριάδη ο Χρήστος Τσοχαταρίδης. Λαζαρίδης και Τσοχαταρίδης είναι συγγενείς κι έτσι ο ένας δεν γίνεται να είναι ανταγωνιστής του άλλου. Σωστό.

 

Απουσίασε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Απόλυτα δικαιολογημένα. Χθες είχε την ονομαστική του γιορτή. Από την συνεδρίαση στην Κομοτηνή απουσίασε και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Ειπώθηκε ότι βρίσκονταν στην Αθήνα για διάφορες επαφές στα Υπουργεία.

 

Από τη συνεδρίαση έλειπε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης. Χθες «πέταξε» για τη Γερμανία. Θα είναι στην πρώτη τουριστική έκθεση της Φθινοπωρινής και Χειμερινής περιόδου, στην οποία φυσικά συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα» σκόπευε να λειτουργήσει την προσεχή Δευτέρα, με το νέο καθεστώς. Ως ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ. Αυτό δεν θα γίνει. Και για γραφειοκρατικούς λόγους. Παρόλα αυτά η λύση μοιάζει να είναι οριστική. Θα καθυστερήσει λίγο αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι.

 

Το πρόσφατο κείμενο της Πρωινής για τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια των πτήσεων Αθήνα- Καβάλα συζητήθηκε πολύ. Υιοθετήθηκε από πολίτες αλλά και μέσα ενημέρωσης της Περιφέρειας. Όπως ο Χρόνος της Κομοτηνής. Προς το παρόν η αεροπορική εταιρία δεν απάντησε. Θα είναι είδηση αν απαντήσει…

 

Την Κυριακή 14 Οκτώβρη έχουμε εγκαίνια. Εγκαίνια του έργου ανακαίνισης του Μεντρεσέ. Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες, θα αφορούν την επίσημη έναρξη λειτουργίας στον Μεντρεσέ του μουσείου «Προσφυγικού Ελληνισμού».

 

Μαθαίνουμε ότι η σημερινή σύσκεψη για τα θέματα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ δεν θα γίνει στο Δημαρχείο των Κρηνίδων. Επιλέχθηκε άλλος χώρος. Ιδιωτικός. Τυχαίο;

Διαβάστε επίσης