μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Γυναίκα λουόμενη στην ακτή του Περιγιαλίου κρέμασε μια κουρελού στην ομπρέλα που χρησιμοποιούσε χθες το πρωί, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει σκιά. Προστασία από τον δυνατό ήλιο. Μήπως η λουόμενη ήταν Βουλγάρα; Μήπως Ρουμάνα ή Τουρκάλα; Μήπως ήταν γυναίκα από τους πρόσφυγες; Ποια ήταν επιτέλους η γυναίκα που είχε αυτήν την φαεινή κι αποτελεσματική ιδέα; Η απάντηση είναι εύκολη. Όσο κι αν το μυαλό μας πήγε αλλού, την κουρελού την κρέμασε κάτοικος της περιοχής. Παλιά Περιγιαλιώτισσα.  Δοκίμασε κι άλλες λύσεις. Αυτή που βλέπουμε στην φωτογραφία είχε το καλύτερο αποτέλεσμα.

========================================================

Η δικηγόρος Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου πρέπει να είναι πολύ σίγουρη για τη συμμετοχή της στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Καβάλας. Αυτήν της την σιγουριά την δημιουργεί η σχετική διαβεβαίωση του προέδρου του κόμματος. Η οποία -όπως ακούμε- δόθηκε ακόμη και πρόσφατα. Πριν από έναν περίπου μήνα!

Η κ. Χατζηκωνσταντίνου που βρίσκεται όλο και συχνότερα στην Καβάλα (μεταφέροντας εδώ και την έδρα των επαγγελματικών της δραστηριοτήτων) , είναι αδικημένη. Ενώ έχει την σχετική υπόσχεση (την οποία πρώτη φορά έλαβε πριν από την αντίστοιχη προς την κ. Κώτση), το γεγονός δεν έγινε ευρύτερα γνωστό. Κακώς. Αυτές οι εξελίξεις- εδώ που έφθασαν τα πράγματα- είναι ειδήσεις μεγάλης προεκλογικής σημασίας.

Υπολογίζουμε λοιπόν τα εξής: Η μία θέση από τις 6 του ψηφοδελτίου είναι του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Κατά γενική ομολογία ο Νίκος δεν κινδυνεύει…. Η δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι του Μακάριου Λαζαρίδη. Κινδυνεύει να τη χάσει; Από τον ίδιο εξαρτάται. Με τα έως τώρα δεδομένα όχι. Η τρίτη και η τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου ανήκουν στις γυναίκες. Που έχουν υποσχέσεις από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.

Τι απομένει; Μένουν δύο κενές θέσεις. Για τις οποίες οι διεκδικητές είναι: Πασχαλίδης- Καλαντζής. Αν μπουν και οι δύο ή ένας εκ των δύο, τότε μάλλον βγαίνουν βουλευτές. Τις ίδιες θέσεις διεκδικεί ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Αν μπει στο ψηφοδέλτιο μάλλον βγαίνει βουλευτής. Ας μη ξεχνάμε τον Λάζαρο Τσαταλμπασίδη (που κι αυτός έχει αυξημένες πιθανότητες εκλογής). Υπάρχει επίσης ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ, που δεν είναι τυχαίο ότι στηρίζει (με τον τρόπο του) Μακάριο. Υπάρχουν κι άλλοι.

Το κακό για τους προαναφερθέντες είναι το γνωστό. Οι θέσεις είναι μόνο δύο. Το ακόμη χειρότερο για αυτούς αφορά το χαρακτηριστικό που φαίνεται ότι θα έχουν οι δύο που θα επιλεγούν. Θα πρέπει να εξυπηρετούν τη διαδικασία της ανανέωσης. Κι ως εκ τούτου να μην έχουν και τόσο πολλές πιθανότητες να βγουν βουλευτές. Ή αν το καταφέρουν, να βγουν τρίτος στη σειρά ή τέταρτος.

Αυτός φαίνεται να είναι ο… θαυμάσιος κόσμος της τοπικής ΝΔ. Με αυτούς τους υπολογισμούς θα πορευτούμε ως την κρίσιμη ώρα. Την ώρα της απόφασης και της ανακοίνωσης της απόφασης. Οι θιγμένοι και κατά τα φαινόμενα «κομμένοι» συνεχίζουν να ελπίζουν. Να προσπαθούν. Το καλό για αυτούς είναι –το μοναδικό καλό προς το παρόν- ότι χρόνο στη διάθεση τους έχουν. Ο Πρωθυπουργός θα τις τρενάρει τις εκλογές όσο περισσότερο μπορεί.

Προσπάθησε να βρει την ησυχία της η τοπική ΝΔ, μια ηρεμία που την έχει ανάγκη. Ως που χθες το πρωί ο Χρήστος Μέτιος πήγε στο Δημαρχείο της Χρυσούπολης.  Σχεδόν ταυτόχρονα εμφανίστηκε και ο Μακάριος Λαζαρίδης! Όλες οι συζητήσεις που ήταν σε διαδικασία εκτόνωσης, όλες άρχισαν από την αρχή. Πιο έντονες μάλιστα. Είναι σίγουρο ότι ως το Σάββατο, επίσκεψη Αυγενάκη, δεν θα πλήξουμε…

Την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει στο Δημαρχείο η τουριστική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Την πρόσκληση στη συνεδρίαση υπογράφει η πρόεδρος της επιτροπής κ. Αναστασία Ιωσηφίδου. Μοναδικό (αλλά αρκετό) θέμα η έγκριση του σχεδίου τουριστικής προβολής του 2019. Κι εδώ δεν θα πλήξουμε… Η τουριστική επιτροπή της περιφέρειας ΑΜΘ (με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη) θα συνεδριάσει ή στο τέλος του μήνα ή αρχές του επόμενου.

Άμεση απάντηση του Φίλιππου Αναστασιάδη στον Βασίλη Ξουλόγη και στην ανάρτηση του: «Πρέπει να γνωρίζετε πως η εποικοδομητική αντιπολίτευση δεν γίνεται μέσω του Facebook αλλά μόνο face to face στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου . Σας προσκαλώ λοιπόν την Τρίτη (σήμερα) στις 20:00 να παραβρεθείτε στην αίθουσα του ΔΣ ( Το αποφεύγετε τελευταία ) προκειμένου να φέρετε στοιχεία για όσα αναφέρεστε στην ανάρτηση σας».

Σύμφωνα με το Δήμο Καβάλας το 12ο δημοτικό σχολείο δεν θα λειτουργήσει φέτος αφού σε αυτό σύντομα θα αρχίσει δημοτικό έργο. Απολύτως κατανοητό. Χθες ωστόσο δημοτικοί υπάλληλοι καθάρισαν την αυλή, κόβοντας ταυτόχρονα και τα χόρτα. Τα οποία είχαν μεγαλώσει. Ή διευκολύνουν το έργο που επίκειται ή έως ότου αυτό αρχίσει η αυλή θα παραμείνει λειτουργική. Ειδικά για τα παιδιά που μαζεύονται εκεί απογευματινές ώρες.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» της προχθεσινής Κυριακής έγραψε ότι στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει αλλαγές. Οργανωτικές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτές θα ανακοινωθούν στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβρη. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα μείνει στη θέση του, σημείωνε η αθηναϊκή εφημερίδα.

Αναβαθμίστηκε μέσω του πρόσφατου ανασχηματισμού ο Στέργιος Πιτσιόρλας. Έγινε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, βρίσκεται πολύ κοντά στον κ. Δραγασάκη. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία με ταυτόχρονη υλοποίηση των υποσχέσεων του για την πάταξη του παρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Υποσχέσεις που δόθηκαν όταν σχετικά πρόσφατα μας επισκέφθηκε, έλαβε μέρος σε σύσκεψη περιφερειακού χαρακτήρα που έγινε στο Επιμελητήριο.

Διαμαρτύρονται πολλοί συμπολίτες για τον ενοχλητικό θόρυβο μοτοσικλετών, οι οδηγοί των οποίων μαρσάρουν αδικαιολόγητα. Ρυπαίνουν το περιβάλλον μέσω των «πειραγμένων» εξατμίσεων που τα οχήματα τους διαθέτουν. Οι διαμαρτυρίες έρχονται από διάφορα σημεία της πόλης, απευθύνονται στην Τροχαία Καβάλας. Ζητούν να λάβει μέτρα, να κάνει ελέγχους. Με τα σημερινά δεδομένα της υπηρεσίας το βλέπουμε δύσκολο. Ευκολότερο αντίθετα είναι με την αλλαγή του καιρού και οι μπαλκονόπορτες να κλείσουν (άρα δεν θα μπαίνει στα σπίτια ο ενοχλητικός θόρυβος) και οι βόλτες των δικύκλων να περιοριστούν.

Ο γεννημένος στην Καβάλα, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Γιαννακίδης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Ντοκουμέντο. Η πρώτη ως μέλος της νέας Κυβέρνησης. Ο Υφυπουργός Οικονομίας μεταξύ πολλών άλλων τονίζει «…Οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας».

Γράφαμε χθες για τον λίγο κόσμο που φέτος ανέβηκε στη Λεκάνη για τη καθιερωμένη αρχές Σεπτέμβρη, γιορτή της πατάτας. Εξίσου λίγοι ήταν οι επίσημοι και αιρετοί. Τα προηγούμενα χρόνια οι αιρετοί στην εκδήλωση της Λεκάνης δεν χωρούσαν σε ένα τραπέζι ενώ φέτος ήταν μετρημένοι.

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή γίνεται κάθε Φθινόπωρο στο Πάρκο Φαλήρου. Συνήθως Κυριακή ή Σάββατο. Φέτος η μεγάλη εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει βράδυ Παρασκευής. Στις 14 Σεπτέμβρη. Η αλλαγή μάλλον έχει σχέση με τη συναυλία Μικρούτσικου που το φεστιβάλ περιλαμβάνει.

Ο Δήμος Καβάλας διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ανυπόστατες φήμες, σύμφωνα με τις οποίες κινδυνεύει με διακοπή λειτουργίας το γυμνάσιο και το λύκειο των Κρηνίδων. Οι φήμες αυτές προέρχονται από την ίδια περιοχή κι όπως όλα δείχνουν δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Μία μόνο εκδήλωση

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθεί και να εγκριθεί η συμμετοχή του Δήμου στην ακόλουθη εκδήλωση:  Ο Δήμος Καβάλας, η Επιτροπή Νεολαίας, Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου Καβάλας σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τους αθλητικούς συλλόγους (Α.Σ ΚΥΚΛΟΤΡΟΝ ΣΕΒΑΣ, ΟΚΑΚ, ΟΚΑΦ, ΑΟΚ, Σύλλογος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού, ΝΟΚ, και Σύλλογος Κριτών Καβάλας) διοργανώνουν το 4ο Αθλητικό Διήμερο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018. Η επιτυχία των προηγούμενων ετών και ο αυξημένος αριθμός συμμετεχόντων τόσο από την Καβάλα όσο και από τους όμορους νομούς, φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διοργάνωση αλλά και την ανάγκη έκφρασης πολλών αθλητών μέσα από τα αγωνίσματα. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω αθλητική διοργάνωση ανέρχεται στο ποσό των   3582,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Εκδήλωση κέντρου «Νεάπολις»

Η επόμενη εκδήλωση του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις» θα γίνει το προσεχές Σάββατο το βράδυ. Έχει τίτλο «Καλώς Ανταμωθήκαμε». Στη σχετική πρόσκληση διαβάζουμε: «Οι φίλοι του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολις, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν για ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι με ποτό και φαγητό, το Σάββατο 08.09.2018 και ώρα19.30 στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας “Το δικό μας” ούζο. Σας περιμένουμε».

 

Διαβάστε επίσης